Външно ролетни щори 1

Ролетните щори са перфектният избор когато говорим за допълнителна шумо и топлоизолация заедно с пълно затъмняване на помещението. Предлагат се в много цветове, които лесно ще отговарят на Вашият вкус и цвят на дограма или фасада.

ПРОФИЛ ГРУП предлага два основни вида на ролетни щори – монтаж пред дограма и монтаж над дограма. Характерното на втория вид е, че може да се постави само когато се подменя заедно с прозореца. Факт е, че щорите с монтаж пред дограма са най-разпространени, като те могат да се поставят и на съществуващи прозорци.

Външно ролетните щори спират не само слънчеви лъчи и топлина, но и пазят личното Ви пространство от посегателства, кражби и любопитни погледи.

Външно ролетни щори 2
Външно ролетни щори 3
Външно ролетни щори 4

Техническо изпълнение на щорите


  • Кутия –  стандартно са под 45 градуса, но се предлагат и заоблени.

  • Управление – Профил Груп предлага управление на щорите в 3 варианта :

    • управление с въже или ширит – стандартно изпълнение
    • управление с манивела – опция за по-големи по размер щори
    • управление с електромотор – опция
  • Ламели – от PVC (по-евтин и нетраен вариант) или от алуминий с пълнеж от пяна за изолация (по-траен и топлоизолиращ вариант ). Ние препоръчваме изпълнението с алуминиеви ламели, които освен по-здрави и устойчиви, са и добър топлоизолатор.

  • Механизми и материали –  Hunter Douglas Холандия – изключително плавни и лесни за експлоатация, надеждни и практични.

  • Електроника – електро механичното задвижване с двигатели  „SOMFY” Франция с 60 месеца гаранция.  Задвижването може да бъде посредством бутон или дистанционно. За по-взискателните клиенти, на ролетните щори има възможност да бъде поставен датчик за вятър, който автоматизира щората и я правят автономна при агресивни атмосферни влияния.

Външно ролетни щори 5
Външно ролетни щори 6
Външно ролетни щори 7
Външно ролетни щори 8

Модели външно ролетни щори с монтаж пред дограма


  • ПРИМО (най-евтина) – Бюджетна външна ролетна щора с ПВЦ ламел 43 мм. В ламела няма полиуретанова пяна. Алуминиеви водачи, алуминиева кутия, стоманена ос.

  • АТИНА (най-продавана) – Външна ролетна щора класик с алуминиев ламел 39  мм. Кутията е скосена , а алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна.  Алуминиеви водачи, алуминиева кутия,  стоманена ос, водач с четка.

  • ДАВИНЧИ (най-красива) – Външна ролетна щора с алуминиев ламел 39  мм. Кутията е заоблена за по-елегантен вид. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Алуминиеви водачи, алуминиева кутия,  стоманена ос, водач с четка.

  • ЕВЕРЕСТ (за по-големи пространства)  – Външна ролетна щора с алуминиев ламел 52  мм. Ламелите са широки, което ги прави по-устойчиви при направата на ролетки с по-големи размери. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Алуминиеви водачи, алуминиева кутия,  стоманена ос, водач с четка.

Модели външно ролетни щори с монтаж над дограма


  • КОМФОРТ – Вградена ролетна щора с алуминиев ламел. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. ПВЦ водачи, пвц кутия,  стоманена ос, водач с четка. Ревизията на щората се осъществява лесно, като достъпът е от вътрешната страна на помещението. Кутията не се вижда от вън.

  • ТЕРМО – Вградена ролетна щора с алуминиев ламел. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Пвц водачи, пвц кутия,  стоманена ос, водач с четка. Ревизията на щората се осъществява лесно, като достъпът е от вътрешната страна на помещението. Кутията не се вижда от вън. Този модел е с по-голяма изолация в кутията.

Пред дограма


Външно ролетни щори 9

Над дограма


Външно ролетни щори 10

Пред дограма


Външно ролетни щори 11
Външно ролетни щори 12
Външно ролетни щори 13
Външно ролетни щори 14
Външно ролетни щори 15
Външно ролетни щори 16
Външно ролетни щори 17
Външно ролетни щори 18
Външно ролетни щори 19
Външно ролетни щори 20
Външно ролетни щори 21
Външно ролетни щори 22
Външно ролетни щори 23