Външно хоризонтални щори 1

Външните хоризонтални алуминиеви щори познати още, като външни ламелни щори са иновативна и модерна  система за външно засенчване, която регулира светлинния поток и топлина. Чрез промяна на ъгъла на ламелите на външните хоризонтални щори можете да регулирате степента на осветеност на помещенията и да ограничите проникването на нежелани отблясъци, без непременно да ги затъмнявате.

Отличният баланс между засенчване и пропускане на дневна светлина, термоизолационните им характеристики и изчистената визия ги правят незаменим компонент в концепцията за енергийна ефективност на съвременните офиси, търговски, жилищни, промишлени и административни сгради.

Тези ламелни щори се превръщат в търсена алтернатива и за дома с напредването на архитектурните тенденции в посока по-индустриален вид на сградите.

Външно хоризонтални щори 2
Външно хоризонтални щори 3
Външно хоризонтални щори 4

Техническо изпълнение на ламелните щори


  • Кутия – кутията е опция , но ние препоръчваме да се постави. Кутиите са три модела АРТ 1, АРТ 2, АРТ 3. Предлагаме и капак за кутията от ляво и от дясно на щората, но в случаите на тунелен монтаж не е необходимо.

  • Управление – Профил Груп предлага управление на щорите в 3 варианта :

    • управление с безконечен шнур за модел С50 и манивела за моделите С80 и Z90 – стандартно изпълнение
    • управление с манивела – опция за ламелни щори модел С50
    • управление с електромотор – опция за всички модели
  • Ламели – алуминиеви с ширини 50 мм , 80 мм, 90 мм. Ламелите са с произход Гърция.

  • Механизми и материали –  Hunter Douglas Холандия – изключително плавни и лесни за експлоатация, надеждни и практични.

    • Електроника – електромеханичното задвижване с двигатели „SOMFY” Франция с 60 месеца гаранция.  Задвижването може да бъде посредством бутон или дистанционно. За по-взискателните клиенти, на външните ламелни щори е възможно да бъде поставен датчик за вятър, който автоматизира щората и я правят автономна при агресивни атмосферни влияния.

  • Цветове – 12 стандартни цвята и възможност за боядисване по РАЛ каталога

“С” ламел

Външно хоризонтални щори 5

“С” ламел

Външно хоризонтални щори 6

“С” ламел

Външно хоризонтални щори 7

Манивела

Външно хоризонтални щори 8

“Z”ламел

Външно хоризонтални щори 9

“Z”ламел

Външно хоризонтални щори 10

“Z”ламел

Външно хоризонтални щори 11

Кутия

Външно хоризонтални щори 12

Модели външни ламелни алуминиеви щори


  • Реми – ламелите са с ‘С’ образна форма с ширина 50 мм. Воденето е странично с безконечен шнур. Като допълнителна опция е възможно поставяне на манивела за управление , декоративна кутия и електро мотор с бутон или дистанционно. Предлага се в 12 стандартни цвята, но е възможно и боядисване по рал системата. Щората може да се изпълни с максимален размер 320 см по височина и 250 см по ширина.

  • Мартен – ламелите са с ‘С’ образна форма с ширина 80 мм. Воденето е странично с алуминиеви водачи и манивела. Като допълнителна опция е възможно на декоративна кутия и електро мотор с бутон или дистанционно. Предлага се в 12 стандартни цвята, но е възможно и боядисване по рал системата. Щората може да се изпълни с максимален размер 400 см по височина и 400 см по ширина.

  • Флорентина – този модел е най-висок клас с изключителни показатели на здравина и предпазване от слънце и вятър. Ламелите са с ‘Z’ образна форма с ширина 90 мм, на които има гумено уплътнение. Воденето е странично с алуминиеви водачи и манивела. Като допълнителна опция е възможно поставяне на декоративна кутия и електромотор с бутон или дистанционно. Предлага се в 12 стандартни цвята, но е възможно и боядисване по рал системата. Щората може да се изпълни с максимален размер 400 см по височина и 400 см по ширина.

  • Важно: и трите вида ламелни щори могат да се изпълнят с най-новото поколение Smart електро задвижване чрез мобилен телефон. Щората се управлява през приложение на телефона.

Външно хоризонтални щори 13
Външно хоризонтални щори 14
Външно хоризонтални щори 15
Външно хоризонтални щори 16
Външно хоризонтални щори 17
Външно хоризонтални щори 18
Външно хоризонтални щори 19
Външно хоризонтални щори 20
Външно хоризонтални щори 21
Външно хоризонтални щори 22
Външно хоризонтални щори 23
Външно хоризонтални щори 24
Външно хоризонтални щори 25
Външно хоризонтални щори 26
Външно хоризонтални щори 27