Външно ролетни щори 1

Ролетните щори са перфектният избор когато говорим за допълнителна шумо и топлоизолация заедно с пълно затъмняване на помещението. Предлагат се в много цветове, които лесно ще отговарят на Вашият вкус и цвят на дограма или фасада.

ПРОФИЛ ГРУП предлага два основни вида на ролетни щори – монтаж пред дограма и монтаж над дограма. Характерното на втория вид е, че може да се постави само когато се подменя заедно с прозореца. Факт е, че щорите с монтаж пред дограма са най-разпространени, като те могат да се поставят и на съществуващи прозорци.

Външно ролетните щори спират не само слънчеви лъчи и топлина, но и пазят личното Ви пространство от посегателства, кражби и любопитни погледи.

Външно ролетни щори 2
Външно ролетни щори 3
Външно ролетни щори 4

Техническо изпълнение на щорите


 • Кутия –  стандартно са под 45 градуса, но се предлагат и заоблени.

 • Управление – Профил Груп предлага управление на щорите в 3 варианта :

  • управление с въже или ширит – стандартно изпълнение
  • управление с манивела – опция за по-големи по размер щори
  • управление с електромотор – опция
 • Ламели – от PVC (по-евтин и нетраен вариант) или от алуминий с пълнеж от пяна за изолация (по-траен и топлоизолиращ вариант ). Ние препоръчваме изпълнението с алуминиеви ламели, които освен по-здрави и устойчиви, са и добър топлоизолатор.

 • Механизми и материали –  Hunter Douglas Холандия – изключително плавни и лесни за експлоатация, надеждни и практични.

 • Електроника – електро механичното задвижване с двигатели  „SOMFY” Франция с 60 месеца гаранция.  Задвижването може да бъде посредством бутон или дистанционно. За по-взискателните клиенти, на ролетните щори има възможност да бъде поставен датчик за вятър, който автоматизира щората и я правят автономна при агресивни атмосферни влияния.

Външно ролетни щори 5
Външно ролетни щори 6
Външно ролетни щори 7
Външно ролетни щори 8

Модели външно ролетни щори с монтаж пред дограма


 • ПРИМО (най-евтина) – Бюджетна външна ролетна щора с ПВЦ ламел 43 мм. В ламела няма полиуретанова пяна. Алуминиеви водачи, алуминиева кутия, стоманена ос.

 • АТИНА (най-продавана) – Външна ролетна щора класик с алуминиев ламел 39  мм. Кутията е скосена , а алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна.  Алуминиеви водачи, алуминиева кутия,  стоманена ос, водач с четка.

 • ДАВИНЧИ (най-красива) – Външна ролетна щора с алуминиев ламел 39  мм. Кутията е заоблена за по-елегантен вид. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Алуминиеви водачи, алуминиева кутия,  стоманена ос, водач с четка.

 • ЕВЕРЕСТ (за по-големи пространства)  – Външна ролетна щора с алуминиев ламел 52  мм. Ламелите са широки, което ги прави по-устойчиви при направата на ролетки с по-големи размери. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Алуминиеви водачи, алуминиева кутия,  стоманена ос, водач с четка.

Модели външно ролетни щори с монтаж над дограма


 • КОМФОРТ – Вградена ролетна щора с алуминиев ламел. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. ПВЦ водачи, пвц кутия,  стоманена ос, водач с четка. Ревизията на щората се осъществява лесно, като достъпът е от вътрешната страна на помещението. Кутията не се вижда от вън.

 • ТЕРМО – Вградена ролетна щора с алуминиев ламел. Алуминиевите ламели  са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Пвц водачи, пвц кутия,  стоманена ос, водач с четка. Ревизията на щората се осъществява лесно, като достъпът е от вътрешната страна на помещението. Кутията не се вижда от вън. Този модел е с по-голяма изолация в кутията.

Пред дограма


Външно ролетни щори 9

Над дограма


Външно ролетни щори 10

Пред дограма


Външно ролетни щори 11
Външно ролетни щори 12
Външно ролетни щори 13
Външно ролетни щори 14