Стъклени парапети 1

Все по-модерни  с изтънчена визия и усещане за простор са безпрофилните парапети изцяло от стъкло. Ние предлагаме всички видове изцяло стъклени парапети, прегради, огради. Този тип парапет може да се изработи по дизайн на клиента и да е само стъкло или стъкло с ръкохватка. Изработват се от високоякостно ламинирано стъкло и са изключително устойчиви и здрави. Придават много стил, уют и елегантен почти незабележим вид. Широко използвани са в домове, вили, хотели, басейни и други пространства. Възможно е закрепване на стъклото странично и подово. Системите на стъклени парапети са изключително здрави и увеличават обема на помещенията.

Стъклените парапети не изискват никаква поддръжка, не стареят, не се влияят от атмосферни влияния.

Стъклен парапет страничен монтаж

Стъклени парапети 2
Стъклени парапети 3
Стъклени парапети 4

Изчистен и семпъл дизайн създаващ усещане за простор. Тази система е изключително здрава, като се изпълнява с 2 броя закалени бронирани стъкла слепени заедно с обща дебелина 16 мм.  Стъклата могат да бъдат оцветени в масата си в цвят сиво, бронзе, зелено. Парапета придава авторитетен архитектурен вид на всяко пространство. Добра алтернатива е за интериорни пространства поради възможността да се изпълнява в различни неправилни по форма стъкла, което го превръща в единствената изцяло стъклена безпрофилна система подходяща за стълбище.

Приложим е също за емпоре, веранда, тераса. Това е най-незабележимия вид парапет и създава изключително усещане за простор. Възможно е поставяне на алуминиева или дървена ръкохватка върху стъклото или с изнасяне  в страни посредством ъглови конзоли. Парапета може да се произведе на всякаква височина, но се препоръчва да не е по-нисък от 105 см от готов под.

Стъклата се монтират челно посредством неръждаеми държачи с диаметър ф 50. Стандартно на едно стъкло се поставят 4 държача, но при по-големи стъкла се добавят и други. Профил Груп препоръчва поставяне на ръкохватка за по-добра визия, удобство и здравина на парапета.

Стъклен парапет с подова конзола

Стъклени парапети 5
Стъклени парапети 6
Стъклени парапети 7

Профил Груп има удоволствието да Ви представи тази уникална система проектирана Специално за любителите на впечатляващи пейзажни гледки.

Парапета е подходящ за тераса и веранди. Изключителна здравина и безупречна безопасност е постигната посредством 2 броя закалени бронирани стъкла слепени заедно с обща дебелина 16 мм, както и неръждаемите подови челюсти държащи стъклата.  Стъклата могат да бъдат оцветени в масата си в цвят сиво, бронзе, зелено. Челюстите се покриват с декоративен капак от от вън и от вътре , като може да бъде боядисан в цвят по избор. Системата е със семпъл и почти незабележим вид с голяма доза усещане за простор.

Придава модернистичен и шикозен вид на всеки екстериор и интериор. Възможно е поставяне на алуминиева ръкохватка върху стъклото или с изнасяне в страни посредством ъглови конзоли. Парапета може да се произведе на всякаква височина, но се препоръчва да не е по-нисък от 105 см от готов под.

Системата може да бъде монтирана на стълбище само когато има борд или така наречената “пързалка” виж тук

Стъклен парапет с крачета

Стъклени парапети 8
Стъклени парапети 9
Стъклени парапети 10

Изключително здрав модел парапет, който често се поставя и за целите на ограда с тази разлика , че е почти незабележим.  Изчистен и семпъл дизайн създаващ усещане за простор и лукс, придава модернистичен и шикозен вид на всеки екстериор.

Парапета е подходящ за тераса, веранда, ограждане на басейни, заведение. Изключителна здравина и безупречна безопасност е постигната посредством 2 броя закалени бронирани стъкла слепени заедно с обща дебелина 10 мм, както и неръждаемите подови челюсти държащи стъклата.  Челюстите са масивни от неръждаема стомана и стандартно се поставят по 2 броя на всяко стъкло.

Този модел не позволява направата на парапет за наклонена повърхност с неправилни по форма стъкла или най-вече стълбища. Парапета може да се произведе на всякаква височина, но се препоръчва да не е по-нисък от 105 см от готов под. Профил Груп може да вгради стъклена врата за преминаване когато с този парапет се огражда басейн или друга зона на кота “0”.

Стъклен парапет пред френски прозорец /стъклена преграда/

Стъклени парапети 11
Стъклени парапети 12
Стъклени парапети 13

Този тип стъклен парапет се поставя от външната страна на високи отваряеми крила или прозорци с френски тип отваряне. Представлява стъклена преграда пред прозореца и осигурява безопасна бариера за прозорци от пода до тавана. Изработва се от високоякостно ламинирано стъкло 8 или 10 мм и е изключително устойчив и здрав. Монтира се директно на вертикалите на прозореца или на стена в ляво и дясно.  Придава много стил, уют и елегантен почти незабележим вид и предоставя чиста панорамна гледка без наличието на видими профили.

Стандартното изпълнение е с прозрачно стъкло и профили в цвят шампанско. Профил Груп предлага стъкла оцветени в масата си в цвят сиво, бронзе, зелено и синьо, а профилите могат да се боядисат в цвят по избор на клиента. Парапета е с изчистен и семпъл дизайн създаващ усещане за простор и лукс, придава модернистичен и шикозен вид на всеки екстериор.

Тази стъклена преграда може да се произведе на всякаква височина, но се препоръчва да не е по-ниска от 105 см от готов под. По ширина се произвежда с размер, покриващ светлия отвор на прозореца.

Стъклени парапети 14
Стъклени парапети 15
Стъклени парапети 16

Огради от стъкло

Стъклени парапети 17
Стъклени парапети 18
Стъклени парапети 19

Оградите от стъкло добиват все по-голяма популярност и до голяма степен те са в групата на стъклените парапети. Стъклената ограда е много индивидуално изделие и Профил Груп може да предложи различни решения за изпълнение. Стъклената ограда може да е с прозрачно стъкло за видимост например при басейн, автокъща, заведение, но е възможна направата с матирано стъкло за повече усамотение и лично пространство в градината, за декорация в дома и други.

Този тип стъклено ограждение е изключително здрав и елегантен. Не се нуждае от поддръжка и на практика е вечен. Този продукт се цени изключително много поради усещането за простор, което създава. Предпочитан продукт е за бизнес имоти и се превръща в модна тенденция за автокъща и градински център.

Стъклени парапети 20
Стъклени парапети 21
Стъклени парапети 22
Стъклени парапети 23
Стъклени парапети 24
Стъклени парапети 25
Стъклени парапети 26
Стъклени парапети 27
Стъклени парапети 28
Стъклени парапети 29
Стъклени парапети 30
Стъклени парапети 31
Стъклени парапети 32
Стъклени парапети 33
Стъклени парапети 34
Стъклени парапети 35
Стъклени парапети 36
Стъклени парапети 37
Стъклени парапети 38
Стъклени парапети 39
Стъклени парапети 40
Стъклени парапети 41
Стъклени парапети 42
Стъклени парапети 43
Стъклени парапети 44
Стъклени парапети 45
Стъклени парапети 46
Стъклени парапети 47
Стъклени парапети 48
Стъклени парапети 49
Стъклени парапети 50
Стъклени парапети 51
Стъклени парапети 52
Стъклени парапети 53
Стъклени парапети 54
Стъклени парапети 55
Стъклени парапети 56
Стъклени парапети 57
Стъклени парапети 58
Стъклени парапети 59
Стъклени парапети 60
Стъклени парапети 61
Стъклени парапети 62
Стъклени парапети 63
Стъклени парапети 64
Стъклени парапети 65
Стъклени парапети 66
Стъклени парапети 67
Стъклени парапети 68
Стъклени парапети 69
Стъклени парапети 70
Стъклени парапети 71
Стъклени парапети 72
Стъклени парапети 73
Стъклени парапети 74
Стъклени парапети 75
Стъклени парапети 76
Стъклени парапети 77
Стъклени парапети 78
Стъклени парапети 79
Стъклени парапети 80
Стъклени парапети 81
Стъклени парапети 82
Стъклени парапети 83
Стъклени парапети 84
Стъклени парапети 85