Зимни градини 1

По-близо до природата през цялата година!

Зимните градини са отлична възможност да създадете безпрецедентен уют в дома – едно атрактивно съвременно решение, оригинален завършек на всяко жилище. Зимната градина може да бъде истинска радост за сетивата – пространство, на което можете да се наслаждавате през всички сезони. Тя внася топлина и комфорт през зимата, когато времето е студено и няма зеленина. Флората прави живота ни по-хармоничен, но в същото време зимната градина ще спести разходи за енергия, тъй като акумулира топлина.

Зимната градина е продължение на къщата и придава допълнителна жилищна площ, което я превръща и в печеливша инвестиция значително повишавайки стойността на вашия имот.

Тази остъклена площ може да бъде приобщена лоджия или веранда или остъкляване на класически балкон и тераса. Зимната градина е модерно решение за всеки желаещ да направи оригинален акцент на своето жилище, заведение, хотел или шоурум.

Кафе навън, но вали!

Зимни градини 2

Обяд навън, но е ветровито!

Зимни градини 3

С децата навън, но е много студено!

Зимни градини 4

Да живееш заобиколен от зеленина


Зимната градина е отличен начин да осъществите тази мечта през цялата година. Вашият личен рай, в който сте заобиколени от зеленина и свежест. Прекрасна панорамна гледка и защитени от лошите атмосферни условия, превръщат зимната градина във Вашето лично кътче природа.

Зимни градини 5
Зимни градини 6
Зимни градини 7
Зимни градини 8
Зимни градини 9
Зимни градини 10

Изборът на зимна градина


Зимната градина е сложен архитектурно-дизайнерски проект, който изисква специално внимание и подрръжка. Разбира се, усилията и вложението си струват, тъй като имате оригинално и ефективно организиране на пространството, което носи със себе си много ползи.

Обикновено или поне много често зимните градини се изграждат на верандата като своеобразен вход към къщата или обратното, изход от дневната към двора и градината. Важно е да се помни, че зимната градина е създадена за естетика и удоволствие, следователно трябва да се подхожда внимателно при проектирането й. Структурата трябва естествено да се вписва в концепцията на дома и околния пейзаж, да се запази и хармонията на архитектурната визия.

Зимните градини са различни по вид концепции, като не е задължително да има покрив. Остъкляване на по-голямо пространство със специални за целта видове плъзгащи се системи може да превърнат и голяма дневна например в зимна градина. Такива плъзгания са безпрофилното стъклено плъзгане и сгъваемите системи от стъкло, плъзгане хебе шибе или отварянето тип хармоника.

В Зимна градина може да се превърне и предварително застроена беседка, веранда с дървена конструкция и други.

Зимни градини 11
Зимни градини 12
Зимни градини 13

Зимна градина за всяка нужда и по индивидуален проект


Всяка зимна градина може да бъде уникална и създадена така, че да подчертава и обогатява пространството в дома, офиса или обекта. Вие имате възможност да изберете всеки детайл така, че да отговаря на вашите изисквания и нужди. Подберете желаната конструкция, изберете точния цвят, представете си как желаете вашата нова зимна градина да се вписва в околната среда.

В Профил Груп ще откриете широк набор от практични решения за остъкляване, плъзгащи системи и енергоспестяващи стъклопакети. Всеки индивидуален проект е удоволствие и предизвикателство за нашия квалифициран екип от специалисти в областта. При нас ще намерите отговорите на всички въпроси, касаещи вашата зимна градина.

Зимни градини 14
Зимни градини 15
Зимни градини 16

Неограничени възможности


Зимната градина може да бъде проектирана в различни конфигурации и за нея винаги може да се намери подходящо място. Това могат да бъдат непокрити тераси, неизползвани площи в задния двор, както и специално интегрирано пространство при ново строителство. Без значение от размера, идеята за зимна градина разкрива многообразие от възможности и ефективни решения, които да ви доближат до мечтаната цел.

Устройството на зимната градина се базира на няколко ключови елементи: стъклени плоскости и носещи конструкции от различни профили с възможност за отваряеми части – прозорци и врати.

Възможностите за индивидуално организиране на зимната градина според конкретното и разположение се разширяват от богатата гама на аксесоарите и оборудването. Доколкото е възможно, е препоръчително да се предвиди движението на слънцето при изпълнение на проекта.

Зимни градини 17
Зимни градини 18
Зимни градини 19

Покривът на зимната градина може да бъде бюджетен вариант на по-ниска цена с олекотена алуминиева конструкция и поликарбонат или плексиглас. В оригиналното си изпълнение покривът се изработва от фасадна система за алуминиеви покриви и стъкла или стъклопакети. Стъклопакетите са специални закалени издържащи на градушки.

Профил Груп използва фасадните системи на Alumil M6 (окачени фасади) и М10800 Smartia (зимни градини) – функционални системи, позволяващи изпълнение както на вертикални фасади, така и на покриви, куполи и атриуми. Системите притежават отлични геометрични характеристики, маскимална структурна стабилност  при минимално тегло на профилите и перфектно дрениране чрез отводняване.

Страничното (вертикалното) остъкляване може да бъде много разнообразно, като и тук Профил Груп предлага врати и прозорци и за най-взискателните.

  • Класически алуминиеви или ПВЦ врати и прозорци.

  • Плъзгащи се алуминиеви или ПВЦ системи – фолсваген плъзгане, харминика или акордеон, плъзгане с повдигане Хебе Шибе и други.

  • Стъклено безпрофилно плъзгане и сгъваеми системи от стъкло, както и стъклена хармоника.

Зимни градини 20
Зимни градини 21
Зимни градини 22

Свързани продукти


Стъклено плъзгане


Зимни градини 23

Плъзгащи системи


Зимни градини 24

Алуминиева и ПВЦ дограма


Зимни градини 25