Топлоизолация и услуги 1

Топлоизолация


Подмяна на дограма и саниране


След подмяната на дограмата се постигат много добри стойности на топлоизолация в зоната на прозореца и топлинните загуби намалят значително. Най-добри са показателите когато в дограмата са вложени енергийно ефективни стъкопакети, като  КА стъкло и стъкло 4 сезона. Пет камерна дограма с троен стъклопакет с енергийни стъкла може да достигне коефициенти на топлоизолация – Uf от 0,9 до 1,1 W/m2 , които коефициенти са топ нива говорейки за изолация.

Преди и след – подмяна на дограма заедно с изолиране на стени


Топлоизолация и услуги 2

С цел постигане на максимални резултати и с оглед на това цялото  жилище, офис, вила и други да са добре изолирани е необходимо да се изолират и други зони, които пряко контактуват с външната среда. Това най-често е стена, но и стреха при къща или последен етаж, плоча при открита тераса, фуга при панелните сгради и други.

Топлоизолацията от Профил Груп се извършва от висококвалифицирани специалисти с богат опит. Разполагаме с широк списък от доволни клиенти и за наша радост все повече се увеличава. Освен за придаване на елегантен външен вид на сградата, санирането е в основата на спестяване на разходи за отопление и климатизация. Колкото по-качествено е направена, толкова по ефективна е тя и по-голям ще е размера на спестените разходи. Възможни са стойности до 70 % икономия на средства.

Спестяване на разходи


Топлоизолация и услуги 3

Качествена изолация – по-голяма трайност и ефективност


Инвестицията за саниране се възвръща в изключително разумни срокове, имайки в предвид факта, че цената на енергията непрекъснато расте и ще запази тази тенденция. Топлоизолираната или санирана сграда не означава само икономия, но и комфорт, спокойствие и благосъстояние на обитателя.

Ние в Профил Груп не правим компромиси с топлоизолацията и влагаме само висококачествени материали. Работим съвместно и само с наложени марки в областта.

Ние не смятаме ниската цена за основен приоритет когато става въпрос за нещо толкова отговорно и то на места недостъпни за всекиго.  Ние просто го правим както трябва!

Видовете топлоизолация


Най-разпространените видове топлоизолация и тези, които ние предлагаме са 4:

 1. EPS – “Експандиран пенополистирен” – това е добре познатият Ви  “СТИРОПОР. Той е бял на цвят и има топчесто-зърнеста структура, материалът е сравнително мек при натиск. Цената на тази изолация е най-ниска, но те е с най-слаби показатели на топлоизолация.
 2. Графитен EPS – Това е така наречения ”NEOPOR” /името е дадено от световно– известната фирма BASF– производител на материала/. Разликата с обикновения EPS се дължи на по-голямата плътност на топлоизолационните платна и на допълнителните графитни зрънца, вградени в материала, от където идва и по-ниската му топлопроводимост. Цвета, в който се произвежда е сив. Този материал е дишащ, което предпазва сградите от запаряване и прекалена влажност.

По-топъл дом


Топлоизолация и услуги 4

3. XPS – “Екструдиран пенополистирен” –  по-известен като “FIBRAN /името идва от названието на една от фирмите, произвеждащи XPS/. Цветовата гама, в която може да се открие е в зависимост от фирмата производител и могат да бъдат: син, зелен, жълт, оранжев, розов…. XPS има капилярна микроструктура и е много твърд при натиск.

4. Каменна вата или минерална вата– това е естествен влакнест материал с диаметър 4-5 мм. Минерали като базалт, варовик, доломит и боксит произвеждат тези видове влакна. Минералите се слепват в електрическа пещ и стъклообразната стопилка се изтегля във влакна. Каменната вата е една от добре изолиращите и много важно най-дишащата от останалите.

Примерни цветове на мазилки


Топлоизолация и услуги 5
Топлоизолация и услуги 6

Полезни материали при избора на топлоизолация


Всичко най-важно – PDF 


Топлоизолация и услуги 7

Система Ceresit – PDF 


Топлоизолация и услуги 8

Още цветове – PDF 


Топлоизолация и услуги 9

Услуги


 • Професионална консултация от търговец

 • Размер – специалист на Профил Груп ще ви посъветва на място на Ваш адрес за избора на най-добрите технически и дизайнерски решения.

 • Производство – За всяка операция при производството има специално пригодени за целта машини, които смаляват риска за некачествено производство до минимум.

 • Доставка – Прозорци и врати се доставят със специално пригодени автомобили за да не се повредят или надраскат. Профилите са с лепенка на която е изобразено логото на производителя, тя служи за предпазване на дограмата от надраскване. Доставяме до всяко място.

 • Монтаж – Необходимо е да се подготви работната площадка: да се осигури свободен достъп до прозореца премахване на пердета, покриване на всички мебели и електрическо оборудване, ако е възможно да се преместят в друга стая. Това се прави, защото премахването на старите прозорци е свързано с работно пространство, замърсяване с прах и риск от надраскване.

 • Покупка на изплащане – дограма и всички други продукти на изплащане от UniCredit Leasing.

 • Качествено подмазване и обръщане около дограма и врати.

 • Извозване на стари демонтирани врати и прозорци до лицензирано сметище.

 • Демонтаж на остъклени с винкел тераси.

 • Гаранционно и извън гаранционно обслужване.

 • Подмяна на стари или счупени стъкла и стъклопакети.

 • Подмяна на обикновени стъклопакети с енергийно ефективни.

 • Монтаж на допълнително поръчани различни видове аксесоари – алуминиеви первази, подпрозоречни дъски, декоративни обкантващи профили.

 • Подзиждане при тераси и врати с итонг заедно с груба и фина шпакловка.

 • Специален монтаж на котви на дограмата – без разпробиване на касата.

Монтаж през зимата


Информираните клиенти знаят, че зимата е най-доброто време за подмяна на прозорци. В същото време, един човек, който не познава технологията на монтаж на дограмата, е склонен да вярва, че инсталирането на нови прозорци през зимата е невъзможно. Това се дължи на погрешната представа, че в процеса на премахване на старите прозорци се изстудяват домовете. Температурата в стаята, по време на монтажа на прозорците, ще намалее малко / от 22°C на 15°С. Това се дължи на факта, че:

 • Прозорци не са премахнати в целия апартамент едновременно, а постепенно, един по един се подменят.
 • След премахването ще бъде отворена стаята не повече от 20-25 минути, като през това време монтажниците премахват стария прозорец (10-15 минути), инсталират новата дограма (10-15 минути).

Плюсове от смяна на дограма през зимата:

 • Срокът е много по-кратък от летния натоварен сезон.
 • Цената на дограма, врати, щори и други продукти е значително по-ниска.
 • През зимата можете веднага да проверите ефикасността на новата дограма.
Топлоизолация и услуги 10