Външните хоризонтални алуминиеви щори познати още, като външни ламелни щори са иновативна и модерна  система за външно засенчване, която регулира светлинния поток и топлина. Чрез промяна на ъгъла на ламелите на външните хоризонтални щори можете да регулирате степента на осветеност на помещенията и да ограничите проникването на нежелани отблясъци, без непременно да ги затъмнявате.

Отличният баланс между засенчване и пропускане на дневна светлина, термоизолационните им характеристики и изчистената визия ги правят незаменим компонент в концепцията за енергийна ефективност на съвременните офиси, търговски, жилищни, промишлени и административни сгради.

Тези ламелни щори се превръщат в търсена алтернатива и за дома с напредването на архитектурните тенденции в посока по-индустриален вид на сградите.

Техническо изпълнение на ламелните щори


 • Кутия – кутията е опция , но ние препоръчваме да се постави. Кутиите са три модела АРТ 1, АРТ 2, АРТ 3. Предлагаме и капак за кутията от ляво и от дясно на щората, но в случаите на тунелен монтаж не е необходимо.

 • Управление – Профил Груп предлага управление на щорите в 3 варианта :

  • управление с безконечен шнур за модел С50 и манивела за моделите С80 и Z90 – стандартно изпълнение
  • управление с манивела – опция за ламелни щори модел С50
  • управление с електромотор – опция за всички модели
 • Ламели – алуминиеви с ширини 50 мм , 80 мм, 90 мм. Ламелите са с произход Гърция.

 • Механизми и материали – Hunter Douglas Холандия – изключително плавни и лесни за експлоатация, надеждни и практични.

  • Електроника – електромеханичното задвижване с двигатели „SOMFY” Франция с 60 месеца гаранция.  Задвижването може да бъде посредством бутон или дистанционно. За по-взискателните клиенти, на външните ламелни щори могат да бъдат поставени датчик за слънце и датчик за вятър, които автоматизират щората и я правят автономна при агресивни атмосферни влияния.

 • Цветове – 12 стандартни цвята и възможност за боядисване по РАЛ каталога

“С” ламел

“С” ламел

“С” ламел

Манивела

“Z”ламел

“Z”ламел

“Z”ламел

Кутия

Модели външни ламелни алуминиеви щори


 • Реми – ламелите са с ‘С’ образна форма с ширина 50 мм. Воденето е странично с безконечен шнур. Като допълнителна опция е възможно поставяне на манивела за управление , декоративна кутия и електро мотор с бутон или дистанционно. Предлага се в 12 стандартни цвята, но е възможно и боядисване по рал системата. Щората може да се изпълни с максимален размер 320 см по височина и 250 см по ширина.

 • Мартен – ламелите са с ‘С’ образна форма с ширина 80 мм. Воденето е странично с алуминиеви водачи и манивела. Като допълнителна опция е възможно на декоративна кутия и електро мотор с бутон или дистанционно. Предлага се в 12 стандартни цвята, но е възможно и боядисване по рал системата. Щората може да се изпълни с максимален размер 400 см по височина и 400 см по ширина.

 • Флорентина – този модел е най-висок клас с изключителни показатели на здравина и предпазване от слънце и вятър. Ламелите са с ‘Z’ образна форма с ширина 90 мм, на които има гумено уплътнение. Воденето е странично с алуминиеви водачи и манивела. Като допълнителна опция е възможно поставяне на декоративна кутия и електромотор с бутон или дистанционно. Предлага се в 12 стандартни цвята, но е възможно и боядисване по рал системата. Щората може да се изпълни с максимален размер 400 см по височина и 400 см по ширина.

 • Важно: и трите вида ламелни щори могат да се изпълнят с най-новото поколение Smart електро задвижване чрез мобилен телефон. Щората се управлява през приложение на телефона.