Плъзгащи конструкции 1

В съвремието, в което живеем заедно с напредване на технологиите, този сегмент от сферата на дограмите се развива със зашеметяващи темпове. Разработени са изключително много различни възможности за отваряне тип плъзгане на врати и прозорци. Плъзгането има многобройни предимства пред дограмата с класическо отваряне и най-вече големите отворени пространства и усещането за простор и светлина.

Плъзгаща се дограма може да бъде aлуминиева и PVC, като и при двете са налице по няколко различни системи плъзгане в зависимост от предпочитанието на клиента, предназначението на плъзгащите се врати или прозорци. В портфолиото на Профил Груп е и изцяло стъклено безпрофилно плъзгане със стъклени панели с колички, които се прибират едно зад друго.

Плъзгане тип хармоника, VW (паралелно плъзгане), Hebe-Schiebe (плъзгане с повдигане) са познати на всеки и все по-бързо се превръщат в предпочитана алтернатива за остъкляване на по-големи пространства за тераса, веранда, зимна градина в дома и на обществени места.

Профил Груп е разработил изключително добре плъзгащи системи от PVC, Алуминиеви и Стъклени, като партнира само с доказани партньори в областта – SALAMANDER, PROFILINK, ETEM.

Алуминиево плъзгане


Студено плъзгане


Плъзгащи конструкции 2

Най-ниска цена


Плъзгащи конструкции 3

Алуминий студен профил – класик


Добре познато това класическо алуминиево плъзгане е с най-ниска цена спрямо останалите плъзгащи се системи. Изработва се от алуминиев профил без прекъснат термомост (студен профил) и предлага сравнително ниски стойности на топлоизолация. Въпреки поставянето на допълнителни четки, системата не уплътнява напълно, но е факт, че това е най-разпространения модел плъзгане.

В алуминиевите крила могат да се поставят различни пълнежи като: единично стъкло, стъклопакет, ПДЧ плоскости, термопанели и пълнеж тип хънтър. Намира широка употреба за остъкление на тераси и балкони, за преграждане на вътрешни помещения (стаи и коридори), често се монтира в бани и мокри помещения, присъства и в офиса или магазина. Алуминиевото плъзгане се предлага в цвят бял и няколко дървесни цвята, но може да се боядиса прахово в цветовете по РАЛ системата.

Термо плъзгане


Плъзгащи конструкции 4

Повече изолация


Плъзгащи конструкции 5

Алуминий термо профил


Тази алуминиева система на плъзгане е аналогична на горната с тази разлика, че тук алуминиевият профил е с прекъснат термомост, което допринася за повечето топлоизолация. Въпреки по-голямата топлоизолация спрямо студеното плъзгане, това термо плъзгане е най-добрият избор когато говорим за остъкляване дори на интериорни жилищни площи, при които топлоизолацията не е от съществена важност. Специалното тук са ролките за плъзгане “Teflon” с дълъг живот и ролковия водач от стомана “Inox” за по-лесно и плавно плъзгане (почти нулево триене) за намаляване на шума.

Изработва се със системи на марката ЕТЕМ – Гърция. В алуминиевите крила могат да се поставят различни пълнежи като: единично стъкло, стъклопакет, ПДЧ плоскости, термопанели и пълнеж тип хънтър.

С уникална способност за елегантно решение, системата е с товароносимост на крилото до 400 kg, което позволява дългосрочна безпроблемна експлоатация и избор от единично плъзгане, двойно плъзгане, тройно плъзгане, четворно плъзгане. Намира широка употреба за остъкление на тераси и балкони, за преграждане на вътрешни помещения (стаи и коридори), присъства в офиса или магазина. Алуминиевото плъзгане се предлага в цвят бял и няколко дървесни цвята, но може да се боядиса прахово в цветовете по РАЛ системата.

Алуминиево плъзгане хармоника (акордеон) – PDF


Плъзгащи конструкции 6

Плъзгане за повече отворено пространство


Система алуминиево Плъзгане тип „ХАРМОНИКА”  на ЕТЕМ е висок клас система произведена в Гърция. Това е модерно и много ефективно плъзгане с високи показатели на устойчивост и топлоизолация. Посредством висококачествените уплътнители и обков реално е премахната инфилтрацията. Системата е проектирана, както за малки, така и за големи отворени пространства и често приложение е остъкляване на зимни градини, веранди, заведения, офиси, магазини. Плъзгането се осъществява посредством вградени колички в крилата. Обков за прозорци и врати със сгъващи се крила тип „хармоника“ е специфичен и нестандартен механизъм, който позволява изпълнението на елементи с голяма проходна площ при отворено положение и изключително леко и безшумно придвижване на крилата. Касата е с нисък праг на преминаване с възможност за вкопаване в пода.

Крилата на портала тип „хармоника“ се сгъват към единия или към двата края (ляво-дясно), като осигуряват почти 100% отворена и свободна площ.

Системата се отличава със съвременен стил и елегантни форми. С едно движение на ръката може да създадете удобна връзка между интериорната и екстериорната част на Вашия дом. Допълнително предимство са разнообразните цветови комбинации на широка гама цветове по РАЛ и дървесни декори, което осигурява творческа свобода при всеки индивидуален проект. Каталог система ЕТЕМ плъзгане тип хармоника Е39.

Алуминиево плъзгане с повдигане – Хебе Шибе – PDF


Плъзгащи конструкции 7

Алуминиево плъзгане за истински ценители


Система алуминиево Плъзгане с повдигане Hebe-Schiebe на ЕТЕМ  е висок клас система произведена в Гърция. Това е модерна и много по-ефективна алтернатива на познатото алуминиево плъзгане, което превъзхожда с многократно по-високи показатели на топлоизолация и шумоизолация. Посредством висококачествените уплътнители и вградени четки реално е премахната инфилтрация. Системата е проектирана за остъкляване на големи дневни, зимни градини, веранди, заведения, офиси, магазини. Плъзгането е с долно водене и се осъществява посредством алуминиев водач на касата и вградени колички в долната част на крилата.

Плъзгащите системи Хебе Шибе на ЕТЕМ се отличават с нископрофилна каса с конструктивна ширина от 124,8 мм, със съвременен стил и елегантни форми. С едно леко движение на ръката може да създадете удобна връзка между интериорната и екстериорната част на Вашия дом, без да се съобразявате с дразнещи прагови елементи, които могат да причинят препъване.

Специално проектираните усилващи профили, в комбинация с практичния дизайн на системите, гарантират улеснена функция на работа на елемента в съчетание с отлични топло- и шумо- изолационни характеристики. Плъзгането е проектирано за направа на големи по площ отваряеми части с до 400 кг натоварване на крилото. Изключително плавно и безшумно движение в съчетание с елегантна геометрия и висок клас на взломо устойчивост RC2 (WK2) , прави това плъзгане едно от най-предпочитаните.

Базисната ширина на системата дава възможност за остъкляване на по-голяма площ, което ще предаде уют и комфорт на семейния дом. Допълнително предимство са разнообразните цветови комбинации на широка гама декори и цветове, което осигурява творческа свобода при всеки индивидуален проект. Каталог система ЕТЕМ плъзгане с повдигане Hebe Shiebe Е50.

PVC плъзгане


SALAMANDER PDF


Плъзгащи конструкции 8

PROFILINKPDF


Плъзгащи конструкции 9

Пвц плъзгане за повече топлина


Тези две пвц плъзгащи системи са на принципа на класическото алуминиево плъзгане, но превъзхождат многократно студеното и термо плъзгане когато говорим за топлоизолация. Движението тук на крилата е изключително плавно и безшумно. Предлагаме две системи плъзгане SALAMANDER evolutionDrive SF Германия и PROFILINK Sliding System България. Системи са идентични по начин на отваряне, но Саламандър се отличава с нископрофилна каса, елегантни форми, съвременен стил и най-важното брилянтно белия цвят. Системата на Профилинк е с по-ниска цена, но достойно затвърждава позицията си на пазара.

Системите са проектирани за остъкляване на тераси и веранди, за вътрешни прегради на помещения, офиси и магазини. Плъзгането е с долно водене и се осъществява посредством алуминиев водач на касата и вградени колички в долната част на крилата. Профил Груп предлага разнообразие от цветови комбинации на широка гама декори, което осигурява творческа свобода при всеки индивидуален проект.

Плъзгане тип ‘фолксваген’


Плъзгащи конструкции 10

Перфектно уплътнение


Плъзгащи конструкции 11

Устойчиво на влизане с взлом


Това пвц плъзгане тип ‘VW’ е много предпочитано и е едно от най-продаваните когато говорим за съотношение цена качество. Цената на този вид плъзгане е сравнително ниска за това което предлага. Профил Груп изработва този вид пвц плъзгане от две системи SALAMANDER  и PROFILINK.

Отваряне на вратата или прозореца става чрез придърпване и приплъзване по релса, комфортно и леко придвижване на крилата, с перфектно уплътнение чрез гума. При завъртане на дръжката на 90 градуса се осъществява отваряне – „падащо крило“.

Характерното при плъзгането тип Фолксваген е много плътното притискане на крилото към касата, което гарантира най-добра термо и шумоизолация от всички видове плъзгащи системи.

Позволява направата на много широки крила – максималният размер е 150 * 240 см. Може да се използва и при входни врати, но остава недостатъка тогава от по-високият праг на пода. Когато завъртите дръжката на горе и дръпнете към вас крилото влиза навътре в стаята и се плъзга в ляво или дясно. Обкова който се използва е немски – на фирма Roto или Siеgenia. Тези обкови са добре защитени срещу разбиване, посредством специални ъгли с противовзломни гъбовидни пъпки.

Друг голям плюс на тази плъзгаща система е възможността да се използват по-широки тройни стъклопакети до 60мм широчина, нещо което не е възможно при друга плъзгаща система. Не на последно място е и богатата палитра на цветове.

Пвц плъзгане хармоника (акордеон) – SALAMANDER PDF


Плъзгащи конструкции 12

За големи отворени пространства и повече простор


Система PVC Плъзгане тип „ хармоника ” на SALAMANDER е висок клас ПВЦ система произведена в Германия. Това е модерна и много ефективна система с  високи показатели на топлоизолация, при която реално е премахната инфилтрацията посредством висококачествените уплътнители и обков. Системата е проектирана , както за малки , така и за големи отвори и често приложение е остъкляване на басейни, големи дневни, зимни градини, веранди, заведения, офиси, магазини. Плъзгането се осъществява посредством вградени колички в крилата.

Обков за прозорци и врати със сгъващи се крила тип „хармоника“ е специфичен и нестандартен механизъм, който позволява изпълнението на елементи с голяма проходна площ при отворено положение и изключително леко и безшумно придвижване на крилата. Крилата на портала тип „хармоника“ се сгъват към единия или към двата края (ляво-дясно), като осигуряват почти 100% отворена и свободна площ.

Системата се отличава със съвременен стил и елегантни форми. С едно движение на ръката може да създадете удобна връзка между интериорната и екстериорната част на Вашия дом. Специално проектираните усилващи профили, в комбинация с практичния дизайн на системата, гарантират улеснена функция на работа на елемента в съчетание с отлични топло- и шумо- изолационни характеристики. Това е единствената система, която позволява направата на отваряне на вън на активното крило, което стандартно се отваря навътре.

Допълнително предимство, освен брилянтно белия цвят на Саламандър, са разнообразните цветови комбинации на широка гама декори, което осигурява творческа свобода при всеки индивидуален проект.

Пвц плъзгане с повдигане – Хебе Шибе SALAMANDER PDF


Плъзгащи конструкции 13

С едно движение повече простор – плъзгане със стил


Система Плъзгане с повдигане evolutionDrive HST е предназначена за конструиране на плъзгащи се врати. Със своите класически елегантни форми ще придаде комфорт и уют на всеки дом. Балансирана структура на системата осигурява леко движение на крилата както и дълготрайно безпроблемно функциониране. Специално проектираният праг е лесен за поддръжка.

Това пвц плъзгане предлага практични решения за конструиране на прозоречни елементи, които допринасят за по-добър простор и осветеност на интериора, климатизация и шумоизолация.

Независимо дали ще води към балкон, веранда или директно към двора, с едно движение на ръката може да ги свържете с интериора на вашия дом.

Системата е проектирана за остъкляване на зимни градини, веранди, заведения, офиси, магазини.

Допълнително предимство, освен брилянтно белия цвят на Саламандър, са разнообразните цветови комбинации на широка гама декори, което осигурява творческа свобода при всеки индивидуален проект. Това е висок клас плъзгаща ПВЦ система произведена в Германия.

Сгъваеми стъклени системи и Стъклено плъзгане


Сгъваема система
от стъкло


Плъзгащи конструкции 14

Плъзгаща система от стъкло


Плъзгащи конструкции 15

Почти незабележими,
но безкомпромисни


И в тази категория Профил Груп показва висока класа и професионализъм с разработените си две системи на стъклено плъзгане.

Изключително елегантни и почти невидими плъзгащи системи от стъкло 8 мм или 10 мм на базата на стъклено плъзгане с горна или долна релса. Добра алтернатива за затваряне на веранди, тераси, беседки. Този вид остъкляване е модерен и елегантен, което го прави предпочитан за заведения, магазини и офиси. Конкурентна черта е факта, че всички стъкла се събират на едно място (в единия край) и пространството остава до 90 % отворено.

  1. Сгъваема система от стъкло – при този модел стъклено плъзгане стъклата се отварят навътре и застават перпендикулярно на профила, като външната част на стъклата остава вътре и е лесна за почистване. Събират се само в ляво, само в дясно, комбинирано и в двете посоки. Това е чудесно решение за балкон, барбекю или лятна кухня. Предпазва терасата и всяко друго помещение от прах, дъжд и вятър.
  2. Плъзгаща система от стъкло – тук стъклата се движат в пет лентова релса и се натрупват успоредно на релсата, като могат да се плъзгат наляво или надясно. Натрупването на стъклата е едно зад друго и така се печели място.

Това стъклено плъзгане е предпочитана система за тераси, преградни стени, както външни така и вътрешни, витрини. Много широка употреба намира в ресторанта, офиса и много обществени места. Изработва се само от 8 или 10 мм закалено стъкло в зависимост от височината. Максимална широчина-височина на панелите 800×2500 мм. Системата е с долна носеща система и горно водене. Височините на долната релса могат да бъдат 2 – 7,6 мм тип без праг и висока 22,2 мм. Стандартното изпълнение е с ниската релса тип без праг. Поставя кръгла дръжка вкопана в стъкления панел.

Плъзгащи конструкции 16
Плъзгащи конструкции 17
Плъзгащи конструкции 18
Плъзгащи конструкции 19
Плъзгащи конструкции 20
Плъзгащи конструкции 21
Плъзгащи конструкции 22
Плъзгащи конструкции 23
Плъзгащи конструкции 24
Плъзгащи конструкции 25
Плъзгащи конструкции 26
Плъзгащи конструкции 27
Плъзгащи конструкции 28
Плъзгащи конструкции 29
Плъзгащи конструкции 30
Плъзгащи конструкции 31
Плъзгащи конструкции 32
Плъзгащи конструкции 33
Плъзгащи конструкции 34
Плъзгащи конструкции 35
Плъзгащи конструкции 36
Плъзгащи конструкции 37
Плъзгащи конструкции 38
Плъзгащи конструкции 39