Алуминиеви парапети 1

Алуминиевите парапети са изключително добро и ефективно решение, както за интериора така и за екстериора. Тук предимствата са многобройни , което ги прави най-предпочитани, а именно: ниската цена, висока устойчивост на атмосферни влияния, бърз и чист монтаж, възможност за индивидуално проектиране на визията, не корозират в сравнение с металните парапети, голямото разнообразие на профили, сглобки и цветове и много други.

Намират приложение на стълбища, тераси, административни и жилищни сгради, рампи и в градината. Алуминиевите парапети са сертифицирани и за ограждане на басейни с цел предотвратяване на злополуки с деца. Възможни са комбинации от кръгли и квадратни профили, с вертикален или хоризонтален пълнеж, със стъкло, тип френски парапет и други. Покритието е с високо якостна елуксация стандартно в 2 нюанса цвят натурален и цвят шампанско, но Профил Груп предлага боядисване във всички цветове по каталога на РАЛ системата, както и ръкохватка в набор от дървесни цветове. За интериорно решение от висок клас, Профил Груп е разработил дървена ръкохватка от естествено дърво с диаметър ф 42 инатурален цвят дъб, която все по-често заменя алуминиевата.

Кръгла система

Парапет с хоризонтални струни


Алуминиеви парапети 2

Алуминиев парапет с хоризонтални струни е най-разпространеният модел поради ниската си цена. По хоризонтала се поставят кръгли алуминиеви тръби с диаметър ф 16 или така наречените струни. Масовата направа е с 3 броя хоризонтални струни, но може да се добавят или намалят. Този парапет намира най-честа употреба на стълбища, на тераси с борд, прегради на партерни помещения и дворни пространства . Не се препоръчва за тераси, на които трябва да се изгради цялата височина от пода до 105 см. Поради голямото разстояние между профилите е изключително опасен за малки деца. Стандартната ръкохватка е алуминиева с диаметър 50 мм, но като опция за вътрешен монтаж е възможно поставяне на дървена от естествено дърво дъб с диаметър ф 42. Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Парапет за тераса – виж френски парапет и всички модели парапети със стъкло.

Френски парапет


Алуминиеви парапети 3

При алуминиевият парапет тип френски  се поставят по хоризонтала 2 броя кръгли алуминиеви тръби с диаметър ф 16 или така наречените струни (горна и долна) и по вертикала се изгражда растера през 10-12 см .

Този парапет намира най-честа употреба на тераси и стълбища. Безопасен е за деца поради малките разстояния между профилите. Стандартната ръкохватка е алуминиева с диаметър 50 мм.

Този модел стои изключително елегантно на фасадата и е символ на френската архитектура за растер на парапетна система. Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Парапет със стъкло


Алуминиеви парапети 4

Алуминиевият парапет със стъкло е с изчистена визия и е подходящ , както за стълбища, така и за тераси. Между вертикалните колонки се поставят 8 мм ламинирано стъкло покритие против счупване. На практика стъклата тук наподобяват автомобилните челни стъкла, които при счупване остават цели.

Възможно е поставяне на хоризонтална струна над стъклото за по-добра визия. Серийно стъклото е прозрачно, но е възможно направа с цвят зелен, кафяв, сив или мат, като допълнителна опция. Стандартната ръкохватка е алуминиева с диаметър 50 мм.

Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Квадратна система

Парапет с хоризонтални струни


Алуминиеви парапети 5

Това е най-новата и изключително красива и семпла система, която се превърна в най-предпочитана и продавана. Придава стилен и изискан вид на фасадата.

Изпълнява се от квадратни и правоъгълни алуминиеви профили и поради изчистените и прави форми е най-харесвания модел в този клас. Изключително здрав и с изтънчена визия се превръща в добро решение, както за екстериора така и за интериора. Подходящ е за стълбища и тераси. Стандартната ръкохватка е правоъгълна алуминиева с р-р 25х60 мм,  колонка с р-р 40х40 мм и струна 15х15 мм.

Класическото изпълнение е с 3 хоризонтални струни , но за по-взискателните може да се добавят и повече на брой. Предлага се в 2 елуксирани цвята – натурален алуминий и цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Парапет със стъкло – най-продаван

Алуминиеви парапети 6

Модерно решение с изчистена и семпла визия, която се превърна в един от най-предпочитаните и продавани модели. Системата имитира скъпите стъклени парапети, но е на много по-ниска цена. Придава стилен и изискан вид на фасадата.

Изпълнява се от квадратни и правоъгълни алуминиеви профили и поради изчистените и прави форми е най-харесвания модел в този клас. Изключително здрав и с изтънчена визия се превръща в добро решение, както за екстериора така и за интериора. Подходящ е за тераси, покривни площадки и веранди. Стандартната ръкохватка е правоъгълна алуминиева с р-р 25х60 мм,  колонка с р-р 40х40 мм.

Тук специалното е, че стъклата се поставят пред колонките , като се оставят малки разстояния между тях. С това се постига визуалната илюзия на по-скъпите изцяло стъклени системи. Серийно стъклото е прозрачно, но Профил Груп препоръчва направата с цветни стъкла : зелен, кафяв, сив или мат. Предлага се в 1 елуксиран цвят – цвят шампанско, 3 дървесни цвята – златен дъб, орех и тъмен дъб и възможност за боядисване в РАЛ цветове.

Предимства на алуминиевите парапети

 • Силно устойчиви са на атмосферни влияния

 • Направа по индивидуален проект

 • Възможност за боядисване по RAL системата

 • Не корозират за разлика от металните

 • Не си променят цвета с времето

 • Устойчив във водна среда за преграждане на детски басейни

 • Кратък срок на изпълнение

 • Най-ниска цена

 • Бърз и чист монтаж

 • Възможност за подов и за челен монтаж

 • Може да се постави дървена ръкохватка

Алуминиеви парапети 7
Алуминиеви парапети 8
Алуминиеви парапети 9
Алуминиеви парапети 10
Алуминиеви парапети 11
Алуминиеви парапети 12
Алуминиеви парапети 13
Алуминиеви парапети 14
Алуминиеви парапети 15
Алуминиеви парапети 16
Алуминиеви парапети 17
Алуминиеви парапети 18
Алуминиеви парапети 19
Алуминиеви парапети 20
Алуминиеви парапети 21
Алуминиеви парапети 22
Алуминиеви парапети 23
Алуминиеви парапети 24
Алуминиеви парапети 25
Алуминиеви парапети 26
Алуминиеви парапети 27
Алуминиеви парапети 28
Алуминиеви парапети 29
Алуминиеви парапети 30
Алуминиеви парапети 31
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 32
Алуминиеви парапети 33
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 34
Алуминиеви парапети 35
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 36
Алуминиеви парапети 37
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 38
Алуминиеви парапети 39
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 40
Алуминиеви парапети 41
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 42
Алуминиеви парапети 43
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 44
Алуминиеви парапети 45
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 46
Алуминиеви парапети 47
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 48
Алуминиеви парапети 49
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 50
Алуминиеви парапети 51
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 52
Алуминиеви парапети 53
алуминиев парапет с хоризонтални струни
Алуминиеви парапети 54