Входно пространство 1

Вратата Входно пространство е предназначена за входна врата на жилищни и обществени сгради. Тази врата спира достъпа на неканени гости до общите части на сградата, а от там и до вашата лична врата. Липсата на контрол върху общите входни пространства на жилищните блокове и кооперации е основната предпоставка за противообществени прояви – кражби, вандализъм, приемане и разпространение на наркотици във входовете, графити по стълбищата.

Входното пространство е мястото, на което получавате важна поща, а тя все липсва. В допълнение, това е мястото, което през зимата непрекъснато е отворено и входа е студен.

Профил Груп предлага две системи Входно пространство с блиндирана метална входна врата и с алуминиева входна врата.

Входните пространства, като обща собственост, често остават без грижа за тяхната поддръжка и най-често са в доста окаяно състояние. А все пак те са лицето на блока или входа. Входното пространство е първото нещо, с което посетителя се „сблъсква”. И не е приятно, когато първото впечатление от дадено посещение е негативно.

По-лошото обаче е , че липсата на контрол върху тези зони позволява всеки един човек, безпроблемно да може да влезе директно от улицата във входното пространство, т.е. в блока или кооперацията по всяко време на денонощието. Слабото  движение на хора в рамките на кооперацията или блока, от своя страна предразполага за безпроблемно предвижване на външни хора в обекта, които подготвят или извършват противообществени прояви без да бъдат забелязани.

И ако всеки човек инвестира в защита на главния вход на апартамента, то защо да не обърне и специално внимание и на главния вход на блока, който реално е втора допълнителна осигурителна преграда до неговото жилище.

Входно пространство с Блиндирана метална врата


Входно пространство 2

Осигуряването на защита на общите входни зони на блоковете и кооперациите може да се реализира чрез интелигентни врати серия IPS на Solid55. Те са с интегрирана електроника, която им позволява да изпълняват много допълнителни функции извън основните, характерни за една врата (сигурност, шумоизолация, топлоизолация (енергийна ефективност).

Благодарение на вградена във вратата електромеханична брава се постига режим на самоохрана на сградата 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Входното пространство се затваря и заключва автоматично, както и сигнализира при опит за предотвратяване на затварянето (максималното време, през което вратата е отворена е 10 секунди).  След поставяне на транспондер-чип пред четеца, който е вграден в крилото на вратата, системата прочита носената от чипа информация, сравнява я с тази записана в системата и ако дадената карта има достъп вратата се отключва. Осигурена е възможност за бързо елиминиране достъпа на определен ползвател.

Заключването е реализирано на базата на електромеханичен девиатор, който гарантира стабилно и сигурно заключване и предотвратява нерегламентирани опити за отваряне.

Ползи за клиента:

 • Сигурност – системата е реализирана на базата на стабилна носеща конструкция и невидимо електромеханично заключване, управлявано чрез безконтактен чип, което допълнително повишава степента на сигурност.
 • Солидно заключена и в двете посоки БЛИНДИРАНА ВРАТА – заключване чрез електромеханична брава от страна на бравата и чрез пасивни шипове от страната на пантите.
 • Режим на самоохрана – автоматично затваряне на вратата и автоматично заключване след затваряне – максималното време, през което врата е отворена, е времето за влизане или излизане, от 5 до 10 секунди, необходими за автоматичното затваряне и заключване на вратата.
 • Невидим заключващ механизъм и управление – за разлика от всички други подобни продукти на пазара, Входно пространство, реализирано на базата на IPS продуктите на Солид 55 притежава невидим заключващ механизъм и невидимо управление, скрито в крилото на вратата.
 • Контрол на достъп – до входното пространство достъп имат само притежателите на чип, при управление на вратата чрез безконтактен чип. При управление чрез мобилен телефон, вратата може да се отключва единствено от потребителите, чиито номера са записани в базата данни.
 • Лесна употреба – отключването става чрез чип, който се доближава до четеца в крилото. Няма затруднения по отношение на боравенето с вратата.
 • Даване и отнемане на достъпа на определен ползвател – системата разполага с възможност за даване и  отнемане на  достъп на потребители с безконтактни чипове и мобилни телефони.
 • Енергийна ефективност – вратата е топло и шумоизолирана. Постоянно затворена, тя осигурява запазване на температурата във Входното пространство.
 • Интеграция – освен за вратите Входно пространство, Солид 55 вгражда електромеханична брава и на блиндираните врати за входа на дома. Такъв тип брава се залага и в нов продукт на фирмата – Сейф. Интеграция – с един и същ чип могат да се „управляват” вратата на входното пространство, вратата на дома и сейфа.
 • Сервиз – гаранционно и извънгаранционно обслужване. Фирмата осигурява и  денонощен ключарски сервиз за спокойствието на своите клиенти.

ПРОМОЦИЯ


Входно пространство 3

Този продукт включва 


 • Масивно крило с дебелина – 68 мм, изработено от огънат допълнително локално уякчен стоманен лист с дебелина – 1,2 мм (електростатично покритие),
 • Пълнеж от минерална вата с дебелина – 50 мм,
 • Декоративни плоскости – 8 мм (МДФ), обкантващ алуминиев профил – прахово боядисан с вградено гумено уплътнение,
 • Италиански 3D регулируеми панти, ПОДАРЪК
 • Двустранно уплътнение,
 • Изпълнителен механизъм, управление чрез безконтактен чип,
 • Външен хидравличен автомат, ПОДАРЪК
 • Алуминиева лайсна в долния край на вратата,
 • МДФ полиуретанова боя: (бяло RAL 9016,сиво RAL 7040, антрацит сиво 7016),
 • Пощенски кутии: Единичен модул – широчина (B) – 370 мм (минимум), Двоен модул – широчина (B) – 610 мм (минимум)
 • Луксозен Италиански обков – дръжка Стил (топка – хром сатен).
 • Двойно подсилена метална Блок каса (с вградено към нея захранване),
 • Касата е изработена от стоманен лист 2 мм, осигуряваща функции на защита срещу взлом,
 • Канал на касата с вградено гумено уплътнение,
 • Допълнителни отвори за анкериране, които гарантират надежден монтаж,
 • От вътрешната страна – бутон за отваряне на касата или активна дръжка на крилото,
 • Касата е пригодена за монтаж на дограма,
 • Фрезовка по избор– (Ф03,Ф33,Ф40), ПОДАРЪК
 • Ел. насрещник Еxtra, ПОДАРЪК
 • Управление – Безконтактен ключодържател,

Посока на отваряне (поглед от страна на панти):

 • Допълнителна – лява или дясна

Цена Блиндирана врата прогрес с вкл. 3% отстъпка: Цена: 2449.00 лв. (……..)

 • Цената е с вкл. ДДС и е за врата с р-р 1050 мм х 2130 мм, без монтаж.
 • Цената не включва дограма и пощенски кутии и е за авансово плащане.

Как функционира системата


Безконтактната карта или транспондер системата е една от най-използваните системи в практиката при управление на достъпа до определени обекти и зони.

С помощта на вградените във вратата датчици, след затварянето й системата автоматично я заключва. По този начин се гарантира, че вратата винаги е заключена. Отключването става чрез безконтактна карта (транспондер) или чрез мобилен телефон. След поставяне на картата пред четеца, който е вграден в крилото на вратата, системата прочита носената от него информация, сравнява я с тази записана в системата и ако дадената карта има достъп до системата (записана е в паметта), електромеханичната брава (заключващият механизъм) на вратата се отключва. След като ползвателя влезе или излезе от общото входно пространство, хидравличния автомат я затваря автоматично. Вратата се заключва автоматично 5 секунди след затварянето й. Тези две действия (автоматично затваряне и автоматично заключване) гарантират сигурността, а именно че вратата винаги ще е затворена и заключена. Управлението на системата по отношение на регистриране и изтриване на безконтакти карти се извършва от сервизните техници на фирмата. Системата е отворена за по-нататъшни допълнения и промени.

Самото заключване е реализирано на базата на здрав електромеханичен девиатор, който за разлика от използваните в практиката ел. насрещници, гарантира стабилно и сигурно заключване, а също така и невъзможността за външно въздействие върху него.

Четецът е така разположен в крилото, че позволява с него да се борави както отвън така и отвътре, което ще рече, че и в двете посоки при влизане и излизане е необходимо използването на безконтактна карта. Това увеличава още веднъж сигурността на охраняваното входно пространство.

Като цяло самата врата е блиндирана, осигурява енергийната ефективност на вътрешното входно пространство.

Системата има възможност за интеграция със съществуващите домофони и видео-домофонни системи, което позволява отключването на вратата от домофона в апартамента.

Системата се захранва от мрежово напрежение 220V. В случай на отпадане на мрежовото захранване е предвидено аварийно захранване на системата, което гарантира безпроблемното й функциониране за минимум 24 часа.

В системата е предвидено и аварийно отключване от вътрешната страна. То се прилага в случай на блокиране на електронното управление на вратата. Аварийното отключване е механично, което гарантира, че вратата винаги може да бъде отключена аварийно.

Вратата има и добър естетически вид, който може да се съобрази с конкретното местоположение и околна среда.

Полезно 


Цената на врата входно пространство може да се определи само след уточняване на големината на входната клетка и броя на живущите. Освен цената на самата врата се взима под внимание и размера на остъклената площ около вратата и над нея, както и броят на пощенските кутии. Цената на тази врата е сравнително ниска и достъпна, имайки в предвид многото електроника и голямата функционалност, която предлага. Подайте ни размера на клетката (отвора) и броят на семействата ТУК и ние от Профил Груп ще дадем цена на момента.

 • Звукоизолация : Rw=28dB

 • Коефициент на топлопреминаване : U=0,852 W/m2°K

 • Протокол за устойчивост срещу опит за разбиване – 4 ти клас

 • Сертификат за пожароустойчивост 30 минути

 • CE маркировка

 • Сертификат за качество ISO 9001-2008

Входно пространство с Алуминиева врата


Тази врата “входно пространство” с алуминиева врата на практика изцяло е алуминиева дограма и тази система е най-продавана и предпочитана по 3 основни причини:

 1. По-ниска цена от входното пространство с блиндирана врата. Реално тази система с алуминиева витрина и врата е най-евтиното възможно изпълнение от всички предлагани на пазара.
 2. Имайки в предвид здравината на алуминия, тази система позволява големи размери. Конструкцията е изключително устойчива на интензивен трафик и поток на хора и често отваряне и затваряне.
 3. Не старее и не изисква никаква поддръжка. Устойчива е на директно обливане с вода, замръзване и други.

Профил Груп изработва алуминиеви входни врати и витрини със системи за врати и прозорци Алумил и Алтест – Гърция. Изработват се от студен и термо профил в зависимост от предназначението на вратата. Възможностите за цветове тук са неограничени от дървесни декори до цветове по РАЛ

Предимства на Входно пространство с Алуминиева врата


 • Най-ниска цена на изпълнение.

 • Голяма здравина и устойчивост на натоварване благодарение на здравината на алуминия.

 • Не старее и не се влияе от атмосферни условия. Издържа на вода, замръзване, горещини и солен климат.

 • Регулируеми панти за безпроблемна работа с крилото.

 • Възможност за изпълнение на различни модели, конфигурации на разделяне и други.

 • Направа на еднокрила входна врата и двукрила. Това е голямо предимство когато се налага да се внасят или изнасят по-обемни мебели от входа. Едната врата е активна и човекопотока преминава през нея , а другата е така наречената пасивна врата, която посредством сюрмета се отваря заедно с другата. Така се получава голям светъл отвор.

 • Лесно се вгражда система за контрол на достъпа. Постига се посредством поставяне на електрически насрещник в касата свързан с ел. захранване и четец в зоната около вратата. По-този начин алуминиевата врата се отключва електронно посредством таг или чип.

 • Възможност за свързване на вратата към домофонната система за управление от апартаментите. По този начин всеки живущ може да предостави или не достъп на посетители на входа.

 • Възможност за вграждане на пощенски кутии в алуминиевата конструкция. Когато тя е по-голяма по размер се изработва по една пощенска кутия за всяко семейство. Когато алуминиевата витрина е малка , то можем да изработим само една обща пощенска кутия за всички живущи. В случаите, в които и това не е възможно и размера е толкова малък, че не позволява дори това, можем да поставим пощенските кутии на стената в зоната около вратата.

 • Неограничен брой цветове включително и 40 дървесни декора. Боядисваме алуминиевите профили заедно с пощенските кутии в цветове по РАЛ.

 • Свобода на изпълнение на видове пълнежи на рамката – стъклопакет или орнаментно стъкло за повече светлина, плътна зона без видимост или в комбинация.

 • Входно пространство изпълнено с алуминиев термо профил е с много високи показатели на топлоизолация.

Възможни екстри


 • Усилени панти на крилото за по-висока устойчивост при висок интензитет на отваряне и затваряне или за по-големи по размер входни врати – ПРЕПОРЪЧВАМЕ.

 • Пощенски кутии за всяко семейство или една обща за входа когато мястото е ограничено.

 • Електрически насрещник с брава за управление от домофонната система.

 • Хидравличен автомат за плавно затваряне – ПРЕПОРЪЧВАМЕ.

 • По-красива иноксова дръжка или дръжка топка.

 • Табелки за пощенските кутии – възможно надписване е само с цифри с номера на апартамента или с изписване на имена на живущите.

Домофонна система


Входно пространство 11

Табелка цифра


Входно пространство 12

Табелка име


Входно пространство 13

Автомат плавно затваряне


Входно пространство 14

Кутия за стена класик


Входно пространство 15

Кутия за стена лукс


Входно пространство 16

Кутия вградена в дограма


Входно пространство 17

Пощи вътре във входа


Входно пространство 18