Козирки и навеси 1

Модерна алтернатива, а понякога задължителна за покриване на врати и прозорци. Профил Груп изработва стъклени козирки и навеси от стъкло според всяка нужда, като предлага различни по цвят стъкла прозрачно и зелено, бронзе, сиво. Стъклените козирки придават модерен вид на всеки екстериор. Намират широко приложение за покриване на входно пространство на обществени места и в дома. Козирките предпазват всяка врата или прозорец от лоши атмосферни условия и издържат на градушка.

В портфолиото си, Профил Груп разполага и с бюджетен вариант на козирка с поликарбонат и плексиглас, а за тези които не желаят да преминава светлина и с алуминиев бонд.

По дължина, козирките нямат ограничение в размера, но в издаденост е възможна изработката до 150 см (модел класик).

Стъклена козирка система спайдър


Козирки и навеси 2
Козирки и навеси 3
Козирки и навеси 4
Козирки и навеси 5

СИСТЕМА SPIDER е най-широко използваната и позната козирка от стъкло. Представлява стъклен навес с перфорирано стъкло 10 мм закалено  и същевременно ламинирано за по-голяма якост. Замонолитва се към стената посредством неръждаеми държачи. Отделното стъкло е препоръчително да бъде широко до 120 см и за по-голяма дължина се изработват отделни стъкла с добавяне на втори комплект обков. Издаденост на стъклото до 100 см.

Обковът е специален системен за стъклени навеси и козирки. Изработен е от неръждаема стoмана (инокс) и издържа на агресивни атмосферни влияния, включително на солен въздух. Стъклото издържа ударите на градушка.

Козирки и навеси 6
Козирки и навеси 7
Козирки и навеси 8
Козирки и навеси 9

Стъклена козирка система T-rex


Козирки и навеси 10
Козирки и навеси 11
Козирки и навеси 12
Козирки и навеси 13

СИСТЕМА T-REX – стъклена козирка със стационарни стенни П образни конзоли тип челюст, които се покриват с иноксов капак от долу и от горе. Напред не може да бъде повече от 900 мм , но при дължината няма ограничения – колкото по-дълга е , толкова повече конзоли се поставят и над 1100 мм дължина на стъклото се дели на допълнителни стъкла. При козирка по-дълга от 2500 мм се поставя цяла конзола по дължина на стената. Фугите между отделните стъкла варират до 10 мм и се запълват със силикон против подлизване на вода. Система T-REX се изпълнява само с бронирано стъкло 16 мм. Изключително подходяща за поставяне над входни врати и портали на сгради. Захвата на стъклото е високоякостен и всяко стъкло може да издържа до 30 кг натоварване. Стъклото издържа ударите на градушка.

Козирка класик


Козирки и навеси 14
Козирки и навеси 15
Козирки и навеси 16
Козирки и навеси 17

СИСТЕМА КЛАСИК – Този модел е най-бюджетния вариант, но в същото време е с елегантна визия и придава издържан архитектурен облик на сградата. Козирката се изпълнява с алуминиеви или пвц конзоли по избор с преден и заден капак. За покриване е възможно да се постави поликарбонат, плексиглас или алуминиев бонд. Възможни са 3 ширини 100 см, 120 см, 150 см, а издаденост 80 см, 100 см и 150 см. Ако е необходимо покриването на по-голяма дължина, се изработват няколко отделни козирки свързани помежду си. Изключително подходяща за поставяне над входни врати, портали на сгради, магазини.

Козирки и навеси 18
Козирки и навеси 19
Козирки и навеси 20
Козирки и навеси 21

Навеси


Профил Груп изработва навеси за тераса, веранда, спирка, подземни гаражи и други. Изработват се в зависимост от предназначението, размера и мястото от алуминий с поликарбонат или от черен метал прахово боядисан в разцветки по РАЛ системата. Възможна е направата на навес с плексиглас, който е по-здрав и устойчив.

Навес за тераса с поликарбонат от метал


Козирки и навеси 22

Навес за гаражи с поликарбонат от метал


Козирки и навеси 23

Навес за балкон с поликарбонат от алуминий


Козирки и навеси 24

Навес за спирка с поликарбонат от метал


Козирки и навеси 25

Козирка класик с поликарбонат 


Козирки и навеси 26

Козирка класик с конзоли по рал


Козирки и навеси 27

Козирка класик с плексиглас volcano black


Козирки и навеси 28

Козирка класик над гаражни клетки


Козирки и навеси 29

Стъклена козирка spider


Козирки и навеси 30

Стъклена козирка spider


Козирки и навеси 31

Стъклена козирка spider


Козирки и навеси 32

Стъклена козирка spider


Козирки и навеси 33

Стъклена козирка spider


Козирки и навеси 34

Стъклена козирка spider


Козирки и навеси 35

Стъклена козирка spider


Козирки и навеси 36

Козирка класик


Козирки и навеси 37