Полезно 1

Профил Груп Ви предлага ново решение за обков на Вашата ПВЦ, алуминиева или дървена дограма – с напълно скрити елементи за по-изчистени и завършени линии на прозореца. Всички елементи, включително и пантите са интегрирани във фалца на крилото и канала на касата. Прозорецът е с изключително изчистена визия без видимите панти отвън и без капачките за тях.

Полезно 2   Полезно 3

                                  ПВЦ ПРОЗОРЕЦ СКРИТИ ПАНТИ/ОБКОВ                                                                                     ПВЦ ПРОЗОРЕЦ КЛАСИЧЕСКИ ПАНТИ/ОБКОВ

Подходящ е за Алуминиева, ПВЦ и дървена дограма и най-вече в случаите, в които в дограмата се вграждат големи по размер и тежки отваряеми крила до 150 кг, за които отваряеми крила стандартния обков не е приложим.

Друго съществено предимство при този тип обков е свободния избор на цветове на дограмата – поради липсата на видими панти и капачки. С тези скрити панти не е необходимо да се избират и съчетават цветовете на капачките с основните профили.

Полезно 4   Полезно 5

                          АЛУМИНИЕВ ПРОЗОРЕЦ СКРИТИ ПАНТИ/ОБКОВ                                                                   АЛУМИНИЕВ ПРОЗОРЕЦ КЛАСИЧЕСКИ ПАНТИ/ОБКОВ

Скрит обков Roto Designo е подходящ и за отваряеми крила и за балконски врати. Специални канали със смазка осигуряват продължително смазване на подвижните елементи и намалят триенето на компонентите като по този начин правят по-лесна употребата и удължават живота на обкова. Прозорецът със скрити панти се отваря до 100 градуса.

Полезно 6   Полезно 7

                             ДЪРВЕНА ДОГРАМА СКРИТИ ПАНТИ/ОБКОВ                                                                                     ДЪРВЕНА ДОГРАМА КЛАСИЧЕСКИ ПАНТИ/ОБКОВ

Не на последно място е предимството за по-голяма защита срещу кражба с взлом. Скритите панти не могат да бъдат отстранени от външната страна. Roto Designo е тестван и сертифициран и е в съответствие със немския стандарт DIN 18104-2 за противовзломен обков.

Полезно 8   Полезно 9

Полезно 10    Полезно 11

Полезно 12

Не трябва да се пренебрегва факта, че за новата дограма трябва да се полагат грижи, които да отговарят на определени експлоатационни правила, защото в противен случай могат да възникнат повреди, които не подлежат на гаранционно обслужване.

Невнимателно боравене с новите прозорци, както и липсата на почистване и поддръжка ще съкрати живота дори на прозорците от най-висок клас.

Полезно 13

В тази статия, ние от Профил Груп ще изброим едни от най-основните неща за това прозорците ни да са в безупречна форма и вид. Само с правилните грижи за прозорците си, можете да бъдете сигурни, че те ще ви служат дълги години, а гаранцията, дадена от производителя, ще отговори напълно на вашите очаквания и обещанията, които са ви били дадени.

Полезно 14

Грижа:

 • Безопасност – ние от Профил Груп започваме препоръките с тази, най-важна за нас. Никога не оставяйте вашите деца да боравят с прозорците без надзор. Никога не оставяйте отворен прозорец без надзор при малки деца и/или домашни любимци. За да обезопасите стаята от злополука, се препоръчва поставянето на дръжки с ключ на отваряемите части и/или да премахнете съществуващите дръжки. Препоръчваме да закупите и монтирате стопери на отваряемите части.
 • Дървените клинове – никога не премахвайте дървените клинове под касата на дограмата в долната зона на прозореца, защото ще възникнат дефекти по изделието.
 • Пяната – не трябва да се премахва поставената по обиколката на касата полиуретанова пяна. Това ще доведе до нарушаването на топлоизолацията на дограмата , като е възможно да започне да се появява конденз. Не трябва да се заменя пяната със строителни смеси, като цимент или теракол. Пяната има няколко основни и много важни функции. Стабилизира и укрепва касата и придава якост на цялата конструкция, като не позволява деформация на профила и прозореца. Втората съществена функция на пяната е да оформи термо мост между стената и касата на прозореца. Пяната служи за бариера на влагата , като хидроизолира зоната. От слънчевите ултравиолетови лъчи пяната губи своите свойства (променя цвета , обемът си и постепенно започва да се руши), затова трябва да се измаже със строителни смеси (гипс, теракол, гипсово лепило) най-късно до 20 календарни дни след поставянето й.
 • Отвори в дограмата – профилите са перфорирани спрямо всички технически изисквания на производителя. Не правете допълнителни отвори напр. за кабел за телевизия или други, защото ще се наруши топлоизолацията на прозореца.
 • Течение – никога не оставяйте отворени врати и прозорци без надзор и винаги ги затваряйте при силен вятър или при отсъствие от имота. Най-честа причина за счупена панта или стъкло е трясък на крилото вследствие на течение.
 • Тегло на отваряемото крило – крила не издържат натоварване над собственото си тегло.
 • Зидаро-мазачески работи – винаги опаковайте продуктите в случай на зидаро-мазачески работи след монтаж на дограмата, за да се предотвратят механични повреди и попадане на абразивни материали в механизмите, надрасквания и дефекти по стъкло и профил.

Полезно 15

Почистване:

 • Предпазните лепенки на профилите – премахнете ги не по-късно от 20 дни след монтажа на дограмата. След този период ще се премахнат много трудно и ще оставят следи по профила.
 • Почистване на профила /рамката/ – не използвайте абразивни гъби и материали, абразивни прахове и препарати, разтворители, петролни продукти и продукти съдържащи киселина. Използвайте сапунена топла вода и мек памучен плат.
 • Почистване на стъклата – почистват се със стандартните препарати за стъкло и мека памучна кърпа. Не използвайте твърди и остри предмети, абразивни материали и гъби. Ако по стъклото има следи от мазилка или гипс след ремонт, то накиснете с топла вода за известно време.
 • Гумените уплътнения на прозореца – уплътнението прави прозореца херметичен, но с течение на времето гумата се изсушава и остарява. Редовното почистване на уплътненията е задължително. Веднъж годишно трябва да се намазват с препарат съдържащ в себе си глицерин или силиконово масло. Неподдържано уплътнение старее бързо и се деформира, което води до нарушаване на изолацията на прозореца.
 • Дренажните отвори – разположени в долната част на прозореца периодично трябва да се почистват от насъбрали се прах и мръсотия. Задължително е почистването им след приключване на строително ремонтните работи и премахване на отломки като пясък, строителни разтвори и друг едър боклук. Ще потече вода от вътрешната страна на стаята ако са запушвани тези отвори.
 • Подпрозоръчният перваз на прозореца – често се използва като работна повърхност или за поставка на сакция или декорация. Домашните майстори го обожават за разреждане на боя, рязане на някакви неща върху него и т.н. Не трябва да поставяте горещи съдове и остри предмети. В противен случай ще се появят петна, драскотини и кривини.
 • Пожълтяване на профила от вън – някои дървета при цъфтеж изпускат йодни пари и цветен прах, които полепват по профилите. С времето те се натрупват по профила и дават илюзия, че дограмата много бързо е остаряла и пожълтяла. Добър пример са орех, смокиня и липа които в близост до дограмата могат да ускорят процеса на пожълтяване до 2-3 години. Добрата новина е, че това е само повърхностно и с подходящи препарати се премахва.

Полезно 16

Експлоатация:

Експлоатацията най-вече касае отваряемите крила, на които са инсталирани механични механизми за управление наричани за краткост „обков”. Именно обковът изисква внимателно боравене и правилна грижа за да се опази и предотврати повреждане. Обковът е ключов когато говорим за правилно функциониране, уплътняване и ефективност на дограмата.

 • Въртене на дръжката – дръжката се завърта само в рамките на фиксирана им от производителя позиция. Не се опитвайте да ги завъртате допълнително над този краен ход, защото ще се счупят.
 • Затваряне на прозореца – когато затваряте крилото и преди да завъртите дръжката за да затворите се уверете, че профила на крилото е плътно прилепнало към неговата рамка от всички страни и най-вече от страната на пантите.
 • При отворено крило – никога не завъртайте дръжката когато крилото е в отворено положение. По този начин ще счупите механизма.
 • Позицията на дръжката – обърнете внимание на позицията на дръжката за избрания метод на отваряне. Не забравяйте, че ако се опитате да отворите и наклоните прозореца едновременно, механизмът може да се повреди.
 • Реглаж на елементите – не регулирайте сами отваряемите части на прозорците. Крилото може да се откачи и падне и да се нараните. Препоръчително е да поверите настройката на прозорците на специалисти, тъй като това изисква специални знания и умения.
 • Дръжката е хлабава и се клати – завъртете капачката на основата на дръжката, затегнете двата болта с отвертка PH2 и върнете капачката в начална позиция.
 • Грижа за обкова – смазвайте обкова на прозорците с машинно масло или друга смазка на движещите се места два пъти годишно. По този начин ще предотвратите повреди по елементите и ще удължите значително живота на механизмите. Препоръчват се по-гъсти смазки.
 • Почистване на обкова – не почиствайте металните елементи на обкова с продукти, съдържащи в себе си смоли и киселини, както и такива, разрушаващи антикорозионната защита на метала.
 • Защита от повреждане на обкова – Уверете се, че мръсотията, отломките и пясъкът не попадат в механизма на вашите прозорци. Ако в стаята се извършват строителни дейности, крилата на прозорците трябва да бъдат затворени напълно. Това е често срещан проблем вследствие на строително ремонтни работи. Изключително противопоказен строител прах се натрупва в механизмите, което затруднява работата им и е възможно да ги увреди.
 • Скърцаща панта или механизъм – по време на ремонта могат да попаднат строителни отпадъци (напр. мазилки, гипс и прах) в пантите и обкова на дограмата. Поради тази причина, когато завъртите дръжката на прозореца, обкова може да започне да скърца и да се задръства. За да се предотврати този проблем е необходимо да не се допуска навлизането на каквито и да е строителни материали в механизмите на отваряемите части. Трябва да се почисти и смаже със машинно масло за да се отстрани този проблем.
 • Замъглено стъкло особено в долната зона на прозореца – често срещан проблем през зимата, а понякога дори и в преходните сезони. Причината за това не е прозореца, а трудности при работата на изпускателната система. Това означава, че влагата не може да се отведе от дома. Проблемът се решава лесно – чрез осигуряване редовна вентилация на помещението.

Полезно 17

Изключително важни са следните условия: температурата в стаята не трябва да бъде под + 20‘ целзий; проветрявайте стаята няколко пъти на ден с напълно отворени крила; не блокирайте потокът на топъл въздух на радиаторите под прозореца; циркулацията на въздух в стаята е ключов елемент, като за това не покривайте прозорците с плътни завеси; монтирайте абсорбатор над готварската печка и вентилатори в баня и тоалетна; не простирайте в затворено пространство.

Влажността на въздуха у дома понякога достига до 70% насищане вследствие няколко фактора: влага отделяща се от функцията на човешкия организъм или домашен любимец; влага от саксийни цветя; влага от пране, гладене и сушене на дрехи; влага от готвене; влага от банята при къпане, както и оставените мокри хавлии след това; влага от тоалетна, умивалник и сифони; вази с цветя и аквариум с риби; и т.н.

Полезно 186 камерните системи bluEvolution и greenEvolution са разработени от концерна Salamander и се произвеждат само и единствено в Германия. Проектирани са за постигане на максимални коефициенти на топло- и звукоизолация. Отговарят на стандарта и всички изисквания за пасивни къщи, като е добавен централен трети уплътнител на касата.

Притежават Първокласно качество – Профилите Salamander напълно отговарят на немския стандарт за качество – RAL GZ 716/ т. 1 и т. 7, както и на европейската норма EN 12608:2003. Системите bluEvolution и greenEvolution са профили от най-висок клас А.

Позволяваt изработване на големи конструкции на една каса поради високата си здравина и якост и са изключително устойчиви на агресивни атмосферни влияния включително солен климат и замръзване.

BluEvolution и greenEvolution позволяват да се проектират висок клас – енергийно ефективни прозорци за пасивна къща благодарение на уникалния си коефициент на топлопреминаване достига до завидните за бранша Uf=0.71 W/m2K  до Uf=0.73 W/m2K при изпълнение на врати и прозорци според всички технически изисквания и препоръки за пасивни къщи.

Полезно 19

Брилянтна повърхност и искрящо бял цвят на профилаSalamander особено се гордее със специалната си рецептура за постигане на брилянтната повърхност и искрящо белия цвят на профила, несравним с останалите марки на пазара.

Благодарение на уникалната работа на инженерите от Salamander – голямата конструктивна ширина на профила от 92 мм за bluEvolution и 76 мм за greenEvolution, височина на каса и крило и здравината на профила Саламандър превъзхожда своите конкуренти в този сегмент.

Освен в топлозолацията, системите bluEvolution и greenEvolution са лидери и в цветовите комбинации позволявайки избор от голям брой цветове.

Полезно 20

За декориране на профилите в цветова гама, състояща се от над 1600 цвята, производителят влага висококачествено декориращо фолио от реномираните марки Renolit и Cova, при  стриктно спазени изискванията на стандарт RAL – GZ/716  т. 7.

За да успее да предложи качествено крайно изделие, Профил Груп работи само с утвърдени марки и партньори лидери в своята област. Това са компании с дългогодишна история, традиции и богат опит. Всички продукти са сертифицирани и отговарят на българските и международни стандарти за качество. Нашите партньори са както следва:

Полезно 21

ПВЦ системи за врати и прозорци – Германия. Изключително високо качество и пълен набор от профили и аксесоари. Предлагат се още облицовки и настилки. Възможни са много типове на отваряне и плъзгане.

Полезно 22

ПВЦ системи за врати и прозорци – България. Изключително високо качество и много богат асортимент от профили и аксесоари. Възможни са много типове на отваряне и плъзгане. Лидер на българския и някои чужди пазари.

Полезно 23

Алуминиеви системи за врати и прозорци – Гърция.Системи за окачени фасади, плъзгане, облицовка – бонд, алуминиеви парапети. Изключително качествени алуминиеви врати.

Полезно 24

Алуминиеви системи за врати и прозорци – Гърция – България. Системи за окачени фасади, плъзгане, облицовка – еталбонд. Изключително качествени алуминиеви врати.

Полезно 25

Алуминиеви системи за врати и прозорци – България. Системи за окачени фасади, плъзгане, облицовка – бонд. Богато разнообразие на завършващи алуминиеви профили.

Полезно 26

Висококачествен регилируем обков за врати и прозорци – Германия. Възможно отваряне тип нормално, двуплоскостно, секюрити, WV, HEBE SCHIEBE, хармоника.

Полезно 27

Висококачествен обков за врати и прозорци – Германия. Уникална секюрити дръжка и голямо разнообразие на дръжки за интериорни врати.

Полезно 28

Обков предимно за врати – Германия. Голямо разнообразие на обков за стъклени врати, паник брави, автомати за плавно затваряне, брави и дръжки за алуминиеви и стъклени врати.

Полезно 29

Интериорни врати – Германия. Голямо разнообразие на дизайн и цветове. Прави и обли каси и врати с противовлажни покрития.

Полезно 30

Висококачествени блиндирани врати – България. Произведени според най-високите стадарти за качество и лидер в областта.

Полезно 31

Качествени крепежни елементи – Германия.

Полезно 32

Електро апаратура и компоненти за задвижване на щори, тенти и гаражни врати – Франция.

Полезно 33

Висококачествени силикони и полеуретанова пяна – Германия. Хидро лента за монтаж на дограма и изключително висококачествена система за топлоизолация. Голяма гама строителни материали.

Полезно 34

Химия за декориране на дома – Гърция. Висококачествен силиконов латекс и голямо разнообразие на бои и оцветители. Изключителна система за оцветяване на бои в над 25 000 цвята.

Полезно 35

Висококачествена система за топлоизолация и саниране – Франция. Основана през 1665 година. Голямо разнообразие на строителни материали.

Полезно 36

Обков за стъкло и стъклени врати и душ кабини.

Полезно 37

Метали и метални изделия.

Полезно 38

ПДЧ и МДФ продукти. Голямо разнообразие на висококачествени дървесни плоскости.

Както много други стоки от една група на пазара са на най-разнообразни цени ( часовници, обувки, автомобилни гуми и др.), така и прозорци, врати, сенници и щори не могат да се обобщят в цена на парче или на квадрат.

Цената е нещо комплексно и е строго индивидуална за всеки продукт и клиент. Цената се определя от много фактори като размер на прозореца – вратата, вида профил, цвета на профила, вида на стъклопакета, ширината на стъклопакета, вид и бранд на механизмите и обкова, допълнителните аксесоари, допълнителните услуги, качеството на влаганите материали и много други.

Ние от Профил Груп притежаваме висока култура на ценообразуване и твърдим, че цените са ни силно конкурентни, но и оптимални в същото време. Най-ниската цена не трябва да е водещо при избор на продукти от този бранш. Най-ниска цена обикновено означава лоши-некачествени материали, икономия на материали, лоша услуга и монтаж.  Дограмата е стационарен продукт, които в повечето случаи се поръчва веднъж в живота. Преди поръчка е добре да си отговорим на следните въпроси : “колко лесно или трудно бих подменил отново дограмата ако се окаже, че новата такава е некачествена” и “ колко би ми ми струвало това начинание по подмяна на новата дограма с нова“. Всички знаем колко време, енергия и средства отнема подобно начинание заедно с зидаро-мазаческите работи и ремонта след това. В живота си, човек би сменил колата си няколко пъти, но колко пъти би сменил дограмата?

Полезно 39

От друга страна,  качествената дограма е пряко свързана с пестене на пари и възвращаемост на инвестицията. Това прави качествената дограма актив, като пряко допринася за оптимизиране на разходите ни. И обратно, некачествената дограма не изолира добре и духа, което води до топлинни загуби и нуждата от повече средства за отопление и охлаждане. Некачествената дограма е сериозен пасив за бюджета ни, като пряко ни обвързва с увеличаване на разходите ни. Във времена, в които енергийните ресурси стават все по-скъпи и разходите ни за отопление и охлаждане все по-високи, никой от нас не трябва да прави компромис с дограмата. Тя е основната ни защита от атмосферните влияния навън. виж повече тук  

Грешно е вярването, че дограмата се продава на квадрат. Профил Груп разполага с професионални консултанти, които  посредством специализиран софтуеър могат да остойностят всяко индивидуално запитване.

Ако не е упоменато друго във вашата оферта цената включва:

 • ДДС
 • Всички материали по продукта
 • Взимане на размери
 • Изработка
 • Монтаж
 • Сервиз

Цената подлежи на търговски и сезонни отстъпки, както и на промоции според сезонa.

Цената се договаря и е по-ниска при комплексни поръчки – врати, прозорци, щори и други.

Цената е по-ниска при плащане авансово на цялата сума на поръчката.

Срокът за изработка на дограма изцяло зависи от обема и сложността на изработка. При работа на открито не се определя конкретен срок. При работа на открито е възможно срокът да бъде променлива величина в зависимост от метеорологичните условия.

Класически тип дограма с налични цветове: 14 работни дни до 2 прозореца

Комарници налични цветове: 5-7 работни дни за комарник на панти и ролетен

Налични интериорни и блиндирани врати: 12 работни дни

Парапети : запитване

Душ Кабини и стъклени паравани: до 3 седмици

Щори класически цветове: 7-12 работни дни за вертикални, хоризонтални, роло

Сенници: до 2 седмици

Охранителни ролетки и решетки цвят бял: до 2 седмици

Топлоизолация: запитване в зависимост от метеорологичните условия при работа на открито

Важно: Профил Груп си запазва правото да променя срока съобразно висок и нисък сезон.

Полезно 40

Да, предлагаме дограма и всички предлагани от нас продукти на изплащане. Работим съвместно с UniCredit Consumer Financing. Срокът за погасяване е според вашите нужди и възможности. Продължителността определя размера на лихвата по заема.

 • Размер на кредита от 150 до 50 000 лв.
 • Срок на изплащане от 3 до 72 месеца
 • Бързо одобрение само срещу лична карта
 • Без банкови комисионни при плащане на вноските във всеки клон на УниКредит Булбанк
 • Възможност за сключване на застраховка Защита Макс със застрахователна компания, партньор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.
 • Без скрити такси и комисиони.

Полезно 41

Работим и по програмите за енергийна ефективност и саниране на сгради по Програма REECL.

Програма REECL Ви дава възможност да получите безвъзмездна финансова помощ до 20% на закупените от нас енергийно ефективни съоръжения – прозорци, стъклопакети, щори, други.

За програмата се кандидатства лесно в 2 стъпки:

 • Оформяме за Вас официална оферта с продукти съобразно изискванията на програмата.
 • Предайте документите които изисква съответната банка заедно с нашата оферта.

За да помогнат на българските домакинства да намалят своите разходи за отопление, Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Агенцията за енергийна ефективност на Република България разработиха Програмата REECL, която представлява кредитен механизъм в размер на 40 милиона евро за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор. Тези средства се предоставят на утвърдени български търговски банки за отпускане на кредити за енергоспестяващи мерки в българските домове. Те включват: енергоефективни прозорци; изолация на стени.

Важно: Считано от 01.01.2017 г стъклопакетът трябва да е с пвц дистанционер – ТОПЪЛ КАНТ.

Кредитополучателите ползват безвъзмездна финансова помощ в размер на до 20 % за индивидуални клиенти и до 35% за групови проекти.

За стимулиране внедряването на енергоспестяващи мероприятия в дома е предвидено допълнително безвъзмездно финансиране в размер на 14 милиона евро, които ще бъдат изразходвани за управлението на Програмата REECL и за предоставяне безвъзмездна финансова помощ на кредитополучателите. Средствата ще се изплащат след завършване на монтажните работи и след проверка на тяхното изпълнение от независим консултант. Кредитополучателите имат право да ползват безвъзмездна финансова помощ в размер до 35% от стойността на проекта за енергоспестяване при спазване на правилата и условията на Програмата REECL.

Важно: Уважаеми клиенти, ние не одобряваме проектите, а сме посредници между вас и кредитните институции. TBI, UniCredit и ProCredit са организациите, които Ви одобряват.

Уважаеми клиенти, в този информационен раздел , бихме искали да Ви обърнем внимание на продукти , които попадат в категория “специални гаранционни условия”. Изделия попадащи в тази категория са с намалена гаранция или такива без гаранция, които също са подробно описани в “Гаранционната карта” към всяка поръчка. Най-често това са продукти от дървесина , които се монтират в помещения с висока влажност; големи по размер стъклопакети; големи по размер и съответно много тежки отваряеми крила при дограмата; неправилна експлоатация; неправилно почистване; неправилно свързване към електрическата мрежа от неоторизирани лица на продукти с електрозахранване; други. Преди пристъпване към поръчка нашите консултанти анализират, съветват и препоръчват кое е най-правилното техническо изпълнение, но всяко изделие в Профил Груп е поръчково и Вие сте тези които имате последната дума. Профил Груп не може да поеме отговорност, както и да предложи гаранция за следните:

ДОГРАМА:

Отваряеми прозоречни крила  >  60 кг са без гаранция. В зависимост от вида стъклопакет двоен/троен се регулира с размера на крилото.

Стъклопакети  > 1.8м2 са със специални гаранционни условия. Профил Груп не дава гаранция за счупване и разхерметизиране.

Отваряеми прозоречни крила  >  2050 мм по H без хоризонтален делител са без гаранция. За пълна гаранция трябва да се постави този делител.

Отваряеми прозоречни крила  > 2360 мм по H със и без хориз. делител са без гаранция.

Отваряеми прозоречни крила  > 900 мм и  < 1100 мм по L са с намалена гаранция до 3 месеца. Препоръчваме отваряемите крила да са под 900 мм. Отваряеми прозоръчни крила с неправилна форма, огъвка и арка са без гаранция. Отваряеми прозоречни крила  >  1100 мм по L са без гаранция.

Отваряеми вратни крила  > 2100 мм по H и  > 900 мм по L трябва да бъдат с усилен обков, в противен случай са без гаранция.

Шнапер за балконска врата, Райбер за отваряемо крило са без гаранция. Автомат за врата е с 6 месеца гаранция, която покрива само хидравликата на амортисьора  за плавно затваряне. Гаранцията на комарника покрива прегарянето на мрежата от UV лъчи. Дръжка с ключ е без гаранция. Гаранцията не покрива дървесни пълнежи по врати и прозорци, в случаите на висока влажност над 40 %.

Гаранцията не покрива случаите на конденз.  За избягване на конденз по прозорците е желателно влажността в помещенията да не е повече от 40 %. Също така е необходимо да се проветрява два пъти на ден по 10-15 мин. дори и през зимата заедно с налично отопление през зимният сезон. Ако имате вътрешна подпрозоречна дъска е желателно да бъде с такава ширина, че да не пречи на циркулацията на въздуха от радиатора към прозореца. ВАЖНО : ПРИЧИНАТА ЗА КОНДЕНЗА НЕ Е ДОГРАМАТА

Никога Не оставяйте вашите деца да боравят с прозорците без надзор.

ЩОРИ:

Дървени хоризонтални щори не са влагоустойчиви и пожароустойчиви. Монтирани в помещения с висока влажност на въздуха над 50% е възможно изкривяване и деформация на ламелите.

Вертикални щори свързващата ламелите верижка често се поврежда от деца и домашни любимци. При някои платове е възможно пречупване на ламела след механично въздействие. При всички модели плат от Висока влажност на въздуха над 40% може да доведе до появата на мъгъл и промяна в цвета на плата.

Сенници – При силен вятър сенника не трябва да се оставя отворен. При Касетъчен сенник с ел.мотор е възможно след събиране да остане луфт до 2 см , което е нормално и често се дължи на линейни разширения от топло и студено.

Без гаранция е Дистанционно управление за щори и сенници, както и при продукти в помещения При влажност на въздуха над 50 %.

БЛИНДИРАНИ И ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ:

Без гаранция са изделия с Деформация на дървото, дължащи се на прекомерна влажност в помещението над 40 %;

Без гаранция са изделия с корозия на металните части , дължащи се на прекомерна влажност в помещението над 40 %;

Ниво на вратите се подава от клиента.

ДРУГИ УСЛОВИЯ:

Без гаранция са случаите на Липсващи части след приемане на изделието; Механични повреди след приемането (надраскана повърхност, счупено стъкло);

Основателна рекламация се обслужва безплатно. Неоснователна рекламация се заплаща по ценоразписът на Профил Груп.

Уважаеми клиенти, на Ваше разположение сме за всякакви въпроси свързани с гаранционните условия. Моля попитайте тук.

Да, предлагаме пълно както гаранционно, така и извън гаранционно обслужване. В процес на експлоатация, някои от носещите части на дограмата или задвижващите механизми се амортизират и имат нужда от подмяна или поправка. Също така некачествените уплътнители стареят и се деформират от агресивни климатични условия. Ние извършваме ремонт и профилактика на дограма, щори, врати.

Ние извършваме следните:

 • подмяна на обков
 • монтаж на подсилени охранителни механизми – противовзломни райбери
 • противовзломен обков
 • подмяна на счупени стъклопакети
 • подмяна на обикновени стъклопакети с енергийно ефективни
 • подмяна на повредени или износени гумени уплътнения
 • подмяна на мрежа на комарник
 • допълнителен монтаж на комарници
 • добавяне на отваряемо крило към съществуващ прозорец
 • подмяна на брави, патрони на PVC или алуминиеви врати
 • реглаж на обков на провиснали крила (ако обкова е регулируем)
 • монтаж на допълнително поръчани различни видове аксесоари  – алуминиеви первази, подпрозоречни дъски, декоративни обкантващи профили
 • обръщане на врати и прозорци

След гаранционното обслужване се заплаща допълнително по актуалната към момента ценова листа. Профил Груп не подменя отделни елементи и части на обков на дограма. Обковът се подменя в цялост. Същото правило важи за елементи на щори и комарници, при които механизмите се подменят в цялост. Не може да бъде сменен само плата на сенник , както и отделен ламел или плат на щора. В тези случаи се подменя в цялост. Профил Груп не може да се ангажира с гаранция на ремонтирани стоки.

Най-ниската цена никога не трябва да бъде водещо в избора на нова дограма.

Полезно 42

Понякога строителството е ориентирано предимно към красивата фасада на сградата, оригиналната архитектура, атрактивната декорация на стените. Някои хора си представят ремонта, като хубав диван, модерна печка, хубави плочки в банята или нашумялото скрито осветление във орнаменти от гипсокартон. За съжаление обаче, на самите прозорци се обръща доста по-малко внимание или въобще. Но след известно време точно те стават източник на редица здравословни проблеми в жилището, свързани с поява на влага и недобра топлоизолация. Ако все още не сте се убедили от личен опит в това, вижте защо трябва да подменим старата дограма с нова и ниската цена никога да не бъде водещо в избора.

Полезно 43

 • Ако пластмасата е с ниско качество, тя пожълтява с течение на времето и започва да задържа влага.
 • Тънките стени на профила причиняват неговата деформация и бързо замръзване.
 • Некачествените уплътнения се деформират от слънце и студ не уплътняват и пропускат прах и вода.
Полезно 44
 • Минималният размер на въздушните камери не осигурява добра защита срещу ниски температури.
 • Понякога, при ‘евтината дограма’ за да е евтина , не се поставят стоманени усилители в профила или се спестяват други важни съставни части, което неминуемо води до деформация на контура на прозореца, усукване и деформация на стъклата, последващо увисване на щорите и т.н.

Полезно 45

 • Тънкостенните метални профили обикновено са без антикорозионно покритие.
 • Евтините стъклопакети водят до липса на изолация, конденз и замръзване.
 • Честа практика на строителите е да гледат на дограмата, като на ‘трета ръка стока’ и много собственици на нови апартаменти постепенно, след неуспешни опити да елиминират възникналите проблеми, се сблъскват с необходимостта от смяна на “НОВИТЕ” прозорци с НОВИ.

Полезно 46

 • Съвременните прозорци са оборудвани със стъклопакет с подобрени характеристики за енергийна ефективност, които ви позволяват да спестите до 74% от топлинната енергия.
 • Всеки човек желаещ да подмени прозореца трябва да знае, че това е стационарен продукт и подмяната му с нов изисква много средства и усилия. Това е един от най-важните продукти в ремонта на апартамента или офиса и ниската цена никога не трябва да е определяща. Не забравяйте, че доброто качество винаги си струва направената инвестиция.

Полезно 47

За да се оправдае инвестицията за нова дограма, не се доверявайте на малки и фирми еднодневки.

Фирмата – чест въпрос е как да се разпознаят некоректните фирми. Запитайте се фирмата от колко време е в бранша, има ли референции от доволни клиенти и доставчици, членува ли в браншови организации (Българска Асоцияция за Врати и Прозорци) , какви гаранции дава, какво пише във форумите за тях, компетенти и честни ли са консултантите, наложени марки ли продават или неизвестни и т.н. Запитайте колко офиса имат и имат ли производствена база.

В името на заинтригуване на клиента с по-ниска цена и спечелването го като клиент, много фирми са готови да занижат или прескочат професионалните стандарти и изисквания и добрата сделка на пръв поглед остава горчив вкус и проблеми задълго. Колко от нас не са попадали в подобна ситуация , в която ниската цена означава лош продукт или лоша услуга. Колко от нас нямат лични примери, че евтиното е за кратко и евтиното излиза скъпо. Всеки знае, че маратонки за 10 лева са евтини, но за 10 лева всеки може да рискува.

В бранша не е важен само вида профил и цената, но и метала който се влага, стъклопакетът, производството, монтжът и много др. Продуктите в този бранш са стационарни едрогабаритни, че веднъж не направени както трябва, отнема поне толкова време и средства за поправка колкото за нови.

На всичко по-горе се базираме на реални случаи от посещения за ремонт на дограма монтирана от други фирми. Сблъскваме се с невероятно лошо качество на продукти и услуги и дори има случаи, в които прозореца просто трябва да бъде сменен. Ежедневно в нашите офиси влизат клиенти потърпевши от проблемни „евтини” фирми с огромно разочарование. За съжаление тези некоректни фирми се увеличават в условията на криза. Точно заради тези проблемни фирми е създадена Агенцията за защита на потребителите.

К-стъклото е обикновено флоатно стъкло с нанесен по метода на пиролизата тънък слой метален окис.

При цялата си простота, обаче, стъклопакетът с к-стъкло е 2 пъти по-добър изолатор от обикновения стъклопакет. При двоен стъклопакет с две обикновенни стъкла коефициентът на топлоизолация е 2.8 W/m2К, докато при стъклопакет с К-стъкло, коефициента е 1.4 W/m2К.

Не се поставя стъклопакет с К-стъкло на изложение с пряка слънчева светлина – през лятото се получава парников ефект!

Покритието позволява на слънчевата късовълнова енергия да влиза в сградата, но поради високата му отражателна способност в инфрачервения спектър действа като преграда за изтичането на скъпата дълговълнова енергия (създавана от отоплителните уреди, осветлението и др), тъй като я отразява обратно в помещението. По този начин се блокират топлинните загуби, намаляват се сметките за отопление и вложените средства за поставяне на качествена дограма с качествено остъкляване се възстановяват бързо. Стъклопакетите, изработени с К-стъкла, намаляват в голяма степен загубата на топлина през прозореца, подобряват топлоизолацията и свеждат до минимум появата на конденз. Те са с повишена енергийна ефективност и спестяват до 40% от разходите за отопление през зимата. Подходящи са за помещения със северно и източно изложение.

Полезно 48

Предлага се отваряне в следните варианти:

 • Нормално едноосово – крилото се отваря по хоризонтала.
 • Комбинирано в две посоки – прозорецът се отваря и по вертикала и по хоризонтала. Предназначено е за проветряване.
 • Падащо крило – крилото се отваря само в горния край.
 • Микровентилация – това е надградено с елементи двуосно отваряне, при което прозорецът се отваря с 2-3 мм. По този начин се получава циркулация на въздуха, което вкарва свеж въздух в помещението и отвежда застоял и наситен с влага такъв.
 • Класическо плъзгане – алуминиево, пвц или стъклено по релса. Крилата се събират на склад едно зад друго.
 • Плъзгане тип хармоника (акордеон) – алуминиево, пвц или стъклено. Крилата се събират на склад едно до друго.
 • Плъзгане тип Фолксваген (паралелно) – отваряне чрез придърпване и приплъзване по релса, комфортно и леко придвижване на крилата, с перфектно уплътнение чрез гума.
 • Хебе Шибе – плъзгане с повдигане. Позволява направата на големи плъзгащи крила.

Като начало, трябва да се има предвид, че дограмата е само част от изолацията на помещението. Тя спомага за по-добри стойности на топлоизолация, но не е единственият фактор влияещ на тези стойности. За да се избегне „изпотяването” на прозореца и появилият се мухъл е ДОБРЕ:

 • Да се проветрява редовно помещението.
 • Да се поддържат постоянни температури, не по-ниски от 18-19 C’
 • Да се поддържат възможно най-малки температурни разлики между различните помещения в жилището.
 • Да се извърши комплексна изолация на помещението.

Полезно 49

Полезно 50

Полезно 51

Дограмата е трайна инвестиция и нещо което не можем да си позволим да подменяме регулярно. Прозорците са очите на дома и трябва да са естетически красиви, но технически те са много повече. Прозорецът Ви защитава от атмосферните условия и е бариера между домът и семейството, като Ви предпазва от капризите на времето. Той дори е още повече, а именно актив или пасив оказващ пряко влияние върху разходите Ви за отопление или охлаждане. Прозорецът е уют или не, хармония или не, благосъстояние или не…., но едно е сигурно, той е част от живота ни.

Трябва да се имат няколко основни фактора в предвид при поръчка на нова дограма.

 • произход и бранд – безспорно марката и произхода са гаранция за качество. Ние в Профил Груп знаем това и предлагаме само марки с висока репутация в сегмента. Представители сме на Немската марка за врати и прозорци SALAMANDER – доказан лидер в тази област. Произвеждаме алуминиеви системи с марката ETEM. Щорите в портфолиото ни са с механизми Хънтър Дъглас Холандия. Инсталираме електроника в щори и сенници с марката SOMFY Франция.   
 • стойности на топлоизолация – изключително важен елемент от избора на дограма. Колкото по-добър е този коефициент , толкова по-добре дограмата ще изолира и токова по-малко разходи за отопление и охлаждане ще имате. Точно тук е момента , в който дограмата е или актив и Ви спестява пари или пасив и Ви увеличава разходите.
 • стойности на шумоизолация – важен елемент когато имота е на шумно място.
 • произход и бранд на механизмите на отваряемите части – и тук както при профилите безспорно марката и произхода са гаранция за високо качество. Ние в Профил Груп знаем това и предлагаме само марки с висока репутация в сегмента, а именно : Siegenia, Roto, Maco.
 • вида на стъклопакета и неговата дебелина – това е изделие, от което не трябва да се спестяват пари. С напредването на технологиите все по-енергийно ефективни стъкла присъстват на пазара. Всички знаем , че стъклото е най-студената точка от прозореца и затова препоръчваме тройни по-широки (40мм, 44мм, 52мм) стъклопакети, с топъл дистанционер и комбинация от енергийно ефективни стъкла (ка, 4 сезона). Именно през стъклото са най-високите топлинни загуби, което е достатъчен мотив да инвестираме в него.

Всеки сам за себе си взима решение как, къде и какво, но ние от Профил Груп съветваме никога най-ниската цена да не бъде водеща за решението. Прибързано емоционално решение ще ни струва скъпо във времето. Основните неща, които могат да направят един прозорец некачествен и неефективен са:

 • марка на дограмата – популярна ли е, къде се произвежда, лидер в областта ли е и т.н.
 • стоманената армировка , които се инсталира в профила – системна ли е на производителя на профила, каква е дебелината на метала и дали отговаря на техническите изисквания на производителя. Тънък метал ще компрометира качеството и често води до измятане на профила , а от там започва да духа.
 • обковът – популярна марка ли е, къде се произвежда, лидер в областта ли, регулируем ли е във всички посоки и т.н.
 • производителят на прозореца – от кога присъства на пазара и каква история има зад гърба си, какво порт фолио от доволни клиенти има, какви поръчки и обекти е изпълнявал, има ли изложбена зала, монтажните групи на фирмата ли са или използва външни под наем, и т.н. Тук трябва много да се внимава, защото пазара е наситен от псевдо производители прекупвачи без фирма, без машини, без история и т.н.

Профил Груп е научил важни уроци и знаем, че качеството няма цена. Това е и причината да сме се обградили само от наложени в бранша партньори, с които изграждаме качествен и ефективен краен продукт.

Двата вида материал са много различни и съответно имат своите предимства и недостатъци:

Поливинилхлорида (PVC) е най-използвания органичен материал в строителството поради безспорните си качества. PVC дограмата предлага отлични стойности на топлоизолация поради ниската си топлопроводимост – може да достигне стойности до 0.7 W/mK в зависимост от профила. Тя е лесна за изработка и монтаж, поради което и цената и е по-ниска от алуминиевата. Лесна е за поддръжка и позволява поставянето на обков с многоточково затваряне, което спомага за по-прецизна настройка на пантите на достъпна цена. Позволява 3-4 вида стъклопакет и се предлага обикновено в 10-14 цвята. Животът й е относително дълъг- 20-30 години.

Алуминиевата дограма е практически вечна. Структурата и външния й вид не се променят с времето и е неподатлива на големите температурни амплитуди на нашата географска ширина. По-здрава е от PVC-то и затова позволява изработването на сложни конструкции от нея като покривни конструкции, окачени фасади, зимни градини и др. Няма топлоизолация като PVC-то но профилът с прекъснат термомост се доближава по стойности до тези на поливинил хлорида. Поддържа се лесно и предоставя възможност за поставяне на стъклопакети с различни дебелини. Предлага се в разцветки по системата RAL. Алуминият е по-енергоемък за изработка и това води до малко по-висока цена.

Полезно 52

Прозорците в повечето сгради са доста стари и не предлагат изолация и естетика отговаряща на съвременните норми. С годините енергията поскъпва  и ще запази тази тенденция, а с нея разходите ни за отопление и вентилация нарастват непрекъснато понякога до непоносими размери. С нови и качествени прозорци е възможно да спестим до 70% от бюджета си за отопление и охлаждане на дома или офиса. Инвестицията за подновяване на дограмата се възвръща сравнителни бързо имайки в предвид нарастващите цени на енергията.

Новият прозорец от PVC или алуминий може да ви предложи значително по-високи стойности на топло – и звукоизолация. Чрез специален механизъм те лесно стават и противовзломни. Значително по-лесни са за поддръжка и богатия набор аксесоари (комарници, щори, подпрозоречни дъски, обков) към тях ще внесат уюта, който всеки би искал в дома си.

Полезно 53

Голяма част от хората смятат , че подмяна на прозорци през зимата е невъзможно. Страховете са, че при подмяната на дограмата излагат жилището си дълго време на студ и, че при лошо и студено време качествен монтаж е невъзможен.

Тези страхове са породени от погрешната представа, че в процеса на премахване на старите прозорци домовете се изстудяват и дори ще замръзнат. Ние от Профил Груп, а и всички професионалисти в тази област знаем, че разликите на зимния монтаж са много малки спрямо монтаж през другите сезони и те касаят изпълнителите, а не клиентите.

Полезно 54

Да преборим страховете си от монтаж на дограма през зимата:

 • Подмяната на прозорци се прави стая по стая. Прозорците не се премахват едновременно в целия имот, а постепенно.
 • Стаята е отворена не повече от 25-30 минути. Толкова време е необходимо да се премахне стария прозорец и да се постави новия. След това са необходими още 20 минути в настройки и довършване, но през тези 20 минути стаята вече е затворена и е започнало затоплянето й.
 • Температурата в стаята ще намалее слабо /от 22 до 15 градуса/, но бързо ще се затопли с новата, вече добре изолираща дограма.

Добри доводи и малките разлики на монтаж на дограма през зимата:

 • Основната разлика е при използването на полиуретанова пяна за уплътнение на фугата между касата и стената. Профил Груп използва функционалната ‚зимна‘ пяна, която запазва своите характеристики при температура до -15 ° градуса.
 • През зимата може веднага да се провери ефикасността на новата дограма, което дори дава предимство пред монтажът в друго време.

Полезно 55

Предимствата при смяната на дограма през зимата:

 • Много по-ниска цена на продукта. Изпълнителите правят допълнителни отстъпки поради намаление в обема на поръчките през зимния сезон.
 • Много по-кратки срокове на изпълнение дължащи се отново на намалението на поръчките през зимния сезон.

Полезно 56

Подготовката на вашето помещение е ключова част от всеобщата работа и е основен фактор за по-бърз и по-качествен монтаж на дограмата.

Добре е да знаем, че колкото по-свободно е помещението, толкова по-удобно е за монтажниците да работят. И колкото по-свободна е стаята, толкова по-удобно ще бъде почистването след инсталационната работа. От друга страна, премахването на старата дограма и монтажът на новата са строителни работи и риска от нараняване на настилка, мебел или друга вещ в стаята е голям.

Полезно 57

 • Възложителят трябва да осигури достъп до адреса в деня и часа, определени за монтаж.
 • Възложителят трябва да премести всички мебели и багаж около зоната за монтаж за безпроблемно осъществяване на монтажните дейност и избягване на некачествена работа.
 • Възложителят трябва да повие с найлон зоната за монтаж и други повърхности с цел предпазване от изцапване и нараняване на настилки и мебели.
 • Възложителят трябва да уведоми най-малко един ден преди монтажа всички съседи за предстоящи ремонтни работи и вдигане на шум в определения за монтаж ден.
 • За монтаж на продукти с електроника, Възложителят трябва предварително да изведе захранващ кабел от ел. таблото до мястото, на което ще се монтира изделието. Изпълнителят свързва изделието към захранването, но не поема задължение по извеждането на кабели от ел. табла и други, както и не изчаква други изпълнители в деня на монтажа.
 • Всички кабели, въздуховоди, маркучи, тръби трябва да бъдат правилно фиксирани и обезопасени, така че да не представляват затруднение и опасност за хората които извършват монтажа. Всички описани са предпоставка за злополука по време на монтажа.
 • Възложителят трябва да даде указание и да посочи мястото, на което трябва да се монтира поръчката – стая, етаж, отвор, разположение на зида, други, както и да съдейства изцяло доколкото касае имота, мебелировка, домашни животни.
 • Възложителят трябва да предостави схема на положени в стените кабели и тръби и да даде указания за това къде може безопасно да се кърти и/или пробива. В случай, че не е предоставена схема за трасето на комуникациите, изпълнителят не носи отговорност при авария.
 • Възложителят е длъжен да предостави работно електричество и адекватно осветление с еквивалента на 100 w крушка до зоната на монтаж.
 • Възложителят трябва да даде указание на монтажната група за допълнителни специални изисквания относно изпълнението на поръчката, ако има такива , както и хигиенни инструкции – тютюнопушене, поставяне на калцуни, използване на санитарен възел, други.

Полезно 58

 • Възложителят трябва да съдейства на монтажната група за обезопасяване на площадката под зоната за монтаж – това е в случаите, в които има демонтаж на стара дограма на високи етажи и опасни участъци с паркирали автомобили и пешеходен поток. Изпълнителят няма ангажимент по уведомяване на съседи за преместване на паркирали автомобили под мястото на демонтаж и монтаж.
 • В случай ,че Възложителят по договора не присъства на адреса в деня на монтажа, то ще се считат за верни всички указания на лицето, което е осигурило достъпа на монтажната група и/или е присъствало на монтажа. Това лице ще се счита за оторизиран представител на Възложителя и то ще е изцяло отговорно пред Възложителя при несъответствия и разминаване в очакванията. В случай, че монтажната група е оставена на мястото за монтаж без нито един представител на Възложителя, то Изпълнителят има право да взима решения за изпълнението на монтажа, които решения ще се считат за верни и не могат да бъдат предмет на спорове.
 • Всички Стоки, Аксесоари, Щори, Екстри, Комарници, Стъкла, Каси и Первази при вратите, Дръжки се монтират заедно и едновременно с монтажа на дограмата и/или вратите. В случай, че Възложителят откаже монтажа на някое от изброените, то всичко, което остава немонтирано, се предава на Възложителя, като Изпълнителят не поема задължение за последващ монтаж.
 • В случай, че Възложителят не е подсигурил захранващ кабел до мястото на продукта, Изпълнителят монтира изделието без свързване към мрежата, като не поема задължение за последващо посещение за свързване.

С използването на сайта www.profil-bg.com Вие приемете и се съгласявате с публикуваните в тази интернет страница условия.

ПРАВИЛА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Авторски права

Потребителите, които са се съгласили да спазват настоящите условия имат право да разглеждат всички публикувани материали. Публикуваната информация е единствено за лична употреба с нетърговска цел, като се спазват авторските права.

Копиране, публикуване и разпространяване на материали от този сайт с каквато и да е обществена или търговска цел е абсолютно ЗАБРАНЕНО. Публикуваната информация в сайта www.profil-bg.com е под закрилата на Закона за авторското право и нейното публикуване в други сайтове е наказуемо.

Права и отговорности

Профил Груп си запазва правото по всяко време и без предварително предупреждение да внася промени в публикуваните материали, софтуер, услуги, продукти, цени и технически характеристики качени на сайта. Дружеството не носи отговорност за не актуализирана информация на сайта и/или технически грешки или технически разлики в описание, цени, снимки. Всички снимки на сайта са с илюстративна цел. Снимките не може да се считат за мостри, шаблони и технически детайли.

Част от публикуваните продукти е възможно да са изчерпани и неналични в момента или налични в момента. Актуална информация за налични и неналични продукти може да предостави всеки наш служител: виж раздел контакти.

Промяна на цени

Цените посочени в www.profil-bg.com могат да бъдат променяни по всяко време без да е необходимо предварително уведомяване на потребителите за това. При промяна на цената Потребителят е задължен да заплати тази цена, която е била актуална към момента на сключване на договора, без значение дали е по-висока или по-ниска от по-късно обявената.

При допуснати технически грешки на публикуваната в сайта информация, Профил Груп има право да откаже изпълнение на договора без да дължи обезщетение на потребителя.

Цените на всички продукти в сайта са за изделието без доставка и монтаж.

Промоцията не може да бъде комбинирана с други отстъпки и промоции за избраната услуга или продукт!