Автоматика 'somfy' 1

Сомфи е френска компания за автоматизация на щори, сенници, а и дома като цяло. Сомфи, чрез своите подразделения е световен лидер в тази област и има над 50% пазарен дял в световен мащаб. Продуктите на Сомфи са от най-високо качество с 5 години гаранция.

Задвижващите устройства на Somfy са съобразени с европейските и френски стандарти за безопасност. Моторите за външни ролетни щори, вътрешни щори и сенници отговарят на NF стандарта за електричество, издаден от AFNOR. Моторите за врати и гаражни врати отговарят на стандартите EN 60335-2-95, EN 13 241 и NF P 25-362.

Електромоторите могат да автоматизират външни ролетни щори, сенници, външни хоризонтални ламелни щори и много модели интериорни щори.

Автоматизирането на вашите щори и сенници има многобройни предимства


  • Удобство – вътрешни щори, външни щори и сенници се управляват с натискане на бутон

  • Икономия на Енергия – посредством датчик за слънце и вятър, щорите и сенниците Ви може да се пускат или вдигат автоматично според притока на светлина и така да ограничат енергийните разходи за охлаждане. През зимата, програмирайте автоматичното затваряне на щорите привечер, това ще спести разходи за отопление.

  • Сигурност – с натискане на 1 бутон може да спуснете всички щори и така да отблъснете нежелани гости. Ролетните щори с автоматика са много трудни за вдигане за разлика от тези без автоматика.

  • Удължаване на живота на изделието – чрез поставяне на датчик за вятър във Вашия сенник, то той ще се прибере автоматично при по-силни пориви.

  • Специална функция, която имитира присъствие – На ваканция сте и няма никой у дома – автоматиката на Somfy ще вдига и спуска щорите през настроени от Вас произволни интервали и така ще изглежда, че има някой.

  • Автоматизирано централизирано радио управление – възможност за едновременно управление на много на брой групи – ролетни щори, сенници, външни хоризонтални ламелни щори, вертикални и други вътрешни щори

Автоматика 'somfy' 2
Автоматика 'somfy' 3
Автоматика 'somfy' 4
Автоматика 'somfy' 5

Щори и сенници могат да се автоматизират по 4 основни начина


  • Ключ за управление – поставя се на стената в зоната около прозореца. Ключът може да бъде за външен монтаж или вграден в ел. конзола в стената.

  • Дистанционно – Дистанционно управление за управление на от 1 до 5 приложения или 5 групи от приложения. Функция “my” за запаметяване на вашата любима позиция (например тентата наполовина спусната) спускайки я незабавно с натискането на този бутон. Могат да се управляват няколко на брой щори или сенници с едно дистанционно в зависимост от това с колко канала е то. Могат едновременно или индивидуално.

  • Радио-бутон SMOOVE – Нови безжични радио управления RTS за монтаж на стена. Сензорна технология която интуитивно взаимодейства с всички отваряния в дома. Безжично управление. Може да се фиксира навсякъде. Без окабеляване.

  • Управление със смартфон – Независимо къде се намирате, чрез мобилно приложение можете да управлявате щори и сенници от всяка точка на света. Системата представлява свързаност между щора или сенник, модем на Connexoon прозорци и мобилен телефон.

Електро мотор Somfy за задвижване на щори и сенници

Автоматика 'somfy' 6