Входно пространство 1

Вратата Входно пространство е предназначена за входна врата на жилищни и обществени сгради. Тази врата спира достъпа на неканени гости до общите части на сградата, а от там и до вашата лична врата. Липсата на контрол върху общите входни пространства на жилищните блокове и кооперации е основната предпоставка за противообществени прояви – кражби, вандализъм, приемане и разпространение на наркотици във входовете, графити по стълбищата.

Входното пространство е мястото, на което получавате важна поща, а тя все липсва. В допълнение, това е мястото, което през зимата непрекъснато е отворено и входа е студен.

Профил Груп предлага две системи Входно пространство с блиндирана метална входна врата и с алуминиева входна врата.

Входните пространства, като обща собственост, често остават без грижа за тяхната поддръжка и най-често са в доста окаяно състояние. А все пак те са лицето на блока или входа. Входното пространство е първото нещо, с което посетителя се „сблъсква”. И не е приятно, когато първото впечатление от дадено посещение е негативно.

По-лошото обаче е , че липсата на контрол върху тези зони позволява всеки един човек, безпроблемно да може да влезе директно от улицата във входното пространство, т.е. в блока или кооперацията по всяко време на денонощието. Слабото  движение на хора в рамките на кооперацията или блока, от своя страна предразполага за безпроблемно предвижване на външни хора в обекта, които подготвят или извършват противообществени прояви без да бъдат забелязани.

И ако всеки човек инвестира в защита на главния вход на апартамента, то защо да не обърне и специално внимание и на главния вход на блока, който реално е втора допълнителна осигурителна преграда до неговото жилище.

Входно пространство с Алуминиева врата


Тази врата “входно пространство” с алуминиева врата на практика изцяло е алуминиева дограма и тази система е най-продавана и предпочитана по 3 основни причини:

 1. По-ниска цена от входното пространство с блиндирана врата. Реално тази система с алуминиева витрина и врата е най-евтиното възможно изпълнение от всички предлагани на пазара.
 2. Имайки в предвид здравината на алуминия, тази система позволява големи размери. Конструкцията е изключително устойчива на интензивен трафик и поток на хора и често отваряне и затваряне.
 3. Не старее и не изисква никаква поддръжка. Устойчива е на директно обливане с вода, замръзване и други.

Профил Груп изработва алуминиеви входни врати и витрини със системи за врати и прозорци Алумил и Алтест – Гърция. Изработват се от студен и термо профил в зависимост от предназначението на вратата. Възможностите за цветове тук са неограничени от дървесни декори до цветове по РАЛ

Входно пространство 2
Входно пространство 3
Входно пространство 4

Предимства на Входно пространство с Алуминиева врата


 • Най-ниска цена на изпълнение.

 • Голяма здравина и устойчивост на натоварване благодарение на здравината на алуминия.

 • Не старее и не се влияе от атмосферни условия. Издържа на вода, замръзване, горещини и солен климат.

 • Регулируеми панти за безпроблемна работа с крилото.

 • Възможност за изпълнение на различни модели, конфигурации на разделяне и други.

 • Направа на еднокрила входна врата и двукрила. Това е голямо предимство когато се налага да се внасят или изнасят по-обемни мебели от входа. Едната врата е активна и човекопотока преминава през нея , а другата е така наречената пасивна врата, която посредством сюрмета се отваря заедно с другата. Така се получава голям светъл отвор.

 • Лесно се вгражда система за контрол на достъпа. Постига се посредством поставяне на електрически насрещник в касата свързан с ел. захранване и четец в зоната около вратата. По-този начин алуминиевата врата се отключва електронно посредством таг или чип.

 • Възможност за свързване на вратата към домофонната система за управление от апартаментите. По този начин всеки живущ може да предостави или не достъп на посетители на входа.

 • Възможност за вграждане на пощенски кутии в алуминиевата конструкция. Когато тя е по-голяма по размер се изработва по една пощенска кутия за всяко семейство. Когато алуминиевата витрина е малка , то можем да изработим само една обща пощенска кутия за всички живущи. В случаите, в които и това не е възможно и размера е толкова малък, че не позволява дори това, можем да поставим пощенските кутии на стената в зоната около вратата.

 • Неограничен брой цветове включително и 40 дървесни декора. Боядисваме алуминиевите профили заедно с пощенските кутии в цветове по РАЛ.

 • Свобода на изпълнение на видове пълнежи на рамката – стъклопакет или орнаментно стъкло за повече светлина, плътна зона без видимост или в комбинация.

 • Входно пространство изпълнено с алуминиев термо профил е с много високи показатели на топлоизолация.

Входно пространство 5
Входно пространство 6
Входно пространство 7
Входно пространство 8

Възможни екстри


 • Усилени панти на крилото за по-висока устойчивост при висок интензитет на отваряне и затваряне или за по-големи по размер входни врати – ПРЕПОРЪЧВАМЕ.

 • Пощенски кутии за всяко семейство или една обща за входа когато мястото е ограничено.

 • Електрически насрещник с брава за управление от домофонната система.

 • Хидравличен автомат за плавно затваряне – ПРЕПОРЪЧВАМЕ.

 • По-красива иноксова дръжка или дръжка топка.

 • Табелки за пощенските кутии – възможно надписване е само с цифри с номера на апартамента или с изписване на имена на живущите.

Домофонна система


Входно пространство 9

Табелка цифра


Входно пространство 10

Табелка име


Входно пространство 11

Автомат плавно затваряне


Входно пространство 12

Кутия за стена класик


Входно пространство 13

Кутия за стена лукс


Входно пространство 14

Кутия вградена в дограма


Входно пространство 15

Пощи вътре във входа


Входно пространство 16