Алуминиеви врати 1

Време е за смяна или Ви трябва нова врата?

Алуминиевите врати са идеалното решение за това – не изискват никаква поддръжка и не стареят. Алуминиевите врати са устойчиви на директно обливане с вода и тежки климатични условия – студ, солен климат и други. Няма ги вече и досадните лакиране и боядисване, а трудното затваряне и отваряне отдавна са в миналото.

Приложението на алуминиевата врата е много широко от дома до обществени места. Подходяща е за баня и тоалетна, стая, магазин, ресторант, склад и много други. Предлага се в различни дървесни декори и цялата палитра цветове по РАЛ система.

Алуминиевата врата е с ниска цена, което я прави една от най-достъпните, но в същото време практични врати. В допълнение, алуминиевата врата отговаря на Противопожарните изисквания за димоуплътнена врата.

И не на последно място, алуминиевата врата може да бъде единична или двойна, със стъкло или плътна, с огледало и много други.

Алуминиеви врати – подходящи за баня


Бяла с термо панел


Алуминиеви врати 2

Бяла с
хънтър


Алуминиеви врати 3

Рал с
хънтър


Алуминиеви врати 4

Зл. дъб с
хънтър


Алуминиеви врати 5

Орех с
хънтър


Алуминиеви врати 6

Тъмен дъб с хънтър


Алуминиеви врати 7

Профил Груп произвежда Алуминиевите врати от алуминиеви профили с произход Гърция. Вратите са универсални за всяко място, но поради високата устойчивост на влага са най-предпочитани за баня, тоалетна, съблекални, килер, склад и други. Вратите са снабдени с висококачествени уплътнители, като изолират добре от шум.

Алуминиевите врати са здрави, практични и лесни за поддръжка. Това в комбинация с ниската им цена и здравината на алуминия ги превръща в най-продаваните врати.

Палитрата с цветове е изключително богата от класическия бял цвят до множество цветове по РАЛ системата. Предлагаме специално боядисване в дървесни декори и разполагаме с 40 разработени цвята в това число имитация на чам, махагон, дъб и много други.

Наличните цветове са бял, златен дъб, орех и тъмен дъб. Алуминиева врата с наличен цвят е с много кратък срок за изработка и монтаж.

Алуминиеви врати 8
Алуминиеви врати 9

Профил Груп предлага изключително много екстри и аксесоари за алуминиева врата , с което лесно може да промени и оптимизира визията и предназначението. Поставяне на огледало от вътрешната страна би подхождало на врата за баня, но поставяне на красиво орнаментно стъкло и добавяне на цвят би превърнало алуминиевата врата в добро интериорно решение за стая или офис.

Възможностите са многобройни и визия и дизайн определя всеки клиент – плътна или със стъкло, бяла или цветна и какъв цвят, разделена хоризонтално или вертикално за по-шик визия и по-голяма здравина – определяме заедно. Различните за възможности за пълнеж на алуминиевите врати са:

 • ПВЦ панел – гладка термо плоскост топло и шумоизолираща. Предлага се в бял цвят и 3 стандартни дървесни цвята златен дъб, орех, тъмен дъб. Алуминиева врата с термо панел е широко разпространен и предпочитан модел. Цената на алуминиевата врата е най-ниска с този пълнеж.
 • Стъкло, огледало и стъклопакет – тук възможностите са много, като може да се поставят прозрачни стъкла, орнаментни стъкла, огледало. Алуминиева врата с прозрачни стъкла и хоризонтални щори например е много подходяща за офиси. Същата врата с орнаментно или матово стъкло би била добро решение за склад, мокро помещение и дори за стая.
 • Алуминиев хънтъртова са алуминиеви профили наподобяващи дъски или широк сачак. Предимството им е възможността да се боядисат в неограничен брой цветове. Когато алуминиевата врата е в цвят различен от стандартните се поставя или този алуминиев хънтър в същия цвят, или стъкло, или огледало.

Екстри и аксесоари за алуминиева врата


 • Перо на касата – страхотна екстра когато плочките в банята са вече поставени. Перото на алуминиевата каса ляга върху плочките и не изисква никаква допълнителна обработка.  Перото е подходящо за всички стени, които вече са готови и няма възможност за подмазване и шпакловка.

 • Патрон за WC с ръкохватка – бързо и лесно заключване от вътрешната страна.

 • Орнаментно стъкло или огледало – придава елегантен вид на всяка алуминиева врата и вратата наподобява интериорните. Огледалото е добро решение за коридор или баня.

 • Тройна панта – препоръчителна екстра за врати със стъклопакет. Стъклопакета е тежко изделие и натоварва крилото на вратата, но тройната панта лесно се справя с това. Регулируема е по вертикал.

 • Иноксови дръжка и панти – придават луксозен характер на алуминиевата врата.

 • Решетка вентилационна за проветряване – поставя се в долната част на вратата когато е с пълнеж различен от стъкло. Предпазва от прекалена влажност в помещението – често се използва при бани без вентилационна тръба.

 • Алуминиев праг – за по-добра шумо и топлоизолация. Алуминиевият праг е заоблен и придава добър естетичен вид на вратата. За разлика от цялата каса тук се намалява значително дискомфорта от прескачане на високата каса. Този вид врата отговаря на противопожарните изисквания за димоуплътнена врата.

Алуминиеви врати 10

Патрон WC


Алуминиеви врати 11

Дръжка инокс


Алуминиеви врати 12

Панта инокс


Алуминиеви врати 13

Панта тройна


Алуминиеви врати 14

Решетка


Алуминиеви врати 15

Предимства на алуминиевите врати


 • Голяма здравина при употреба имайки в предвид здравината на алуминия

 • Не се нуждаят от никаква поддръжка и лесно се почистват

 • Издържат на студ, директно обливане с вода, солен климат, горещина и други

 • Голямо разнообразие на цветове в това число дървесни

 • Алуминиевата врата може да се изработи плътна и със стъкло или огледало

 • Богат избор от практични и естетически екстри

 • Кратки срокове за изработка и монтаж

 • Ниски до средно високи цени

 • Категоризира се за димоуплътнена врата според противопожарните изисквания

 • Алуминиевата врата е подходяща за всяко място – баня, стая, офис, склад, магазин и други.

 • Чрез поставяне на електромагнитна брава е подходяща за вход на жилищна сграда с отключване с тагове.

Алуминиеви врати 16
Алуминиеви врати 17

Алуминиева врата за баня с декоративна MDF каса и обличане от вън – Двулицева за баня


към банятакъм коридора
към банятакъм коридора
към банятакъм коридора

Двулицевите врати за баня са подходящи за малки санитарни помещения, когато се притеснявате от по-висока влажност или възможност за контакт с вода. Изработва се от алуминиев профил от страната на мокрото помещение и  MDF плоскости от страната на коридора заедно с декоративна каса с цел цветово съчетание на другите врати в коридора. Вратата е интериорна откъм коридора, като същевременно дава по-добра защита откъм банята или тоалетната поради алуминиевата си повърхност от вътре.

Алуминият от вътрешната страна може да се боядиса в цвят по желание на клиента , както и да се постави огледало на крилото /допълнителна опция/. От вън се облича с бели или дървесни декори спрямо декорите , които поддържаме на склад от колекцията ни на интериорните врати.

Тази врата е изключително добро решение за бани и мокри помещения. От вътре е здравината на алуминиевата врата, която на практика не се влияе от влага и топлина, а от вън е интериорното решение съчетано с останалите интериорни врати по цвят и покритие.

От вътре може да се облива с вода, като същевременно дървесното покритие отвън остава незасегнато. Изработва се само с отваряне навътре към банята или навън към коридора. При отваряемост навън не може да се постави декоративна МДФ каса.

Няма ограничение за моделите дръжки, като дръжката може да бъде същата, както на останалите врати в коридора. Алуминиевата каса от вътре е снабдена с перо и лягайки върху плочките, перото придава изключително завършен вид. Като допълнителна опция се предлага и долен праг , който допълнително предпазва от преминаването на вода под врата.

Алуминиева врата с прекъснат термомост


Алуминиеви врати 18

Изработва се от алуминиев профил с прекъснат термомост произход Гърция. Вратата е с много високи показатели на топло и шумоизолация. Издържа на влага, солен климат, студ и горещини. Основното предназначение на вратата е за външно поставяне именно заради прекъснатия термичен мост на алуминия, който служи за изолатор през студените месеци.

Подходяща е за къщи, магазини, офиси, административни сгради и други. Предпочитан вариант е за места с интензивен трафик поради високата си устойчивост и здравина. Възможно е поставянето на различни практични и естетически красиви екстри.

Алуминиевата термо врата е със стъклопакет когато се монтира на обществено място и с термопанел класик или орнаментен когато се монтира на жилищни места. Възможно е използването на вратата като входна към имот или за излаз на тераса. В крилото на тази врата може да се вгради гише за продажби при денонощни аптеки и магазини.

Виж повече тук