Обков за PVC дограма 1

Ние в Профил Груп знаем много добре, че само профилите не правят прозорец или врата. Една от най-важните съставки за качествен готов продукт са всички механизми и части наречени – обков за дограма. Независимо колко висок клас са профилите, с некачествен обков ще се получи некачествено крайно изделие.

Обковът е тази част от дограмата, която затваря херметично прозореца, микро-вентилира климата в стаята и Ви защитава от крадци и други неканени гости. Обковът прави прозореца да се отваря по ваш вкус и нужда било то в една посока, в две посоки или да се плъзга.

С качествен обков, правилна употреба и добра поддръжка може да удължите живота на дограмата до 60 години. Дългогодишният ни опит ни научи, че компромиси с качеството тук не са възможни. Това е и причината да влагаме в произвежданите от нас врати и прозорци само качествен австрийски и немски обков на реномирани за бранша марки – Сигения, Рото, Мако.

Плавно отваряне


Обков за PVC дограма 2

Красив външен вид


Обков за PVC дограма 3

Ефективна работа


Обков за PVC дограма 4

Всеки прозорец трябва да функционира отлично: отваряне, затваряне, заключване, ден след ден, година след година. Обковът има важно значение за всеки прозорец. Той осъществява връзката между крилото и касата и трябва да бъде изключително стабилен. Дали прозореца е обикновен, арка, скосен, балконска врата, плъзгане те всички трябва да се управляват с лекота и безпроблемно.

Като допълнение към прозорец или балконска врата с нормално отваряне може да се постави или добави обков за двуосно отваряне, отваряне с микровентилация или секюрити заключване. Всички тези видове са възможни посредством добавяне на определени елементи към нормалния обков. Такива елементи са насрещници, пъпки или гъби, мартини и панти.

Обков за PVC дограма 5
Обков за PVC дограма 6
Обков за PVC дограма 7

Обков Siegenia и Roto се произвеждат в Германия а Maco в Австрия. Марката Сигения е с най-дългогодишни традиции в областта и води началото си от далечната 1914 година. Следват я обков Рото през 1935 г. и обков Мако през 1947 г. Характерно за всички е дългогодишният опит в бранша и факта, че нито един от тях няма изнесено производство в други държави. Врати и прозорци се оборудват с тези обкови в цял свят.

Бихме се затруднили когато ни се възложи задача да препоръчаме конкретна марка, защото за нас и трите са най-висок клас обкови на топ ниво.

Обков за PVC дограма 8
  • Дългогодишни традиции в производството на обков

  • Плавно отваряне и затваряне на отваряемите крила на прозорци и врати

  • Обковите са пълно регулируеми във всички посоки

  • Качествени разработки и добри решения за противовзломен секюрити обков с 3 нива на сигурност до WK3

  • Възможности за обков микровентилация на дограмата

  • Освен класическо отваряне и фолксваген, хармоника, плъзгане с повдигане Хебе Шибе

Топ ниво на сигурност


 

Обков за PVC дограма 9

Напълно регулируеми


 

Обков за PVC дограма 10

Безкомпромисно здрави


 

Обков за PVC дограма 11

Видове и начин на отваряне


  • Едноосово /нормално класическо отваряне/ – позволява на прозореца да се отваря по познатия на всеки класически начин по хоризонталната ос. Този обков е най-евтин и се състои от най-малко съставни елементи. Макар и с най-ниска цена, той е най-неудобен и незащитен за проникване с взлом. Ние от Профил Груп препоръчваме поставянето на този вид обков само когато е невъзможно поставянето на друг.

  • Двуосово /двуплоскостно/ – позволява на прозореца да се отваря, както по хоризонталната ос, така и по вертикалната. Този обков е най-разпространен и е много ефективен и удобен за употреба. Този обков е характерен с повече на брой насрещници и пъпки/гъбки, за разлика от нормалното отваряне, което допринася за по-доброто притискане на крилото към касата и по-доброто уплътнение на дограмата. Горното отваряне и по-доброто уплътняване го прави определено по-предпочитан от класическото отваряне.

  • Секюрити обков /противовзломен/ – повишава степента на защитеност на крилото и прозореца. Този обков е характерен с  добавените допълнителни на брой точки на заключване и по-защитените насрещници. Обковът е изключително ефикасен против проникване с взлом и ние от Профил Груп препоръчваме инсталирането му на новите Ви прозорци. Голяма част от хората фокусират внимание само на входната си врата и смятат именно нея за основно средство за преодоляване на проблема – крадци. Истината обаче е друга и особено в нашите географски ширини все по-често се прониква в имота през прозорците поради леснотата на отваряне. Най-уязвими и незащитени са къщи, апартаменти и офиси на 1-ви и 2-ри етаж, но практиката показва много случаи на кражби и на по-високи етажи – дори и последни.

  • Микровентилация – позволява на прозорецът да се отвори в режим двуплоскостно само 2 мм от горната страна. Така се осигурява контролирана вентилация на помещението без да има загуба на топлина което е изключително важно през зимата. Този обков е със специална дръжка на степени, като завъртяна на 135′ открехва крилото в горния му край. Отворено по този начин крилото не може да се отвори от силен вятър, не може да пропусне вода и спокойно може да се остави без надзор. Този обков е изключително ефективен и на добра цена. В развитите страни се предпочита именно за възможността за сигурно, безопасно и ефикасно проветряване на помещението, което спомага за предотвратяване на конденз.

  • Скрит обков със скрити панти – Профил Груп Ви предлага ново решение за обков на Вашата ПВЦ, алуминиева или дървена дограма – с напълно скрити елементи за по-изчистени и завършени линии на прозореца. Всички елементи, включително и пантите са интегрирани във фалца на крилото и канала на касата. Прозорецът е с изключително изчистена визия без видимите панти отвън и без капачките за тях.  Подходящ е за Алуминиева, ПВЦ и дървена дограма и най-вече в случаите, в които в дограмата се вграждат големи по размер и тежки отваряеми крила до 150 кг, за които отваряеми крила стандартния обков не е приложим. виж повече тук

Класически насрещник


Обков за PVC дограма 12

Секюрити насрещник


Обков за PVC дограма 13

Секюрити насрещник


Обков за PVC дограма 14

Микровентилация


Обков за PVC дограма 15

Ножица двуплоскостно


Обков за PVC дограма 16

Надежност


Обков за PVC дограма 17

Ефективност и добро уплътнение


Обков за PVC дограма 18

Във времена на повишена нужда от енергийна ефективност, спестяване на все по-нарастващите разходи за отопление и вентилация, защита от все по-нагли крадци не можем да си позволим компромиси. Прозорците и вратите оборудвани с качествен обков осигуряват по-голяма безопасност, по-висока енергийна ефективност и по-плавна работа. Насрещниците са ексцентрични и това допринася за по-плътното и херметично затваряне на прозореца при завъртане на дръжката. Покритието на повърхностите на обков Мако е галванично поцинковано, пасивирано и запечатано с восък, което гарантира максимална защита от корозия дори при солен въздух.

При обков Рото е поставено също допълнително защитно покритие на всички елементи придавайки му привлекателен дизайн, напомнящ благородна стомана. Основна отличителна черта на ROTO е специалното титаниево-сребристо на цвят покритие RotoSil Nano. Структурата на нано частиците, на покритието на обкова, реализира изключително плътно наслояване по повърхността на метала. То отговаря на най-високите стандарти за екологична безопасност и защита срещу корозия, като многократно превишава изискванията по RAL RG 607/3. Защитеността от солта, съдържаща се в морския въздух  е 100%. Нано технологията, с която е изработено покритието на обкова, спомага самовъзстановяването му при механично увреждане на повърхностния защитен слой. Обковът с нано покритие е изключително устойчив на износване и надраскване.

Новият модел дръжка RotoSwing с нано покритие има ниско съпротивление при въртене и с дизайна си превръща прозореца в истински шедьовър.

Дръжка Hoppe seсustik противовзломна


Обков за PVC дограма 19

Дръжка Toulon секюрити за класици


Обков за PVC дограма 20

Дръжка RotoSwing с нано покритие


Обков за PVC дограма 21

Дръжка с ключ за малки деца


Обков за PVC дограма 22

Профил Груп предлага богато разнообразие на качествени дръжки за врати и прозорци в изискани цветове и дизайн. При нас ще откриете дизайнерски по вид дръжки до практични за употреба. За защита от злополука с малки деца предлагаме два варианта – дръжка с ключ и дръжка с бутон. Практични и полезни са за тераси или френски прозорци с дръжка на по-ниско ниво при семейства с малки деца.

Дръжка за прозорец или балконска врата HOPPE е една от най-надеждните за своя клас когато говорим за защита. В основата й са разположени зъбно колело с пружини и стопорна пластина, които не позволяват превъртане на дръжката при напън върху обкова отвън.

Дръжка Рото ще задоволи и най-взискателните клиенти със своят футуристичен и модерен дизайн.

Обков за PVC дограма 23
Обков за PVC дограма 24
Обков за PVC дограма 25
Обков за PVC дограма 26

Един  изключително полезен аксесоар за вашата балконска врата е така наречения шнапер. Той Ви позволява да затворите балконската врата докато сте на балкона без да се заключвате – така топлината не излиза от помещението и се спестяват допълнителни разходи за отопление и климатизация. Ние от Профил Груп препоръчваме поставянето на този аксесоар. Много удобна и практична екстра за дограма, в която ще се влюбите.

Друга практична екстра, която Ви препоръчваме е противовзломен райбер за дограма. Райберът е един от най-полезните аксесоари ако цените сигурността. Той се захваща посредством 4 винта в стоманената армировка на дограмата от вътрешната страна и служи за заключване на крилото докато ви няма или спите. За неспокойните времена, в които живеем това е много добро защитно средство против крадци. Истината е, че крадците излязоха от класическата рамка за нахлуване през вратата и все повече влизат в имота през фасадата и прозореца. Има масивен и грубоват вид, но е високоякостен и здрав продукт.

Свързани продукти


Дограма


Обков за PVC дограма 27

Плъзгащи конструкции 


Обков за PVC дограма 28