Все по-модерни  с изтънчена визия и усещане за простор са безпрофилните парапети изцяло от стъкло. Ние предлагаме всички видове изцяло стъклени парапети, прегради, огради. Този тип парапет може да се изработи по дизайн на клиента и да е само стъкло или стъкло с ръкохватка. Изработват се от високоякостно ламинирано стъкло и са изключително устойчиви и здрави. Придават много стил, уют и елегантен почти незабележим вид. Широко използвани са в домове, вили, хотели, басейни и други пространства. Възможно е закрепване на стъклото странично и подово. Системите на стъклени парапети са изключително здрави и увеличават обема на помещенията.

Стъклените парапети не изискват никаква поддръжка, не стареят, не се влияят от атмосферни влияния.

Стъклен парапет страничен монтаж

Изчистен и семпъл дизайн създаващ усещане за простор. Тази система е изключително здрава, като се изпълнява с 2 броя закалени бронирани стъкла слепени заедно.  Парапета придава авторитетен архитектурен вид на всяко пространство. Добра алтернатива е за интериорни пространства поради възможността да се изпълнява в различни неправилни по форма стъкла, което го превръща в единствената изцяло стъклена безпрофилна система подходяща за стълбище.

Приложим е също за емпоре, веранда, тераса. Това е най-незабележимия вид парапет и създава изключително усещане за простор. Възможно е поставяне на алуминиева или дървена ръкохватка върху стъклото или с изнасяне  в страни посредством ъглови конзоли. Препоръчва се парапета да не е по-нисък от 105 см от готов под.

Стъклата се монтират челно посредством неръждаеми държачи с диаметър ф 50. Стандартно на едно стъкло се поставят 4 държача, но при по-големи стъкла се добавят и други. Профил Груп препоръчва поставяне на ръкохватка за по-добра визия, удобство и здравина на парапета.

Стъклен парапет с подова конзола

Профил Груп има удоволствието да Ви представи тази уникална система проектирана Специално за любителите на впечатляващи пейзажни гледки.

Парапета е подходящ за тераса и веранди. Изключителна здравина и безупречна безопасност е постигната посредством 2 броя закалени бронирани стъкла слепени заедно с обща дебелина 16 мм, както и неръждаемите подови челюсти държащи стъклата.  Челюстите се покриват с декоративен капак от двете страни. Системата е със семпъл и почти незабележим вид с голяма доза усещане за простор.

Придава модернистичен и шикозен вид на всеки екстериор и интериор. Възможно е поставяне на алуминиева ръкохватка върху стъклото или с изнасяне в страни посредством ъглови конзоли. Препоръчва се парапета да не е по-нисък от 105 см от готов под.

Системата може да бъде монтирана на стълбище само когато има борд или така наречената „пързалка“ виж тук

Стъклен парапет с крачета

Изключително здрав модел парапет, който често се поставя и за целите на ограда с тази разлика , че е почти незабележим.  Изчистен и семпъл дизайн създаващ усещане за простор и лукс, придава модернистичен и шикозен вид на всеки екстериор.

Парапета е подходящ за тераса, веранда, ограждане на басейни, заведение. Изключителна здравина и безупречна безопасност е постигната посредством 2 броя закалени бронирани стъкла слепени заедно с обща дебелина 12  мм, както и неръждаемите подови челюсти държащи стъклата.  Челюстите са масивни от неръждаема стомана и стандартно се поставят по 2 броя на всяко стъкло.

Този модел не позволява направата на парапет за наклонена повърхност с неправилни по форма стъкла или най-вече стълбища. Препоръчва се парапета да не е по-нисък от 105 см от готов под.

Огради от стъкло

Оградите от стъкло добиват все по-голяма популярност и до голяма степен те са в групата на стъклените парапети. Стъклената ограда е много индивидуално изделие и Профил Груп може да предложи различни решения за изпълнение. Стъклената ограда може да е с прозрачно стъкло за видимост например при басейн, автокъща, заведение, но е възможна направата с матирано стъкло за повече усамотение и лично пространство в градината, за декорация в дома и други.

Този тип стъклено ограждение е изключително здрав и елегантен. Не се нуждае от поддръжка и на практика е вечен. Този продукт се цени изключително много поради усещането за простор, което създава. Предпочитан продукт е за бизнес имоти и се превръща в модна тенденция за автокъща и градински център.

Запитване за оферта