Козирки и навеси 1

Модерна алтернатива, а понякога задължителна за покриване на врати и прозорци. Профил Груп изработва стъклени козирки и навеси от стъкло според всяка нужда, като предлага различни по цвят стъкла освен прозрачно и зелено, бронзе, сиво. Стъклените козирки придават модерен вид на всеки екстериор. Намират широко приложение за покриване на входно пространство на обществени места и в дома. Козирките предпазват всяка врата или прозорец от лоши атмосферни условия и издържат на градушка.

В портфолиото си, Профил Груп разполага и с бюджетен вариант на козирка с поликарбонат и плексиглас, а за тези които не желаят да преминава светлина и с алуминиев бонд.

По дължина, козирките нямат ограничение в размера, но в издаденост е възможна изработката до 150 см (модел класик).

Стъклена козирка система спайдър


Козирки и навеси 2
Козирки и навеси 3
Козирки и навеси 4
Козирки и навеси 5

СИСТЕМА SPIDER е най-широко използваната и позната козирка от стъкло. Представлява стъклен навес с перфорирано стъкло 10 мм закалено  и същевременно ламинирано за по-голяма якост. Замонолитва се към стената посредством неръждаеми държачи. Отделното стъкло е препоръчително да бъде широко до 120 см и за по-голяма дължина се изработват отделни стъкла с добавяне на втори комплект обков. Издаденост на стъклото до 100 см.

Обковът е специален системен за стъклени навеси и козирки. Изработен е от неръждаема стoмана (инокс) и издържа на агресивни атмосферни влияния, включително на солен въздух. Стъклото издържа ударите на градушка.

Козирки и навеси 6
Козирки и навеси 7
Козирки и навеси 8
Козирки и навеси 9

Стъклена козирка система T-rex


Козирки и навеси 10
Козирки и навеси 11
Козирки и навеси 12
Козирки и навеси 13

СИСТЕМА T-REX – стъклена козирка със стационарни стенни П образни конзоли тип челюст, които се покриват с иноксов капак от долу и от горе. Напред не може да бъде повече от 900 мм , но при дължината няма ограничения – колкото по-дълга е , толкова повече конзоли се поставят и над 1100 мм дължина на стъклото се дели на допълнителни стъкла. При козирка по-дълга от 2500 мм се поставя цяла конзола по дължина на стената. Фугите между отделните стъкла варират до 10 мм и се запълват със силикон против подлизване на вода. Система T-REX се изпълнява само с бронирано стъкло 16 мм. Изключително подходяща за поставяне над входни врати и портали на сгради. Захвата на стъклото е високоякостен и всяко стъкло може да издържа до 30 кг натоварване. Стъклото издържа ударите на градушка.

Козирка класик


Козирки и навеси 14
Козирки и навеси 15
Козирки и навеси 16
Козирки и навеси 17

СИСТЕМА КЛАСИК – Този модел е най-бюджетния вариант, но в същото време е с елегантна визия и придава издържан архитектурен облик на сградата. Козирката се изпълнява с алуминиеви или пвц конзоли по избор с преден и заден капак. За покриване е възможно да се постави поликарбонат, плексиглас или алуминиев бонд. Възможни са 3 ширини 100 см, 120 см, 150 см, а издаденост 80 см, 100 см и 150 см. Ако е необходимо покриването на по-голяма дължина, се изработват няколко отделни козирки свързани помежду си. Изключително подходяща за поставяне над входни врати, портали на сгради, магазини.

Навеси


Профил Груп изработва навеси за тераса, веранда, спирка, подземни гаражи и други. Изработват се в зависимост от предназначението, размера и мястото от алуминий с поликарбонат или от черен метал прахово боядисан в разцветки по РАЛ системата. Възможна е направата на навес с плексиглас, който е по-здрав и устойчив.

Навес за тераса с поликарбонат от метал


Навес за гаражи с поликарбонат от метал


Навес за балкон с поликарбонат от алуминий


Навес за спирка с поликарбонат от метал


Козирка класик с поликарбонат 


Козирка класик с конзоли по рал


Козирка класик с плексиглас volcano black


Козирка класик над гаражни клетки


Стъклена козирка spider


Стъклена козирка spider


Стъклена козирка spider


Стъклена козирка spider