Ние в Профил Груп знаем много добре, че само профилите не правят прозорец или врата. Една от най-важните съставки за качествен готов продукт са всички механизми и части наречени – обков за дограма. Независимо колко висок клас са профилите, с некачествен обков ще се получи некачествено крайно изделие.

Обковът е тази част от дограмата, която затваря херметично прозореца, микро-вентилира климата в стаята и Ви защитава от крадци и други неканени гости. Обковът прави прозореца да се отваря по ваш вкус и нужда било то в една посока, в две посоки или да се плъзга.

С качествен обков, правилна употреба и добра поддръжка може да удължите живота на дограмата до 60 години. Дългогодишният ни опит ни научи, че компромиси с качеството тук не са възможни. Това е и причината да влагаме в произвежданите от нас врати и прозорци само качествен австрийски и немски обков на реномирани за бранша марки – Сигения, Рото, Мако.

Плавно отваряне


Красив външен вид


Ефективна работа


Всеки прозорец трябва да функционира отлично: отваряне, затваряне, заключване, ден след ден, година след година. Обковът има важно значение за всеки прозорец. Той осъществява връзката между крилото и касата и трябва да бъде изключително стабилен. Дали прозореца е обикновен, арка, скосен, балконска врата, плъзгане те всички трябва да се управляват с лекота и безпроблемно.

Като допълнение към прозорец или балконска врата с нормално отваряне може да се постави или добави обков за двуосно отваряне, отваряне с микровентилация или секюрити заключване. Всички тези видове са възможни посредством добавяне на определени елементи към нормалния обков. Такива елементи са насрещници, пъпки или гъби, мартини и панти.

Обков Siegenia и Roto се произвеждат в Германия а Maco в Австрия. Марката Сигения е с най-дългогодишни традиции в областта и води началото си от далечната 1914 година. Следват я обков Рото през 1935 г. и обков Мако през 1947 г. Характерно за всички е дългогодишният опит в бранша и факта, че нито един от тях няма изнесено производство в други държави. Врати и прозорци се оборудват с тези обкови в цял свят.

Бихме се затруднили когато ни се възложи задача да препоръчаме конкретна марка, защото за нас и трите са най-висок клас обкови на топ ниво.

  • Дългогодишни традиции в производството на обков

  • Плавно отваряне и затваряне на отваряемите крила на прозорци и врати

  • Обковите са пълно регулируеми във всички посоки

  • Качествени разработки и добри решения за противовзломен секюрити обков с 3 нива на сигурност до WK3

  • Възможности за обков микровентилация на дограмата

  • Освен класическо отваряне и фолксваген, хармоника, плъзгане с повдигане Хебе Шибе

Топ ниво на сигурност


 

Напълно регулируеми


 

Безкомпромисно здрави


 

Видове и начин на отваряне


  • Едноосово /нормално класическо отваряне/ – позволява на прозореца да се отваря по познатия на всеки класически начин по хоризонталната ос. Този обков е най-евтин и се състои от най-малко съставни елементи. Макар и с най-ниска цена, той е най-неудобен и незащитен за проникване с взлом. Ние от Профил Груп препоръчваме поставянето на този вид обков само когато е невъзможно поставянето на друг.

  • Двуосово /двуплоскостно/ – позволява на прозореца да се отваря, както по хоризонталната ос, така и по вертикалната. Този обков е най-разпространен и е много ефективен и удобен за употреба. Този обков е характерен с повече на брой насрещници и пъпки/гъбки, за разлика от нормалното отваряне, което допринася за по-доброто притискане на крилото към касата и по-доброто уплътнение на дограмата. Горното отваряне и по-доброто уплътняване го прави определено по-предпочитан от класическото отваряне.

  • Секюрити обков /противовзломен/ – повишава степента на защитеност на крилото и прозореца. Този обков е характерен с  добавените допълнителни на брой точки на заключване и по-защитените насрещници. Обковът е изключително ефикасен против проникване с взлом и ние от Профил Груп препоръчваме инсталирането му на новите Ви прозорци. Голяма част от хората фокусират внимание само на входната си врата и смятат именно нея за основно средство за преодоляване на проблема – крадци. Истината обаче е друга и особено в нашите географски ширини все по-често се прониква в имота през прозорците поради леснотата на отваряне. Най-уязвими и незащитени са къщи, апартаменти и офиси на 1-ви и 2-ри етаж, но практиката показва много случаи на кражби и на по-високи етажи – дори и последни.

  • Микровентилация – позволява на прозорецът да се отвори в режим двуплоскостно само 2 мм от горната страна. Така се осигурява контролирана вентилация на помещението без да има загуба на топлина което е изключително важно през зимата. Този обков е със специална дръжка на степени, като завъртяна на 135′ открехва крилото в горния му край. Отворено по този начин крилото не може да се отвори от силен вятър, не може да пропусне вода и спокойно може да се остави без надзор. Този обков е изключително ефективен и на добра цена. В развитите страни се предпочита именно за възможността за сигурно, безопасно и ефикасно проветряване на помещението, което спомага за предотвратяване на конденз.

Класически насрещник


Секюрити насрещник


Секюрити насрещник


Микровентилация


Ножица двуплоскостно


Надежност


Ефективност и добро уплътнение


Във времена на повишена нужда от енергийна ефективност, спестяване на все по-нарастващите разходи за отопление и вентилация, защита от все по-нагли крадци не можем да си позволим компромиси. Прозорците и вратите оборудвани с качествен обков осигуряват по-голяма безопасност, по-висока енергийна ефективност и по-плавна работа. Насрещниците са ексцентрични и това допринася за по-плътното и херметично затваряне на прозореца при завъртане на дръжката. Покритието на повърхностите на обков Мако е галванично поцинковано, пасивирано и запечатано с восък, което гарантира максимална защита от корозия дори при солен въздух.

При обков Рото е поставено също допълнително защитно покритие на всички елементи придавайки му привлекателен дизайн, напомнящ благородна стомана. Основна отличителна черта на ROTO е специалното титаниево-сребристо на цвят покритие RotoSil Nano. Структурата на нано частиците, на покритието на обкова, реализира изключително плътно наслояване по повърхността на метала. То отговаря на най-високите стандарти за екологична безопасност и защита срещу корозия, като многократно превишава изискванията по RAL RG 607/3. Защитеността от солта, съдържаща се в морския въздух  е 100%. Нано технологията, с която е изработено покритието на обкова, спомага самовъзстановяването му при механично увреждане на повърхностния защитен слой. Обковът с нано покритие е изключително устойчив на износване и надраскване.

Новият модел дръжка RotoSwing с нано покритие има ниско съпротивление при въртене и с дизайна си превръща прозореца в истински шедьовър.

Дръжка Hoppe seсustik противовзломна


Дръжка Toulon секюрити за класици


Дръжка RotoSwing с нано покритие


Дръжка с ключ за малки деца


Профил Груп предлага богато разнообразие на качествени дръжки за врати и прозорци в изискани цветове и дизайн. При нас ще откриете дизайнерски по вид дръжки до практични за употреба. За защита от злополука с малки деца предлагаме два варианта – дръжка с ключ и дръжка с бутон. Практични и полезни са за тераси или френски прозорци с дръжка на по-ниско ниво при семейства с малки деца.

Дръжка за прозорец или балконска врата HOPPE е една от най-надеждните за своя клас когато говорим за защита. В основата й са разположени зъбно колело с пружини и стопорна пластина, които не позволяват превъртане на дръжката при напън върху обкова отвън.

Дръжка Рото ще задоволи и най-взискателните клиенти със своят футуристичен и модерен дизайн.

Един  изключително полезен аксесоар за вашата балконска врата е така наречения шнапер. Той Ви позволява да затворите балконската врата докато сте на балкона без да се заключвате – така топлината не излиза от помещението и се спестяват допълнителни разходи за отопление и климатизация. Ние от Профил Груп препоръчваме поставянето на този аксесоар. Много удобна и практична екстра за дограма, в която ще се влюбите.

Друга практична екстра, която Ви препоръчваме е противовзломен райбер за дограма. Райберът е един от най-полезните аксесоари ако цените сигурността. Той се захваща посредством 4 винта в стоманената армировка на дограмата от вътрешната страна и служи за заключване на крилото докато ви няма или спите. За неспокойните времена, в които живеем това е много добро защитно средство против крадци. Истината е, че крадците излязоха от класическата рамка за нахлуване през вратата и все повече влизат в имота през фасадата и прозореца. Има масивен и грубоват вид, но е високоякостен и здрав продукт.

Свързани продукти


Дограма


Плъзгащи конструкции 


Запитване за оферта