Бамбукови щори 1

Традиционно за родина на бамбука се счита Азия. Там той се използва от хилядолетия, като намира най-различни приложения благодарение на уникалните си качества. В източните култури е символ на енергия и късмет и се използва в интериора на почти всеки дом под една или друга форма.

Фактът, че бамбука е вид трева, а не дърво обяснява бързият му растеж. Бамбуковата ферма регенерира на всеки две до пет години, за разлика от традиционния добив на дървесина, при който са необходими десетилетия. Това подсилва факта, че бамбука е един от най-екологичните материали и използването му спасява изсичането на гори.

Уникалните качества на бамбука, лесната му поддръжка и факта, че е един от най-устойчивите материали в природата го превръщат в предпочитан избор не само за дома и вилата, но и за офиси, хотели, ресторанти, барове, SPA-центрове и много други, където се търси красива и естествена визия и отлична слънцезащита.

Бамбукови щори 2
Бамбукови щори 3
Бамбукови щори 4
Бамбукови щори 5

БАМБУКОВИ ВЕНЕЦИАНСКИ ХОРИЗОНТАЛНИ ЩОРИ не само засенчват, но и придават усещане за лукс, комфорт и благосъстояние. За разлика от дървените щори са издръжливи на вода и влага, което ги прави изключително подходящи за баня или кухня. Това не е само щора, а интериорен завършек на помещението. Тези щори са част от дизайна и обзавеждането.

В момента този модел вътрешни щори се превърна в хит на пазара когато говорим за интериор на спа център именно поради високата издръжливост на влага.

Управлението на въртенето на щората е с щека, а събирането – с въжета, завършващи с дървена камбанка. Дебелина на ламела е 2мм,  горната релса е стоманена, естетично прибрана зад бамбуков корниз. Съставът на ламелите е 100 % бамбук , като се предлагат две ширини 27 мм и 50 мм. Изпълнението на щора с 50 мм ламел със стълба с декоративна лента “широки тиранти” придава още по-изискан вид на изделието.

Механизмите са Hunter Douglas Холандия и са изключително плавни и лесни за експлоатация, надеждни и практични.

Бамбукови щори 6
Бамбукови щори 7
Бамбукови щори 8
Бамбукови щори 9

Предимства на бамбуковите щори


  • Висока устойчивост на влага.

  • Затъмнение на 100% когато е необходимо. Дори и най-светлите тонове осигуряват пълно затъмнение в помещението.

  • Икономия – през лятото широките ламели (за разлика например от металните) не се нагряват при продължително греене и ефективно отблъскват лъчите на слънцето като намаляват разходите за ток от климатизация.

  • През зимата широките ламели създават допълнителна въздушна завеса и намаляват топлинните загуби през прозореца.

  • Лесна поддръжка – много малко модели щори позволяват сваляне с лекота и изплакване директно с вода, след което да се окачат обратно без това да навреди на щората.

  • Бамбукът в източните култури е символ на енергия и късмет и се използва в интериора на почти всеки дом под една или друга форма.

Бамбукови щори 10
Бамбукови щори 11
Бамбукови щори 12
Бамбукови щори 13