Алуминиеви парапети 1

Алуминиевите парапети са изключително добро и ефективно решение, както за интериора така и за екстериора. Тук предимствата са многобройни , което ги прави най-предпочитани, а именно: ниската цена, висока устойчивост на атмосферни влияния, бърз и чист монтаж, възможност за индивидуално проектиране на визията, не корозират в сравнение с металните парапети, голямото разнообразие на профили, сглобки и цветове и много други.

Намират приложение на стълбища, тераси, административни и жилищни сгради, рампи и в градината. Алуминиевите парапети са сертифицирани и за ограждане на басейни с цел предотвратяване на злополуки с деца. Възможни са комбинации от кръгли и квадратни профили, с вертикален или хоризонтален пълнеж, със стъкло, тип френски парапет и други. Покритието е с високо якостна елуксация стандартно в 2 нюанса цвят натурален и цвят шампанско, но Профил Груп предлага боядисване във всички цветове по каталога на РАЛ системата, както и ръкохватка в набор от дървесни цветове. За интериорно решение от висок клас, Профил Груп е разработил дървена ръкохватка от естествено дърво с диаметър ф 42 инатурален цвят дъб, която все по-често заменя алуминиевата.

Кръгла система

Парапет с хоризонтални струни


Алуминиеви парапети 2

Алуминиев парапет с хоризонтални струни е най-разпространеният модел поради ниската си цена. По хоризонтала се поставят кръгли алуминиеви тръби с диаметър ф 16 или така наречените струни. Масовата направа е с 3 броя хоризонтални струни, но може да се добавят или намалят. Този парапет намира най-честа употреба на стълбища, на тераси с борд, прегради на партерни помещения и дворни пространства . Не се препоръчва за тераси, на които трябва да се изгради цялата височина от пода до 105 см. Поради голямото разстояние между профилите е изключително опасен за малки деца. Стандартната ръкохватка е алуминиева с диаметър 50 мм, но като опция за вътрешен монтаж е възможно поставяне на дървена от естествено дърво дъб с диаметър ф 42. Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Парапет за тераса – виж френски парапет и всички модели парапети със стъкло.

Френски парапет


Алуминиеви парапети 3

При алуминиевият парапет тип френски  се поставят по хоризонтала 2 броя кръгли алуминиеви тръби с диаметър ф 16 или така наречените струни (горна и долна) и по вертикала се изгражда растера през 10-12 см .

Този парапет намира най-честа употреба на тераси и стълбища. Безопасен е за деца поради малките разстояния между профилите. Стандартната ръкохватка е алуминиева с диаметър 50 мм.

Този модел стои изключително елегантно на фасадата и е символ на френската архитектура за растер на парапетна система. Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Парапет със стъкло


Алуминиеви парапети 4

Алуминиевият парапет със стъкло е с изчистена визия и е подходящ , както за стълбища, така и за тераси. Между вертикалните колонки се поставят 8 мм ламинирано стъкло покритие против счупване. На практика стъклата тук наподобяват автомобилните челни стъкла, които при счупване остават цели.

Възможно е поставяне на хоризонтална струна над стъклото за по-добра визия. Серийно стъклото е прозрачно, но е възможно направа с цвят зелен, кафяв, сив или мат, като допълнителна опция. Стандартната ръкохватка е алуминиева с диаметър 50 мм.

Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Квадратна система

Парапет с хоризонтални струни


Алуминиеви парапети 5

Това е най-новата и изключително красива и семпла система, която се превърна в най-предпочитана и продавана. Придава стилен и изискан вид на фасадата.

Изпълнява се от квадратни и правоъгълни алуминиеви профили и поради изчистените и прави форми е най-харесвания модел в този клас. Изключително здрав и с изтънчена визия се превръща в добро решение, както за екстериора така и за интериора. Подходящ е за стълбища и тераси. Стандартната ръкохватка е правоъгълна алуминиева с р-р 25х60 мм,  колонка с р-р 40х40 мм и струна 15х15 мм.

Класическото изпълнение е с 3 хоризонтални струни , но за по-взискателните може да се добавят и повече на брой. Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Парапет със стъкло – най-продаван

Алуминиеви парапети 6

Модерно решение с изчистена и семпла визия, която се превърна в един от най-предпочитаните и продавани модели. Системата имитира скъпите стъклени парапети, но е на много по-ниска цена. Придава стилен и изискан вид на фасадата.

Изпълнява се от квадратни и правоъгълни алуминиеви профили и поради изчистените и прави форми е най-харесвания модел в този клас. Изключително здрав и с изтънчена визия се превръща в добро решение, както за екстериора така и за интериора. Подходящ е за тераси, покривни площадки и веранди. Стандартната ръкохватка е правоъгълна алуминиева с р-р 25х60 мм,  колонка с р-р 40х40 мм.

Тук специалното е, че стъклата се поставят пред колонките , като се оставят малки разстояния между тях. С това се постига визуалната илюзия на по-скъпите изцяло стъклени системи. Серийно стъклото е прозрачно, но Профил Груп препоръчва направата с цветни стъкла : зелен, кафяв, сив или мат. Предлага се в 1 елуксиран цвят – цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Предимства на алуминиевите парапети

 • Силно устойчиви са на атмосферни влияния

 • Направа по индивидуален проект

 • Възможност за боядисване по RAL системата

 • Не корозират за разлика от металните

 • Не си променят цвета с времето

 • Устойчив във водна среда за преграждане на детски басейни

 • Кратък срок на изпълнение

 • Най-ниска цена

 • Бърз и чист монтаж

 • Възможност за подов и за челен монтаж

 • Може да се постави дървена ръкохватка

Алуминиеви парапети 39
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 40
Алуминиеви парапети 41
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 42
Алуминиеви парапети 43
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 44