1991 г.Начало и създаване на компанията, като по това време Профил Груп е търговска фирма. Основната дейност на компанията е внос и търговия със строителни материали, мебелен обков, водопроводни части от Италия, Гърция, Чехия, Словакия, като по това време става представител на гръцката марка ХРОТЕКС за интериорни и екстериорни бои и латекси и на италианската SIROFLEX за водопроводни аксесоари.

2000 г.  се полагат основите на втората дейност на Профил Груп за производство на PVC и Алуминиева дограма. За тази цел се оборудва производствена база и отваря врати първия за фирмата шоурум в гр. София. Двете дейности заедно спомагат за завършена комплексна услуга на обслужване на клиента. Оттогава до днес се радваме на стабилен растеж и непрекъснато обогатяване на клиентската си база.

История 1

2002 г. оформя се окончателната структура на фирмата каквато я познаваме и днес.

2005 г. започва ползотворното сътрудничество между Профил Груп и Deceuninck. Компанията става официален представител на PVC системи на белгийската марка.

В последствие се допълва продуктовата гама с облицовки и парапети като приходите растат средно с 50 % на година. Инвестира се интензивно в модернизация на производството, за да може да се отговори на нарасналия интерес към марката Профил Груп. Същата година се оборудва индивидуален производствен цех за външни ролетни и вътрешни ламелни щори.

История 2

2006 г. Профил Груп става член на „Българска асоциация за врати и прозорци”. През същата година фирмата интегрира система за контрол на качеството. Две години по-късно започва поставянето на CE маркировка върху продуктите си , което става задължително за всички продукти влагани в строителството на територията на ЕС от 01 февруари 2010г.

2006 г. Профил Груп става член на “Българска строителна камара”.

2008 г. приключват успешно изпитанията на ПВЦ системи за врати и прозорци произвеждани от Профил Груп. Получените от института НИСИ протоколи за първоначални изпитания на продукта и система за производствен контрол, незабавно превръща фирмата в изключително конкурентен състезател в бранша.

История 3

2009 г. започва увеличаване на броя на изложбените зали, като тази тенденция се запазва и до днес. За нас това е добър начин да достигнем до повече клиенти и пазари, но разбира се не единствен.

През целият си период на развитие ние непрекъснато увеличаваме бюджета и начините за реклама, защото знаем, че никой бизнес не е по-голям от своята реклама.

2009 г. С решение от 22.06.2009 г. на Патентното ведомство на Р. България е регистрирана запазената търговска марка “Profil Group” – “Профил Груп”.

История 4

2010 г.  Профил Груп разширява значително своята продуктова гама чрез въвеждане в портфолиото си интериорни врати, блиндирани врати, парапети, душ кабини от стъкло, стъклено плъзгане, рисунки върху стъкло, сенници и охранителни ролетки. Цялата тази широка и богата гама е трудна за управление, но ние сме силни и знаем и вярваме, че това е правилния път за успех.

2013 г. Профил Груп се премества в по-голяма и модерна производствена база в индустриална зона Казичене, гр. София до околовръстно шосе.

С тази си стъпка ние извоювахме още по голяма възможност за ефективност на работа и контрол върху качеството. Там ние сме готови до краен предел да посрещнем и най-трудното предизвикателство и да задоволим най-изтънчения вкус.

История 5

2014 г. Поставя се началото на ползотворното сътрудничество между Профил Груп и немската профилна система за врати и прозорци “SALAMANDER“.

След труден и дълъг период на обследване от немския концерн и многобройните условия за изпълнение, Профил Груп се сдобива с лиценз за представителство на марката.

2017 г. – Профил Груп оборудва производствената си база с нови технологични машини за производство на ПВЦ дограма и внедрява нов софтуеър за управление и контрол.  

История 6
История 7