Венециански хоризонтални щори 1

Хоризонталните щори са най-често използвания продукт за вътрешно засенчване. Тези щори са на сравнително ниска цена без това да пречи на качеството. Профил Груп предлага голямо разнообразие от цветове и модели.  Лесната употреба, поддръжка и дискретният дизайн ги правят подходящи за защита от слънцето както дома, така и офиса. Щорите са изключително устойчиви и са подходящи за помещения с висока влажност. Издържат на температурни промени, което ги прави предпочитани за гаражи, беседки, летни кухни и мокри помещения. Не поемат миризми за разлика от текстилни и щори от естествени материали. Изработват се от ламели с 2 ширини 16 или 25 мм. Покритието не избелява и не старее.

Този модел интериорни щори може да се изработи с неправилна по форма размер – кръг, свод, трапец.

Венециански хоризонтални щори 2
Венециански хоризонтални щори 3

С тези вътрешни щори можете лесно да регулирате притока на светлина, а в затворено положение затъмняват напълно.

Профил Груп предлага многообразие от размери, форми и начини на закрепване на щорите. Този модел хоризонтални алуминиеви щори се монтира от вътрешната страна на прозореца. Подходящи са също и за жилищни, офис, търговски, промишлени и административни сгради.

Материалите са от висок клас в това число Механизмите са на Hunter Douglas – Холандия. Задължителен елемент е вградената специална ролка за по-лесно водене. Ламелите са алуминиеви , елуксиран алуминий с произход Гърция.

Венециански хоризонтални щори 4
Венециански хоризонтални щори 5

Профил Груп предлага хоризонтални щори в много богат набор на различни ламели и цветове. Портфолиото от ламели за щорите включва: флоатни, перфорирани, богата гама на цветове в ДЪРВЕСЕН декор, лакирани с висок гланц, матирани, ефект ДРАСКАН алуминий, металик.

Щорите се изработват в две направления на захват и визия – стандарт и макси.  Прозорците с щори модел стандарт са с изчистена класическа визия. Щори модел макси са по-шикозна алтернатива. Релсата е покрита с кутия и водачи, което придава по-завършен вид и допринася допълнително за спирането на проникване на светлина.

Венециански хоризонтални щори 6
Венециански хоризонтални щори 7
Венециански хоризонтални щори 8
Венециански хоризонтални щори 9
Венециански хоризонтални щори 10
Венециански хоризонтални щори 11

Интериорните хоризонтални алуминиеви щори се предлагат в два вида изпълнение на ламелите – blackout и стандарт. Ламелите са окачени с текстилен шнур на така наречената “стълба”. При стандартният вариант, в затворено положение отворите на ламелите през които минава “стълбата” са видими (стандартно изпълнение). При blackout модела, отворите остават скрити. По този начин почти няма място, от което да проникне светлина.

Управлението на алуминиевите щори е стандартно за всички модели. Ламелите се отварят и затварят посредством щека и се вдигат и спускат посредством текстилен шнур.

Профил Груп предлага и луксозно изпълнение – МАКСИ ЛУКС. Тук щорите се отварят, затварят, вдигат и спускат посредством верижка.