Плисе щори 1

Модерни и красиви с неповторим дизайн с елегантно контролиране на дневната светлина и температурата. Придават уникален архитектурен щрих на помещението. Една от силните характеристики е възможност за изпълнение в нестандартни форми (триъгълник, полукръг, трапец). С различна степен защитават от нежелани отражения на светлината. Плисе и Дует щорите заемат минимална част от стъклото в събрано състояние за максимален просвет, когато не се използват. Профил Груп предлага голямо разнообразие на материи и цветове.

 • Ефирни (изцяло с декоративен ефект),
 • Плътни (пропускат светлина, но не пропускат видимост)
 • BlackOut платове (пълно затъмняване)
 • С перлено и алуминиево покритие (отразяват отразяват до 70% UV лъчите)
Плисе щори 2
Плисе щори 3
Плисе щори 4

Плисе и Дует щорите се сгъват и разпъват във вид на хармоника. Профил Груп предлага голямо разнообразие на платове и цветове и различни схеми на управление. Плисе и Дует щорите могат да се изпълнят, както с един модел плат, така и комбинация от два модела плат ДЕН и НОЩ . Те са комбинация между един прозрачен и един по-плътен плат, които могат да бъдат съчетание според вкуса и стила на клиента. Изработват се с обтегнати корди, един статичен и два подвижни профила и управление посредством две дръжки. Подходящи са както за вертикални, така и за прозорци с наклон до 15°.

Плата е италиански обработен по специална технология , което го прави антистатичен / влагоустойчив / неподдържащ горене.

Освен стандартни материи, Профил Груп предлага и набор от 4 модела плат , които не поддържат горене. Над половината от колекцията ни представлява специално обработени платове:

 • ToparPlus – обработка на плата против попиване на вода и влага. Щори с този плат са изключително подходящи за влажни помещения, като плата не потъмнява, не мухлясва, не абсорбират неприятни миризми.
 • DustBlock – обработка на плата против полепване на прах. Щори с този плат са изключително подходящи за деца и хора с дихателни проблеми.

Механизмите са Hunter Douglas Холандия и са изключително плавни и лесни за експлоатация, надеждни и практични. Различните модели на управление позволяват щорите да се движат плавно отдолу нагоре, отгоре надолу, както и смесено в двете посоки със събиране по средата.

Плисе щори 5
Плисе щори 6
Плисе щори 7

Управление на плисе и дует щори:

 • С ръкохватка – управлението е посредством ръкохватка , а събирането може да бъде само нагоре; само надолу; комбинирано нагоре, надолу и по средата. Щората е с опънати корди и стандартно се предлага с бяла окомплектовка, но е възможно да се направи в цвят сив, тъмно кафяв, антрацит, като допълнителна опция. В случай, че монтажа е извън рамка или монтаж на таван е необходимо поставянето на допълнителни специални планки за изнасяне. Тази щора може да се изработи с неправилни форми – триъгълник, трапец, ветрило. Подходяща е за наклонени прозорци – капандури или покриви на зимна градина, както и за всички видове нормални врати и прозорци.
 • С въже – щората е с опънати корди и управлението тук е с въже. Събирането може да бъде само нагоре; само надолу; комбинирано нагоре, надолу и по средата.. Щората стандартно се предлага с бяла окомплектовка, но е възможно да се направи в цвят сив, тъмно кафяв, антрацит, като допълнителна опция. В случай, че монтажа е извън рамка или монтаж на таван е необходимо поставянето на допълнителни специални планки за изнасяне. Тази щора може да се изработи с неправилни форми – триъгълник, трапец, ветрило. Подходяща е за наклонени прозорци – капандури или покриви на зимна градина, както и за всички видове нормални врати и прозорци.
Плисе щори 8
Плисе щори 9
Плисе щори 10

Плисе и Дует плат:

 • Плисе – класически плат с гънки.
 • Дует (Duette) – платът наподобява пчелна пита. Най-високи термоизолационни показатели от всички материали за вътрешно засенчване.
 • Дует фикс (Duette Fixe) – платът наподобява полу пчелна пита. Разпъването на външната част на плата е фиксирано, затова плата се нагъва равномерно от вътрешната част по цялата височина на щората, а гънките се запазват двойно по-дълго спрямо плисе плата. Най-високи термоизолационни показатели от всички материали за вътрешно засенчване.

Duette щорите са защита срещу топлинното излъчване на слънцето и намаляват приема на топлина през прозореца до 78%. През зимата Duette щорите могат да спестят до 12 % от енергията за отопление. Duette щорите имат изключително високи звукови абсорбиращи свойства за акустичен комфорт, дори когато има голямо количество стъкло, керамика и бетон в стаята.

Плисе щори 11
Плисе щори 12
Плисе щори 13
Плисе щори 14
Плисе щори 15
Плисе щори 16
Плисе щори 17
Плисе щори 18
Плисе щори 19
Плисе щори 20