Полезно 1

За да успее да предложи качествено крайно изделие, Профил Груп работи само с утвърдени марки и партньори лидери в своята област. Това са компании с дългогодишна история, традиции и богат опит. Всички продукти са сертифицирани и отговарят на българските и международни стандарти за качество. Нашите партньори са както следва:

Полезно 2

ПВЦ системи за врати и прозорци – Германия. Изключително високо качество и пълен набор от профили и аксесоари. Предлагат се още облицовки и настилки. Възможни са много типове на отваряне и плъзгане.

Полезно 3

ПВЦ системи за врати и прозорци – България. Изключително високо качество и много богат асортимент от профили и аксесоари. Възможни са много типове на отваряне и плъзгане. Лидер на българския и някои чужди пазари.

Полезно 4

Алуминиеви системи за врати и прозорци – Гърция.Системи за окачени фасади, плъзгане, облицовка – бонд, алуминиеви парапети. Изключително качествени алуминиеви врати.

Полезно 5

Алуминиеви системи за врати и прозорци – Гърция – България. Системи за окачени фасади, плъзгане, облицовка – еталбонд. Изключително качествени алуминиеви врати.

Полезно 6

Алуминиеви системи за врати и прозорци – България. Системи за окачени фасади, плъзгане, облицовка – бонд. Богато разнообразие на завършващи алуминиеви профили.

Полезно 7

Висококачествен регилируем обков за врати и прозорци – Германия. Възможно отваряне тип нормално, двуплоскостно, секюрити, WV, HEBE SCHIEBE, хармоника.

Полезно 8

Висококачествен обков за врати и прозорци – Германия. Уникална секюрити дръжка и голямо разнообразие на дръжки за интериорни врати.

Полезно 9

Обков предимно за врати – Германия. Голямо разнообразие на обков за стъклени врати, паник брави, автомати за плавно затваряне, брави и дръжки за алуминиеви и стъклени врати.

Полезно 10

Интериорни врати – Германия. Голямо разнообразие на дизайн и цветове. Прави и обли каси и врати с противовлажни покрития.

Полезно 11

Висококачествени блиндирани врати – България. Произведени според най-високите стадарти за качество и лидер в областта.

Полезно 12

Качествени крепежни елементи – Германия.

Полезно 13

Електро апаратура и компоненти за задвижване на щори, тенти и гаражни врати – Франция.

Полезно 14

Висококачествени силикони и полеуретанова пяна – Германия. Хидро лента за монтаж на дограма и изключително висококачествена система за топлоизолация. Голяма гама строителни материали.

Полезно 15

Химия за декориране на дома – Гърция. Висококачествен силиконов латекс и голямо разнообразие на бои и оцветители. Изключителна система за оцветяване на бои в над 25 000 цвята.

Полезно 16

Висококачествена система за топлоизолация и саниране – Франция. Основана през 1665 година. Голямо разнообразие на строителни материали.

Полезно 17

Обков за стъкло и стъклени врати и душ кабини.

Полезно 18

Метали и метални изделия.

Полезно 19

ПДЧ и МДФ продукти. Голямо разнообразие на висококачествени дървесни плоскости.

Полезно 20 6 камерната Система Blu Evolution е разработена от концерна Salamander и се произвежда само в Германия. Проектирана е за постигане на максимални коефициенти на топло- и звукоизолация. Отговаря на стандарта и всички изисквания за пасивни къщи, като е добавен централен трети уплътнител, но не гумено перо, а твърда връзка.

Притежава Първокласно качество – Профилите Salamander напълно отговарят на немския стандарт за качество – RAL GZ 716/ т. 1 и т. 7, както и на европейската норма EN 12608:2003. Blu Evolution са профили от най-висок клас А.

Позволява изработване на големи конструкции на една каса поради здравината си и е изключително устойчива на агресивни атмосферни влияния включително сол.

BluEvolution позволява да се проектират висок клас – енергийно ефективни прозорци за пасивна къща благодарение на уникалния си коефициент на топлопреминаване Uf=0.95 W/m2K при стандартно изпълнение на прозорците.

Полезно 21 При изпълнение на врати и прозорци според всички технически изисквания и препоръки за пасивни къщи, коефициента на топлопреминаване достига до завидните за бранша Uf=0.71 W/m2K .

Брилянтна повърхност и искрящо бял цвят на профилаSalamander особено се гордее със специалната си рецептура за постигане на брилянтната повърхност и искрящо белия цвят на профила, несравним с останалите марки на пазара.

Благодарение на уникалната работа на инженерите от Salamander – голямата конструктивна ширина на профила от 92 мм, височина на каса и крило от 118 мм и здравината на профила Саламандър превъзхожда своите конкуренти.

Полезно 22 Освен в топлозолацията, Blu Evolution e лидер и в цветовите комбинации позволявайки избор от голям брой цветове.

За декориране на профилите в цветова гама, състояща се от над 1600 цвята, производителят влага висококачествено декориращо фолио от реномираните марки Renolit и Cova, при  стриктно спазени изискванията на стандарт RAL – GZ/716  т. 7.

Както много други стоки от една група на пазара са на най-разнообразни цени ( часовници, обувки, автомобилни гуми и др.), така и прозорци, врати, сенници и щори не могат да се обобщят в цена на парче или на квадрат.

Цената е нещо коплексно и е строго индивидуална за всеки продукт. В нашата област не може да се даде просто цена на квадрат без конкретни размери и детайли. Възможно е да се каже долна граница на квадрат стартираща от 40 лева за неотваряема рамка с единично стъкло.

Цената се определя от много фактори като размер на прозореца – вратата, вида профил, цвета на профила, вида на стъклопакета, ширината на стъклопакета, вида на механизмите и обкова, допълнителните аксесоари, допълнителните услуги, качеството на влаганите материали и много други.

Ние от Профил Груп притежаваме висока култура на ценообразуване и твърдим, че цените са ни силно конкурентни, но и оптимални в същото време. Най-ниската цена не трябва да е водещо при избор на продукти от този бранш. Най-ниска цена обикновено означава лоши-некачествени материали, икономия на материали, лоша услуга и монтаж и много други.  Ние произвеждаме и монтираме стационарни продукти, които в повечето случаи се поръчват веднъж в живота и са въпрос на пестене на енергия и пари. Хората не се замислят, но при компроментирано лошо качество как би се сменил такъв продукт с нов (та прозореца не е тостер за да си позволим да го изхвърлим, ако не ни хареса).

Грешно е вярването, че дограмата се продава на квадрат. Възможно е да се изчисли, но за специфична конструкция с всички детайли и подробности за нея. Цената на всеки прозорец е различна.

Ако не е упоменато друго във вашата оферта цената включва:

 • ДДС
 • Всички материали по продукта
 • Взимане на размери
 • Изработка
 • Монтаж
 • Сервиз

Цената подлежи на търговски и сезонни отстъпки, както и на промоции според сезонa.

Цената се договаря и е по-ниска при комплексни поръчки – врати, прозорци, щори и други.

Цената е по-ниска при плащане авансово на цялата сума на поръчката.

Срокът за изработка на дограма изцяло зависи от обема и сложността на изработка. При работа на открито не се определя конкретен срок. При работа на открито е възможно срокът да бъде променлива величина в зависимост от метеорологичните условия.

Класически тип дограма с налични цветове: 12-14 работни дни до 3 прозореца

Класически тип дограма с цветове по поръчка: 4-6 седмици

Сложни конструкции и неправилни прозорци: до 2 седмици

Комарници налични цветове: 5-7 работни дни за комарник на панти и ролетен

Налични интериорни и блиндирани врати: 8-12 работни дни

Неналични интериорни и блиндирани врати: запитване

Парапети : запитване

Душ Кабини и стъклени паравани: до 2 седмици

Щори класически цветове: 6-12 работни дни за вертикални, хоризонтални, роло

Сенници: до 2 седмици

Охранителни ролетки и решетки цвят бял: до 2 седмици

Покриване и остъкляване на тераси: запитване в зависимост от метеорологичните условия при работа на открито

Топлоизолация: запитване в зависимост от метеорологичните условия при работа на открито

Важно: Профил Груп си запазва правото да променя срока съобразно висок и нисък сезон.

Да, предлагаме дограма и всички предлагани от нас продукти на изплащане. Работим съвместно с TBI и UniCredit Consumer Financing. Срокът за погасяване е според вашите нужди и възможности до 60 месеца. Продължителността определя размера на лихвата по заема.

Работим и по програмите за енергийна ефективност и саниране на сгради по Програма REECL.

Програмата REECL предлага кредити за финансиране на енергоспестяващи мероприятия във вашия дом

За да помогнат на българските домакинства да намалят своите разходи за отопление, Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Агенцията за енергийна ефективност на Република България разработиха Програмата REECL, която представлява кредитен механизъм в размер на 40 милиона евро за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор. Тези средства се предоставят на утвърдени български търговски банки за отпускане на кредити за енергоспестяващи мерки в българските домове. Те включват: енергоефективни прозорци; изолация на стени.

Важно: Считано от 01.01.2017 г стъклопакетът трябва да е с пвц дистанционер – ТОПЪЛ КАНТ.

Кредитополучателите ползват безвъзмездна финансова помощ.

За стимулиране внедряването на енергоспестяващи мероприятия в дома е предвидено допълнително безвъзмездно финансиране в размер на 14 милиона евро, които ще бъдат изразходвани за управлението на Програмата REECL и за предоставяне безвъзмездна финансова помощ на кредитополучателите. Средствата ще се изплащат след завършване на монтажните работи и след проверка на тяхното изпълнение от независим консултант. Кредитополучателите имат право да ползват безвъзмездна финансова помощ в размер до 35% от стойността на проекта за енергоспестяване при спазване на правилата и условията на Програмата REECL.

Безвъзмездното финансиране се отпуска от Международния фонд Козлодуй (МФК), който е основан през 2000 г. със средства на Европейската комисия, страни-членки на ЕС и Швейцария. МФК подкрепя финансово извеждането от експлоатация на блокове 1 – 4 на ядрената централа Козлодуй. МФК подкрепя и други инициативи в енергийния сектор, които са свързани с усилията по извеждането от експлоатация на ядрените мощности, в частност повишаването на енергийната ефективност в България.

Кредитът за подобряване на енергийната ефективност на дома Ви дава възможност да получите безвъзмездна помощ в рамер до 20% за индивидуални и до 35% за групови проекти.

Важно: Уважаеми клиенти, ние не одобряваме проектите, а сме посредници между вас и кредитните институции. TBI, UniCredit и ProCredit са организациите, които Ви одобряват.

Уважаеми клиенти, в този информационен раздел , бихме искали да Ви обърнем внимание на продукти , които попадат в категория “специални гаранционни условия”. Изделия попадащи в тази категория са с намалена гаранция или такива без гаранция, които също са подробно описани в “Гаранционната карта” към всяка поръчка. Най-често това са продукти от дървесина , които се монтират в помещения с висока влажност; големи по размер стъклопакети; големи по размер и съответно много тежки отваряеми крила при дограмата; неправилна експлоатация; неправилно почистване; неправилно свързване към електрическата мрежа от неоторизирани лица на продукти с електрозахранване; други. Преди пристъпване към поръчка нашите консултанти анализират, съветват и препоръчват кое е най-правилното техническо изпълнение, но всяко изделие в Профил Груп е поръчково и Вие сте тези които имате последната дума. Профил Груп не може да поеме отговорност, както и да предложи гаранция за следните:

ДОГРАМА:

Отваряеми прозоречни крила  >  60 кг са без гаранция. В зависимост от вида стъклопакет двоен/троен се регулира с размера на крилото.

Стъклопакети  > 1.8м2 са със специални гаранционни условия. Профил Груп не дава гаранция за счупване и разхерметизиране.

Отваряеми прозоречни крила  >  2050 мм по H без хоризонтален делител са без гаранция. За пълна гаранция трябва да се постави този делител.

Отваряеми прозоречни крила  > 2360 мм по H със и без хориз. делител са без гаранция.

Отваряеми прозоречни крила  > 900 мм и  < 1100 мм по L са с намалена гаранция до 3 месеца. Препоръчваме отваряемите крила да са под 900 мм. Отваряеми прозоръчни крила с неправилна форма, огъвка и арка са без гаранция. Отваряеми прозоречни крила  >  1100 мм по L са без гаранция.

Отваряеми вратни крила  > 2100 мм по H и  > 900 мм по L трябва да бъдат с усилен обков, в противен случай са без гаранция.

Шнапер за балконска врата, Райбер за отваряемо крило са без гаранция. Автомат за врата е с 6 месеца гаранция, която покрива само хидравликата на амортисьора  за плавно затваряне. Гаранцията на комарника покрива прегарянето на мрежата от UV лъчи. Дръжка с ключ е без гаранция. Гаранцията не покрива дървесни пълнежи по врати и прозорци, в случаите на висока влажност над 40 %.

Гаранцията не покрива случаите на конденз.  За избягване на конденз по прозорците е желателно влажността в помещенията да не е повече от 40 %. Също така е необходимо да се проветрява два пъти на ден по 10-15 мин. дори и през зимата заедно с налично отопление през зимният сезон. Ако имате вътрешна подпрозоречна дъска е желателно да бъде с такава ширина, че да не пречи на циркулацията на въздуха от радиатора към прозореца. ВАЖНО : ПРИЧИНАТА ЗА КОНДЕНЗА НЕ Е ДОГРАМАТА

Никога Не оставяйте вашите деца да боравят с прозорците без надзор.

ЩОРИ:

Дървени хоризонтални щори не са влагоустойчиви и пожароустойчиви. Монтирани в помещения с висока влажност на въздуха над 50% е възможно изкривяване и деформация на ламелите.

Вертикални щори свързващата ламелите верижка често се поврежда от деца и домашни любимци. При някои платове е възможно пречупване на ламела след механично въздействие. При всички модели плат от Висока влажност на въздуха над 40% може да доведе до появата на мъгъл и промяна в цвета на плата.

Сенници – При силен вятър сенника не трябва да се оставя отворен. При Касетъчен сенник с ел.мотор е възможно след събиране да остане луфт до 2 см , което е нормално и често се дължи на линейни разширения от топло и студено.

Без гаранция е Дистанционно управление за щори и сенници, както и при продукти в помещения При влажност на въздуха над 50 %.

БЛИНДИРАНИ И ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ:

Без гаранция са изделия с Деформация на дървото, дължащи се на прекомерна влажност в помещението над 40 %;

Без гаранция са изделия с корозия на металните части , дължащи се на прекомерна влажност в помещението над 40 %;

Ниво на вратите се подава от клиента.

ДРУГИ УСЛОВИЯ:

Без гаранция са случаите на Липсващи части след приемане на изделието; Механични повреди след приемането (надраскана повърхност, счупено стъкло);

Основателна рекламация се обслужва безплатно. Неоснователна рекламация се заплаща по ценоразписът на Профил Груп.

Уважаеми клиенти, на Ваше разположение сме за всякакви въпроси свързани с гаранционните условия. Моля попитайте тук.

Да, предлагаме пълно както гаранционно, така и извънгаранционно обслужване. Профил Груп извършва ремонт на дограма – алуминиева и PVC. В процес на експлоатация, някои от носещите части на дограмата или задвижващите механизми се амортизират и имат нужда от подмяна или поправка. Също така некачествените уплътнители стареят и се деформират от агресивни климатични условия. Ние извършваме ремонт и профилактика на дограма, щори, врати.

Ние извършваме следните:

 • ремонт на дограма
 • подмяна или надграждане на обков
 • монтаж на подсилени охранителни механизми- противовзломни райбери
 • противовзломен обков на вече поставена алуминиева или PVC дограма
 • подмяна на счупени стъклопакети
 • подмяна на обикновени стъклопакети с енергийно ефективни
 • подмяна на повредени или износени гумени уплътнения
 • подмяна на мрежа на комарник
 • допълнителен монтаж на комарници
 • добавяне на отваряемо крило към съществуващ прозорец
 • подмяна на брави, патрони на PVC или алуминиеви врати
 • реглаж на обков на провиснали крила (ако обкова е регулируем)
 • монтаж на допълнително поръчани различни видове аксесоари  – алуминиеви первази, подпрозоречни дъски, декоративни обкантващи профили
 • подмяна на поликарбонат на покриви
 • строителни ремонти
 • други

След гаранционното обслужване се заплаща допълнително по актуалната към момента ценова листа на Профил Груп.

Най-ниската цена никога не трябва да бъде водещо в избора на нова дограма.

Полезно 23

Понякога строителството е ориентирано предимно към красивата фасада на сградата, оригиналната архитектура, атрактивната декорация на стените. Някои хора си представят ремонта, като хубав диван, модерна печка, хубави плочки в банята или нашумялото скрито осветление във орнаменти от гипсокартон. За съжаление обаче, на самите прозорци се обръща доста по-малко внимание или въобще. Но след известно време точно те стават източник на редица здравословни проблеми в жилището, свързани с поява на влага и недобра топлоизолация. Ако все още не сте се убедили от личен опит в това, вижте защо трябва да подменим старата дограма с нова и ниската цена никога да не бъде водещо в избора.

Полезно 24

 • Ако пластмасата е с ниско качество, тя пожълтява с течение на времето и започва да задържа влага.
 • Тънките стени на профила причиняват неговата деформация и бързо замръзване.
 • Некачествените уплътнения се деформират от слънце и студ не уплътняват и пропускат прах и вода.
Полезно 25
 • Минималният размер на въздушните камери не осигурява добра защита срещу ниски температури.
 • Понякога, при ‘евтината дограма’ за да е евтина , не се поставят стоманени усилители в профила или се спестяват други важни съставни части, което неминуемо води до деформация на контура на прозореца, усукване и деформация на стъклата, последващо увисване на щорите и т.н.

Полезно 26

 • Тънкостенните метални профили обикновено са без антикорозионно покритие.
 • Евтините стъклопакети водят до липса на изолация, конденз и замръзване.
 • Честа практика на строителите е да гледат на дограмата, като на ‘трета ръка стока’ и много собственици на нови апартаменти постепенно, след неуспешни опити да елиминират възникналите проблеми, се сблъскват с необходимостта от смяна на “НОВИТЕ” прозорци с НОВИ.

Полезно 27

 • Съвременните прозорци са оборудвани със стъклопакет с подобрени характеристики за енергийна ефективност, които ви позволяват да спестите до 74% от топлинната енергия.
 • Всеки човек желаещ да подмени прозореца трябва да знае, че това е стационарен продукт и подмяната му с нов изисква много средства и усилия. Това е един от най-важните продукти в ремонта на апартамента или офиса и ниската цена никога не трябва да е определяща. Не забравяйте, че доброто качество винаги си струва направената инвестиция.

Полезно 28

За да се оправдае инвестицията за нова дограма, не се доверявайте на малки и фирми еднодневки.

Фирмата – чест въпрос е как да се разпознаят некоректните фирми. Запитайте се фирмата от колко време е в бранша, има ли референции от доволни клиенти и доставчици, членува ли в браншови организации (Българска Асоцияция за Врати и Прозорци) , какви гаранции дава, какво пише във форумите за тях, компетенти и честни ли са консултантите, наложени марки ли продават или неизвестни и т.н. Запитайте колко офиса имат и имат ли производствена база.

В името на заинтригуване на клиента с по-ниска цена и спечелването го като клиент, много фирми са готови да занижат или прескочат професионалните стандарти и изисквания и добрата сделка на пръв поглед остава горчив вкус и проблеми задълго. Колко от нас не са попадали в подобна ситуация , в която ниската цена означава лош продукт или лоша услуга. Колко от нас нямат лични примери, че евтиното е за кратко и евтиното излиза скъпо. Всеки знае, че маратонки за 10 лева са евтини, но за 10 лева всеки може да рискува.

В бранша не е важен само вида профил и цената, но и метала който се влага, стъклопакетът, производството, монтжът и много др. Продуктите в този бранш са стационарни едрогабаритни, че веднъж не направени както трябва, отнема поне толкова време и средства за поправка колкото за нови.

На всичко по-горе се базираме на реални случаи от посещения за ремонт на дограма монтирана от други фирми. Сблъскваме се с невероятно лошо качество на продукти и услуги и дори има случаи, в които прозореца просто трябва да бъде сменен. Ежедневно в нашите офиси влизат клиенти потърпевши от проблемни „евтини” фирми с огромно разочарование. За съжаление тези некоректни фирми се увеличават в условията на криза. Точно заради тези проблемни фирми е създадена Агенцията за защита на потребителите.

К-стъклото е обикновено флоатно стъкло с нанесен по метода на пиролизата тънък слой метален окис.

При цялата си простота, обаче, стъклопакетът с к-стъкло е 2 пъти по-добър изолатор от обикновения стъклопакет. При двоен стъклопакет с две обикновенни стъкла коефициентът на топлоизолация е 2.8 W/m2К, докато при стъклопакет с К-стъкло, коефициента е 1.4 W/m2К.

Не се поставя стъклопакет с К-стъкло на изложение с пряка слънчева светлина – през лятото се получава парников ефект!

Покритието позволява на слънчевата късовълнова енергия да влиза в сградата, но поради високата му отражателна способност в инфрачервения спектър действа като преграда за изтичането на скъпата дълговълнова енергия (създавана от отоплителните уреди, осветлението и др), тъй като я отразява обратно в помещението. По този начин се блокират топлинните загуби, намаляват се сметките за отопление и вложените средства за поставяне на качествена дограма с качествено остъкляване се възстановяват бързо. Стъклопакетите, изработени с К-стъкла, намаляват в голяма степен загубата на топлина през прозореца, подобряват топлоизолацията и свеждат до минимум появата на конденз. Те са с повишена енергийна ефективност и спестяват до 40% от разходите за отопление през зимата. Подходящи са за помещения със северно и източно изложение.

Предлага се отваряне в следните варианти:

 • Нормално
 • Двуосно – прозорецът се отваря и по вертикала. Предназначено е за проветряване.
 • Микровентилация – това е надградено двуосно отваряне, при което прозорецът се отваря с 2-3 мм. По този начин се получава обдухване, което предотвратява конденз и в същото време помещението не се охлажда
 • Обикновено плъзгане
 • Тип хармоника
 • Тип Фолксваген – отваряне чрез придърпване и приплъзване по релса, комфортно и леко придвижване на крилата, с перфектно уплътнение чрез гума.
 • Хебе Шибе – плъзгане с повдигане
 • Стъклено плъзгане
Като начало, трябва да се има предвид, че дограмата е само част от изолацията на помещението. Тя спомага за по-добри стойности на топлоизолация, но не е единственият фактор влияещ на тези стойности. За да се избегне „изпотяването” на прозореца и появилият се мухъл е ДОБРЕ:

 • Да се проветрява редовно помещението.
 • Да се поддържат постоянни температури, не по-ниски от 18-19 C’
 • Да се поддържат възможно най-малки температурни разлики между различните помещения в жилището.
 • Да се извърши комплексна изолация на помещението.

Полезно 29

Полезно 30

Трабва да се имат няколко основни фактора в предвид при поръчка на дограма. Нейните стойности на топлоизолация (колкото по-ниски, толкова по-добре) и звукоизолация. Колко камери има (колкото повече, толкова по-добре, но за нашия климат 4-5 камерни са нормални). Трябва да се консултирате какви допълнителни механизми се предлагат и какъв стъклопакет е възможно да се постави. Произхода на профили и обков също е от много голямо значение.

Ние в Профил Груп знаем, че продуктите ни са стационарни и скъпи покупки и не са от стоките, които можем да купим пак и пак и пак. Ние предлагаме само висококачествени материали и работим с компании с дългогодишна история, богат опит и лидери в областта.

Двата вида материал са много различни и съответно имат своите предимства и недостатъци:

Поливинилхлорида (PVC) е най-използвания органичен материал в строителството поради безспорните си качества. PVC дограмата предлага отлични стойности на топлоизолация поради ниската си топлопроводимост- може да достигне стойности до 0.7 W/mK в зависимост от профила. Тя е лесна за изработка и монтаж, поради което и цената и е по-ниска от алуминиевата. Лесна е за поддръжка и позволява поставянето на обков с многоточково затваряне, което спомага за по-прецизна настройка на пантите на достъпна цена. Позволява 3-4 вида стъклопакет и се предлага обикновено в 10-14 цвята. Животът й е относително дълъг- 20-30 години.

Алуминиевата дограма е практически вечна. Структурата и външния й вид не се променят с времето и е неподатлива на големите температурни амплитуди на нашата географска ширина. По-здрава е от PVC-то и затова позволява изработването на сложни конструкции от нея като покривни конструкции, окачени фасади, зимни градини и др. Няма топлоизолация като PVC-то но профилът с прекъснат термомост се доближава по стойности до тези на поливинилхлорида. Поддържа се лесно и предоставя възможност за поставяне на стъклопакети с различни дебелини. Предлага се в разцветки по системата RAL. Алуминият е по-енергоемък за изработка и това води до малко по-висока цена.

Прозорците в повечето сгради са доста стари и не предлагат изолация и естетика отговаряща на съвременните норми. Енергията поскъпва с годините и ще запази тази тенденция и с нея разходите но за отоление и вентилация нарастват непрекъснато. С нови и качествени прозорци е възможно да спестим до 70% от бюджета си за отопение и охлаждане на дома или офиса. Инвестицията за подновяване на дограма се възвръща сравнителни бързо имайки в предвид нарастващите цени на енергията.

Новият прозорец от PVC или алуминий може да ви предложи значително по-високи стойности на топло – и звукоизолация. Чрез специален механизъм те стават и противовзломни. Значително по-лесни са за поддръжка и богатия набор аксесоари (комарници, щори, подпрозоречни дъски, обков) към тях ще внесат уюта, който всеки би искал във Вашия дом.